„Nu avem niciun element care să ne determine să credem că greva poate fi oprită”, a declarat pentru Edupdu.ro Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). În acest context, profesorii nu vor încheia mediile elevilor, în anul școlar 2022-2023, după cum a spus liderul sindical: „Probabil le va încheia altcineva, nu știu.”
- Până la ora publicării acestui articol, sindicatele nu au primit de la Guvern vreo invitație pentru următoarea perioadă la o nouă repriză de negocieri.
Declarațiile vin în situația în care premierul Ciucă încă nu a invitat sindicatele profesorilor la discuții, având în vedere că de luni a început greva generală din școli și grădinițe. Peste 200.000 de angajați din Educație participă la greva generală.
Întrebat cum interpretează faptul că sindicatele n-am fost chemate la discuții de către premierul Ciucă, Simion Hăncescu a spus că „nu va fi nicio soluție pentru noi” și Guvernul „va refuza să acorde ceva.”
„Din declarația dată de premier astăzi reiese foarte clar că nu sunt dispuși să ofere ceva. A spus că asta este situația, nu avem”, a precizat liderul sindical.
La întâlnirea de săptămâna trecută, acesta a menționat că sindicatele au primit invitația premierului după ce a fost postat anunțul pe pagina de Facebook: „Cum s-a întâmplat și în trecut, premierul a postat pe Facebook și, după o oră, am fost sunați.”
Informații de context
Pentru că nu mai există cele două semestre, mediile disciplinelor se încheie la final de an, în iunie 2023, prin media aritmetică a notelor obținute pe parcursul perioadelor de învățare.
La o materie, un elev trebuie să aibă minimum N+3 note. Adică profesorul va pune cu cel puțin 3 note mai mult decât numărul de ore pe săptămână la acea materie, la clasă.
Iată ce prevede Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ, la articolul 109, alineatul 1: “La fiecare disciplină de studiu/modul se încheie anual o singură medie, calculată prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat număr întreg. La o diferență de 50 de sutimi, rotunjirea se face în favoarea elevului”.
Media generală anuală este calculată conform articolului 109, alineatul 4 din Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) 2022.
“Media anuală generală se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, prin rotunjire, a mediilor anuale de la toate disciplinele/modulele și de la purtare”, se arată în actul normativ.
56 comments
La scolile unde invata copiii ,,demnitarilor ” profesorii vin la munca …ei cum lucreaza ?in folosul comunitatii sau ..ca nu inteleg ! De ce sunt jumatati de masura ,cu ce sunt odraslele lor mai presus decat ceilalti ? Cu ce au gresit ai nostri ? Poate mintile luminate de pe aici ne dau un raspuns ,ca doar la a se plange si a jigni se pricep de minune .. La fel ca in clasa ..
Da,de vina este programa școlară, de vina sunt părinții și elevii. Noi niciodată nu avem vreo vina! Dar elevii sunt oglinda cadrelor didactice la școală! În facultate aveam un profesor de algebra care ne spunea tot timpul, că vom nenoroci copiii când vom merge la catedră! Am senzația că deja lucrul acesta se întâmplă ! Trebuie pus elevul pe primul loc , dar lucrul acesta nu prea se întâmplă! Elevul este nenorocitul,incompetentul, părintele nu l-a educat ,nu are cei 7 ani de acasă, pardon 6 ! Dar copiii din ziua de azi copiază foarte mult din comportamentamentele celorlalți! Dacă profesorul este agitat de cum intra în clasă, dacă tonul nu este unul adecvat ,elevul se comporta la fel ! Avem senzația că dacă suntem în fața clasei suntem cei mai buni ! A fi dascăl a devenit ca oricare altă profesie !
elevii sunt oglinda cadrelor didactice
Fals. Elevii sunt oglinda familiei.
un profesor de algebra care ne spunea tot timpul, că vom nenoroci copiii când vom merge la catedră
Poate că vă cunoștea suficient de bine ca să vorbească direct, dvs generalizați grosolan. Dacă nu vă simțiți în stare, lăsați locul altuia mai bun.
copiii din ziua de azi copiază foarte mult din comportamentamentele celorlalți
În special al familiei și grupului social, cu care petrec 18 ore pe zi. La școală petrec maxim 6. Ce să deducem de aici?
A fi dascăl a devenit ca oricare altă profesie
Niciodată n-a fost altceva. Drept care trebuie plătită conform importanței sale. Nu vă pasă, nu vreți profesori bine plătiți, veți avea absolvenți de Spiru și necalificați de acum în eternitate, o dată ce profesorii pregătiți înainte de începutul perioadei de devalorizare și mercantilizare a învățământului superior vor părăsi sistemul.
Dacă spuneți că este falsă afirmația ” elevii sunt oglinda profesorilor, a școlii” înseamnă că interesul profesorilor ptr.elevi nu exista ! Copilul este oglinda familiei, acasă! Majoritatea părinților au serviciu, copiii petrec 6,7 ore din zi la școală! Nu vreau să mă cert cu nimeni ptr.barierele pe care le pun unii dascăli! Ei sunt ” vedetele la catedră ” ,ei sunt cei care inspiră teama și frică copiilor !
Este trist ce se întâmplă când fiecare dintre noi avem drepturi! Dar, dragi cadre didactice, nu cred că pe elevi îi privește salariul dumneavoastră ! Dacă primiți un salariu mai mare vă schimbați strategia de ai învăța? sau mergeți după aceeași programă școlară? Adeseori spuneți că de vina ar fi elevul, ptr. că nu învață! Dar cum facilitați învățarea? Cum îi determinați să învețe? Am auzit ,că profesorii nu mai sunt respectați! Dar ce faceți, la clasă pentru a fi respectați? Cum îi determinați să vă ascute? Eu sper ca această grevă să vă ajute, și să puteți reflecta mai bine și asupra învățăturii la clasă și nu acasă! Acasă elevul trebuie să repete, la școală să învețe! După aceea puteți spune că dați totul la catedră
Programa școlară e general obligatorie, nu o poate schimba profesorul pentru că vrea el. Programa școlară e impusă de ”experții în educație” ai ministerului.
Strategiile didactice (sunt multe, nu doar una) sunt adaptate elevului, nu salariului. Fiecărui elev trebuie să i se predea în funcție de abilitățile lui cognitive.
Cum motivez elevul pentru învățare? N-are nevoie să învețe, pentru că mă vede pe mine, om învățat, chinuindu-mă să cobor până la genunchiul broaștei, doar-doar mă fac înțeles de viitorul influencer!
Cum îl determin să mă respecte? Ați avut voi grijă să știrbiți orice urmă de autoritate a profesiei, luându-ne orice mijloace de control. Trimiteți la școală doar îngeri pe care nu-i putem atinge nici c-o floare. Dacă vorbim mai tare, să se audă peste sonorul de la TikTok, spun că-i stresăm psihic! Cel care a mers la școală cu briceagul la el că poate-poate le dă profesoara un test neanunțat sigur era stresat psihic!
Ca să ceri, trebuie să și oferi. De cât plătiți, atât obțineți. Vor veni în învățământ oameni din ce în ce mai slab pregătiți, de o să vă amintiți cu nostalgie de anul 2023 ca de un an în care încă se mai făcea carte.
Ne auzim în 10 ani de acum înainte.
👍🫶
👍🫶
Nu va panicati pt copii mei ,va asigur ca au primit o educatie f buna ,nu s a plans nimeni pana acum iar eu nu am plecat capul rusinata din cauza lor .Si da ,eu mi am schimbat locul de munca pt un salariu mai bun pt ca am destule studii deci ,multe optiuni si va asigur ca nu dau cu matura (vad ca acest lucru este folosit f des cand este vb de comparatii de parca femeia de serviciu este mai prejos decat domniile voastre )
Acum chiar ca mi e dor de profesorii pe care i am avut ,imi era dor si inainte si ma gandeam cu drag la ei dar de doua zile plang pt ca ei meritau cu adevarat stima si respectul elevilor lor …
Sa auzim de bine
Nu vreti sa va ridicam si niste statui ? Cine a spus ca trebuie sa munciti gratis ? Se vede ca la tine este lipsa de neuroni ..App, sti macar ce este un neuron ? Dar voi nu prea munciti ca s ar vedea ..oglinda stradaniei voastre sunt rezultatele copiilor care nu stiu sa citeasca in clasa a Xll a ,care nu stiu unde se afla Romania pe harta ,care nu si cunosc istoria ,care nu stiu ordinea operatiilor la matematica,nu stiu sa scrie …sa ti mai enumar si altele ? Stiti doar sa jigniti si sa vorbiti printre dinti ,sa i priviti pe toti de sus …Majoritatea parintilor au salariu minim pe economie si au si ei facturi de platit ,intretinere ,mananca si ei ..multi nu prea stiu ce i acela un concediu si nu i vad facand greva sa nu mai spun ca f multi doar viseaza sa ajunga la mare in Grecia sau in Turcia ..Multi profesori acolo isi petrec concediile ..Despre ce vorbim ?Nu s ar fi suparat nimeni daca greva nu ar fi avut iz de santaj ,cred ca puteati gasi o alta perioada si sa lasati copii sa si dea examenele ,sa si incheie situatia scolara … Chiar v ati batut joc de ei …Rusine !
Vad ca lumea nu înțelege ceva și boicotează mișcarea profesorilor , voi chiar nu înțelegeți ca urmează o criza a numărului de profesori , cine o sa vina pe salariul ăsta , 4000 de lei salariu cât doresc este un salariu extrem de mic , și nici atât nu este un salariu atractiv pentru tineri, doar incompetenții rămân in învățământ iar cei capabili nu sunt interesați pentru ca ,, fac foamea ,, . voi spuneți ca elevii sunt la mijloc , dar asta este spre binele lor , nu cred ca peste 10 ani doriți ca profesorii sa aibă coeficientul de inteligenta al lui Ciuca
Lumea intelege motivele grevei si foarte multi sunt de acord cu solicitarile dar peste 10 ani copiii din clasa a VIII-a vor fi la casele lor. Intelegeti mesajul?😉
Nu va e rușine ma, sa cereți salari între 4000 și 7000,bine ma,bine ca noi care va plătim salariile voastre putem trai cu 2200 și voi nu,în alte tari profesorii au cele mai mici salarii,vad ca aveti pretenti la salarii enorme dar la scoala voi nu faceti nimic cu copiii,în pandemie am întrat în camera sa vad cum se prezintă profesorul la ore și din întâmplare am întrat ca avea copilul meu matematica, site credeți în loc sa ii pregătească pentru bac,profu de mate urla la ei și ii făcea în toate felurilesiqm stat vreo 10 minute și eu nu mai termina cu jignirile,și atunci aveți pretenții la salari peste 4000,zau ,ce tupeu aveți. Nu va convine stați acasă.
Ce ai baut inainte de a posta comentul asta?
Ți -am fost greu la școală, nu-i așa?
Măi tanti , nu te oprește nimic să vii la catedră și să ne demonstrezi ce grozavă ești. Că vă pricepeți la toate , de la medicină până la energia nucleară. Numai să vă educați progeniturile ați uitat de mult…
„În poza cu catalogul, sunt încheiate mediile doar la română. Iar doamna de fizică le-a trecut în creion… Ultimele note sunt de la începutul lui martie, ceea ce înseamnă că poza a fost făcută pe vremea izbucnirii covidului, în 2020” – a conchis Hercule Poirot, închizând calculatorul.
Nu e nevoie de niciun Poirot, catalogul are rubrici pentru două semestre, ori, onor ministrul și-a bătut joc de structura anului școlar și-și va bate joc de ea și anul școlar viitor, pentru că, zice dânsa, ”nu e clar cât de eficace e aplicarea noii structuri” modulare.
Vă spun eu din experiența structurii gen gaură în șvaițer: e DEZASTRU. Anul e fărâmițat în un milion de bucățele fără sens, vacanțe de o săptămână, 10 zile sau trei săptămâni, vineri libere pentru că-s considerate sărbători religioase (n-am văzut decât pentru ortodocși și catolici, probabil minorităților musulmane nu le-a dat nimeni atenție), punți create artificial cu recuperare cine știe când, clasa a XII-a termină anul mai repede cu două săptămâni, a VIII-a mai devreme cu o săptămână, dar până la primele examene mai sunt două săptămâni, nimeni nu știe cum va fi admiterea la liceu în toamna asta – după noua lege, după metodologia adoptată?!, liceelor tehnologice li s-a impus să se încadreze în numărul fix de săptămâni (cu cele speciale cu tot, nu pot fi sărite) păstrând pretinsa practică la agentul economic dar tăind din săptămânile efectiv de școală, săptămâni ”verzi” fără un leu prevăzut în buget pentru vizite în natură sau orice activitate interesantă, ”altfel” tot fără buget, poate se-ndură iar profesorii să-și cumpere singuri niște materiale, ca să nu se plictisească elevii, vacanțe ”de schi” – asta e cu dedicație de la președinte probabil…
Numai nebunii. Dar pentru toate astea tot profesorii vor fi găsiți ca vinovați de serviciu. Nu cumva să fie puși la zid cei care-și bat joc de orice fărâmă de luciditate rămasă în sistem. Nu cumva să-i deranjăm de la ronțăirea ciolanului.
Bona vine gratis sau o platit voi profesorii ?
pt raspunsul de mai sus sa ti fie rusine !
Nu am pretentii sa mi educe nimeni copilul,mai cu seama sa mi l creasca altcineva ,la profesori nici nu as avea curaj sa cer acest fapt ,pt aceasta sunt foarre capabila si este un fapt asumat inca de la nasterea lui ! Eu stiu insa ca , meseria de profesor este o meserie vocationala (stiti ce inseamna ? ) cu alte cuvinte ati devenit dascal pt ca va place nu pt bani ….Faptul ca primiti un salariu pt munca prestata este firesc si asa trebuie sa fie ! Daca nu va convine remuneratia cautati va alt loc de munca ,poate este mai bine platit ..Asa facem noi (astia de ne cresteti voi copiii ) Prin declansarea acestui conflict de munca fix la finalul anului scolar este bataie de joc la adresa copiilor ! SANTAJ se numeste draga doamna si acest lucru nu este corect ! Va urez toate cele bune si atentie la limbaj ,ca salariul va vine tuturor din taxele noastre nu pica din cer …
Si app ..,,ca sa vi creasca profesorii ” -corect era ,,pt a vi creste ” 😉
Puteți și dvs să vă schimbați locul de muncă sau să faceți grevă! Așa e în democrație. Nu știu ce studii aveți, dar nu vă pricepeți nici să scrieți corect, nici să corectați pe alții! Și profesorii plătesc taxe ca orice salariat. Dacă vă educați copiii să fie lipsiți de respect la fel ca dvs, într-o zi vă vor trata și pe dvs tot cu lipsă de respect.
Din tâmpenia postată de o minte creață trebuie să înțelegem că , dacă ai devenit profesor, trebuie musai să faci foamea! Să nu ai bani pentru facturi, îmbrăcăminte, încălțăminte, o carte, un concert sau concediu ! De, după numărul de neuroni în scădere, de asta ești profesor , că să rabzi , doar ai vocație pentru asta!
Tu muncești gratuit?
Și mai terminați cu placa obosită: toți plătim taxe , 45% din salariu se întoarce la stat, nu-mi plătești tu leafa! Gândește înainte să tastezi, nu e greu , trebuie doar să vrei!
Vai de steaua ta …atat ai putut sa intelegi din postare .Sa ti spun drept ,nici nu aveam asteptari prea mari de la voi .Toti avem nevoie de bani dar nu toti facem greva santajand ! Sunt profesori care au pus interesul elevilor mai presus de nevoile dumnealor ,pt asta ma inclin cu respect ! Restul sunteti zero ,exact ca la alegeri ,votati doar pt burtile voastre si pt buzunarele voastre neluand in considerare si viitorul …
Ce atâta Tam Tam??? Daca se îngheață anul asta e repetăm anul și gata. Copii vor fi mai bine pregătiți ,oricum au pierdut 2 ani cu pandemia și au de recuperat materie. Eu chiar as fi mai liniștită cu copilul meu, cu siguranță ar fi mai bine e pregătit pentru evaluare.
Si la liceu de ce sau incheiat mediile?Unii muma altii ciuma
Nu este adevărat, nu s-au încheiat mediile. Fiul meu este in clasa a XII-a si are colegi care nu au nici macar minimun de trei note.
Cu ce tupeu vor veni acești profesori la banchetele de sfarsit de ciclu școlar?
Poate copiii politicienilor sunt victime golaterale?
In rest lumea e satula de scoala pana peste cap, copiii in primul rand, scoala inceputa in 5 septembrie acum un an fara vacante normale doar cu cate o zi doua aruncate pe la wechenduri ici colo.
Ar trebui toata lumea s aplece in concediu si vacanta.
Doar bulangii mai trag acuma prin scoli ca vitejii dupa ce au o gramada d eore pe care nu le af ca s anu piarda sporurile nemeritate.
Pentru limba română apasa1… Se vede ca nu prea te ai omorât cu cartea. Toți analfabeții comentează sa se afle în treaba. Am ajuns sa ne judece niște neica nimeni…
Omoara-te tu cu cartea. Vezi daca te imbogatesti cumva sau daca devii foarte destepata, mai desteapta decat domnul Elon Musk..
Sau poate daca te omori cuc artea sa de tare de ce iti mai dai copchiii la scoli de stat? invata-i tu. aa ca te obliga statul. Pai hai cu invatamantul facultativ atunci ca in regalitate si in SUA
Vorbim de copii ca despre victime colaterale. Fals. Sunt victime dea dreptul, într-un sistem degradat si degradant, care numai educație nu mai face in peste 80% din scoli.
Au dreptate cadrele didactice, dar….. momentul ales si mai ales modul brutal prin care liderii de sindicat se exprima public, seamănă a șantaj, unul urat, in nota a ceea ce spuneam înainte.
Pai intr-un sistem digitalizat e normal sa fie victime colateralnice.
Pe vremea lui ion creanga erau probleme de genul? nu prea.
Mediile nu trebuie incheiate.
Fara macar aceleasi beneficii date si profesorilor ca si angajatilor din IT adica impozit zero si cass si cas zero mediile vor ramane neincheiate oricat timp.
Noi avem puterea. Voi stati pe margine.
CUMPARATI-VA PROFESORI ACUM. Vedeti care este preturile. hi hi hi
Informati-va din surse sigure!
CAS si CASS pentru IT sunt la fel ca pentru toti salariatii, adica 25% si 10% din salariul brut.
Sunt preturile nu este preturile 😂😂😂
Le incheie grevistii prin derogare(e o tara a amanarilor si derogarilor) si prin asumare a semnaturii. Altfel este fals in acte.
Ham ham ham, copiii victime colaterale. Parinti labagii, in loc sa sprijine profesorii ca-i invata carte pe tantalaii lor, latra pe aici… Egoismul si tradarea la ele acasa, Romania asta esti.
Din cauza acestui limbaj si a dispretului fata de copii nu va sustin parintii.
da? eu sunt parinte. n-ai nimerit-o. hai, vezi-ti de copilasu tau care daca semana cu tine nu e bine pentru viitorul acestui neam. care si-asa daca ne uitam putin prin istoria lui…. e plina de labagii. imi place mult cuvantul, imi cer scuze pentru ca e oarecum vulgar… insa nimic nu exprima mai corect adn-ul vostru.
Dupa spusele tale ,ai acelasi adn ..ba chiar unul cu mot 😉
Vai de copilasii pe care ii ai ,mi e mila de ei cu asa parinte 😥
Esti un parinte model. Multumit?
Adica niste tantalai invata alti tantalai ..Sa fie in stare primii sa i invete bine pe ceilalti apoi sa ceara mariri de salarii.Si sa nu uite ca din taxele parintilor de tantalai la care te ai referit sunt platiti ,,profesorii “.Si app ,tantalailor aia mici li se incalca niste drepturi ,dreptul la invatatura ,dreptul de a decide daca vor sa stea acasa cand vor profesorii lor,dreptul parintilor la munca pt ca trebuie sa ramana acasa cu ,,tantalaii” .,dreptul de a primi remuneratie pt.zilele cand stau acasa ..de asta ai auzit ?! Sunt parinti care au salariu mai mic decat al acestor dascali si nu santaseaza pe nimeni pt asta ..Sa le fie rusine ,zic !
Puteți să angajați o bonă, profesorii nu vor fi remunerați pentru zilele de grevă! Sau ați făcut copii ca să vi-i crească profesorii?!
Bona vine gratis sau o platit voi profesorii ?
pt raspunsul de mai sus sa ti fie rusine !
Nu am pretentii sa mi educe nimeni copilul,mai cu seama sa mi l creasca altcineva ,la profesori nici nu as avea curaj sa cer acest fapt ,pt aceasta sunt foarre capabila si este un fapt asumat inca de la nasterea lui ! Eu stiu insa ca , meseria de profesor este o meserie vocationala (stiti ce inseamna ? ) cu alte cuvinte ati devenit dascal pt ca va place nu pt bani ….Faptul ca primiti un salariu pt munca prestata este firesc si asa trebuie sa fie ! Daca nu va convine remuneratia cautati va alt loc de munca ,poate este mai bine platit ..Asa facem noi (astia de ne cresteti voi copiii ) Prin declansarea acestui conflict de munca fix la finalul anului scolar este bataie de joc la adresa copiilor ! SANTAJ se numeste draga doamna si acest lucru nu este corect ! Va urez toate cele bune si atentie la limbaj ,ca salariul va vine tuturor din taxele noastre nu pica din cer …
Si app ..,,ca sa vi creasca profesorii ” -corect era ,,pt a vi creste ” 😉
👎
Ia dovedeste ca parintii sunt ,,labagii ” si copiii lor tantalai ! Dar te rog sa ai probe pt ca va trebui sa sustii aceasta afirmatie ,deh ..gura bate fundul (proverb romanesc )
Ori esti vreun profesor si tu ?
Pe copii ii mai chemati la meditatii daca nu incheiati mediile?
Nu va mai da nici un profesor meditatii daca se vor mari salariile .
Nu e nimeni dispus ca după ce ii trec sute de elevi pe zi prin creier,sa mai lucreze tot cu elevi si dupa ce vine de la serviciu.
Asa ca sa faca bine elevii sa se apuce de învățat ,sa fie atenți si cooperanți la orele de curs,sa nu mai doarmă pe ei in orele de curs si sa minta acasa ca nu au înțeles lectia(la care de fapt nu au fost atenți ).
Ce gluma buna!
Nu toți profesorii dau meditații, ca primul excursionist al țării pe care l-ați votat voi! Elevii să pună mâna pe carte, să fie atenți în ore și să nu mai cheltuiască părinții banii aiurea!
Așa e, aveți dreptate. E mai simplu pt elevi să spună acasă că nu îi explică profesorul de cinșpe mii de ori decât să pună mâna pe carte. Am doi copii, ambii au intrat la licee ft bune fără nici o meditație, dar au muncit singuri… și nu, nu sunt tocilari. Deci se poate…
Felicitări!
O preferati pe Dancila? Nu ea v-a marit salariile nu cu mult timp in urma?
O sa va lasati de meditatii cand va înțărca mutul iapa.
Sa va fie rusine!
🫶🫶
Pai cine va obliga sa va dati copiii la meditatii? Copiii sa invete, sa nu mai stea pe telefon in timpul orei si sa se bazeze pe meditatii! Nu le mai dati bani la ei pentru bodegi! Fara un pic de disciplina nu faceti nimic ca parinti , apoi tipati pe aici ca va obliga cineva sa ii dati la meditatii sau ca nu inteleg la ore sau ca profesorul nu face nimic, cand de fapt elevul nici nu ridica ochii din telefon… Si parintii in general cred. Profesorii care nu fac nimic , trebuie sa fie ceva foarte rar. Si ce fac acei profesori, se uita pe pereti? Majoritatea profesorilor isi fac jobul. Din pacate, majoritatea copiilor sunt scapati din mana de proprii parinti , asa ca aveti ce meritati. Industria pregatirilor de acasa a unor profesori (nu va razbunati pe restul profesorilor!!!), o asigurati voi parintii si copiii vostri care nu vor sa invete… Cei care sunt silitori si serios, nu ii opreste nimeni sa invete! Incercati sa ganditi ca niste adulti si nu mai fiti plini de ura! Ura aceasta este pe placul politicului care are bani doar pentru salariile si pensiile lor speciale si ale celor care ii ajuta pe ei (magistrati, angajati primarii, etc…). In rest , stati linistiti ca politicul nu da doi bani nici pe copii , nici pe parinti, nici pe nimeni …decat pe ei !
Daca incheie altcineva ii dam in judecata, unii mai au teste de trecut!
Cine isi asuma sa semneze?
Ciuca cel viteaz?
Lăsați, o sa le încheiem noi, părinții. Ca de obicei, copiii, victime colaterale.
Ca părinți iubitori ,poate mai adaugati o nota ,două ,sa iasă medii “umflate “.
Stati linistiti,majoritatea elevilor(cei multi,care vin la școală doar pentru a socializa )nu au stofă de victime .
nu cred că cei mai mulți copii vin la școală doar pt a socializa. copilașul meu chiar își dă interesul, chiar suferă dacă nu știe să rezolve o problema sau nu i-a ieșit compunerea…. Nu putem generaliza in halul acesta, sunt o multimeeee de elevi meritorii, medaliați la olimpiade internaționale, prin munca lor, o munca asiduă, nu merita sa fie jigniți așa!
@Alexandru (deghizat),
Nu toți părinții au furat din pomul vecinilor când erau copii/ elevi! 😉
Unii nu am avut și nu avem stofă de victime: nu am furat de “poftă” și ne-am căutat venituri mai bune schimbând locul de muncă, nu folosind evaziunea!