Profesorii lipsesc de la ore? – dezbatere Europa FM pornită de la un val de mesaje date de părinți, în care aceștia reclamă absenteism al cadrelor didactice în mai multe școli din București și din țară

37.145 de vizualizări
vârsta de pensionare, cancelarie profesori
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Lipsesc des profesori de la școala ta sau a copiilor tăi? Europa FM lansează în matinalul din această dimineață o dezbatere la care invită ascultătorii să-și povestească propria experiență. Este absența profesorilor de la ore un fenomen in România?

Dezbaterea organizată de Vlad Petreanu, George Zafiu și Luca Pastia vine după ce în urmă cu o săptămână, la o dezbatere de abandonul școlar, numeroși ascultători Europa FM au răspuns ca se confruntă la școlile copiilor cu abandon din partea profesorilor, nu a elevilor.

Realizator: O să vă citesc acum câteva mesaje pe care le-am primit joi, în timpul discuției noastre despre abandonul școlar, deci la interval de câteva minute. Iată: „confirm absenteismul grav – și scrie grav cu litere mari – al profesorilor din liceele Bucureștiului, inclusiv cele așa-zis bune. Speța descrisă cu profesorii din liceul din București 80 este identică cu multe din Constanța. Am fată în clasa a XII-a și avem bac anul acesta”, scrie un părinte care a observat fenomenul altcineva.

Ascultător: „Bună dimineața! Poate faceți într-o zi o emisiune pe tema absentismului profesorilor la cursuri. Este un fenomen real chiar și în școala gimnazială. Profesorii de materii care nu fac parte din examenele de capacitate clasa a VIII-a lipsesc de foarte multe ori”

Realizator: Un exemplu clar: „Școala 11 din București. La clasa a VIII-a, mai mult de 25% din cursuri nu se țin. Sunt profesori care lipsesc de zile bune: materii de așa-zisă puțină importanță, cum ar fi: geografie sau educație fizică ș.a.m.d.”

Un alt mesaj: „și la Școala Sfântul Silvestru din București este exact la fel. Profesorii nu vin la ore”. Alt mesaj: „confirm lipsa profesorilor de la ore și la Bacău – Școala Alexandru Ioan Cuza. Alt mesaj: „bună dimineața și la Școala 190 lipsesc profesorii de la ore foarte des.”

Încă unul: „Bună dimineața! Și fiică-mea e în clasa a VI-a la Colegiul de Arte și aproape zilnic îmi spune când o iau de la școală că 1-2 ore la diverse materii nu au venit profesorii la ore.” (…)

Realizator: Mesaje scrise continuă să vină. Se confirmă că și la Sinaia este situația asta. Altcineva, uite, de la Cluj, ne scrie că e aceeași situație. E ceva grav. Nu numai că lipsesc. Nu există suplinitori. Și, atunci când vin, nu își fac treaba. Și e vorba de un liceu de vază din Cluj. (…) Absenteism la liceele de top din Sibiu: profesorii nu vin la ore, iar elevii merg la meditații.

Luca Pastia: Vin și mesaje din țară, majoritatea însă sunt din București. Și uite un exemplu: „Din păcate, aveți dreptate. Am copilul în clasa a VII-a la o școală din Capitală. Școală cotată bine din București. Are o profesoară care lipsește constant și este la o materie care apare cu 4 ore în orar, adică e o materie importantă. Când am semnalat doamnei diriginte această problemă, mi s-a cerut să-i dau listă scrisă cu zilele când a lipsit, iar copilul de atunci este tratat foarte urât”, susține semnatara mesajului.

Marius, ascultător: „Am un băiețel în clasa a VII-a și recunosc că până la abordarea propusă de voi nu m-am gândit că ar fi o problemă atât de extinsă, dar și la el la în clasă lipsește un profesor de două ori pe săptămână. Este o școală din Sectorul 2. O dată, de două ori pe săptămână… De unde lipsește profesorul? Parcă biologie, geografie, oricum e relevant. Dar acum trebuie să mă uit în mesaje să văd exact care sunt profesorii care au lipsit”.

Vlad Petreanu: Acum știu că e un subiect delicat. Înțeleg asta. Îi înțeleg pe cei care nu vor neapărat să vorbească despre situația asta. Înțeleg de ce sunt foarte multe mesaje și mai puține telefoane. Trebuie să spunem și asta. Dar aș întreba ați încercat să reacționați? O discuție cu directorul, cu inspectorul, reclamații la inspectorat, la minister, hai să vedem asta.

Luca Pastia: Întotdeauna am avut noi, românii, temerea asta să nu deranjezi, păi, da, tocmai că ți-e frică, că pe urmă o să fie copilul ostracizat. Și atunci o lasă mai pe o anonimă, domnule, exact.


Daniel: Eu sunt profesor și vă pot spune procedura. Sunt situații, de exemplu, în care colegi se îmbolnăvesc, mai ales acum, cum este situația cu gripa sau când a fost cu Covid-ul.


Vlad Petreanu: Dar să știți că nu se pune problema de situații de-astea. Adică oamenii vorbesc în mesaje de cadre didactice care lipsesc sau întârzie regulat la ore. Nu e vorba că s-a îmbolnăvit omul și a lipsit 2-3 zile.


Daniel: Da, asta este de fapt – se recoltează acum ce s-a cultivat. Gândiți-vă ce oameni au intrat în sistem, probabil că nu sunt profesori titulari, s-ar putea să fie profesori suplinitori care au intrat cu note despre care îmi este și rușine, fiind profesor, că pot să profeseze cu notele cu care s-a intrat în sistem.


Vlad Petreanu: Pot să te întreb câți ani ai, Daniel?


Daniel: Eu, 50.


Vlad Petreanu: Bun, suntem oarecum de aceeași vârstă. Eu inevitabil mă gândesc cum era când făceam eu școală. Bun, nu s-a întâmplat în învățământul primar, adică în clasele I-IV, cred că niciodată (n.red. să lipsească profesorul de la ore). După care în ăia 8 ani de școală pe care i-am făcut după, la adică gimnaziu și liceu, pe cuvântul meu dacă pot să-mi aduc aminte de mai mult de câteva cazuri în 8 ani. Din păcate, era un profesor de desen, care săracul, era alcoolic și lipsea că se simțea rău, dar în rest era foarte rar în situația în care să nu vină un profesor. Tu când îți aduci aminte, Daniel, de școala ta, era la fel sau nu, adică lipseau sau un profesorii?


Daniel: Nu, dar nu putem să cumpărăm nici societățile de acum cu societatea de atunci.

Ioana, elevă în clasa a IX-a: Au fost cazuri, în general, în care mai lipseau, dar acum, spre exemplu, sunt în drum spre Mediaș, că sunt din Sibiu și fac naveta în fiecare dimineață. Sunt la Liceul Teoretic Roth – Oberth, la secția germană în clasa a IX-a și nu vine în prima oară că este răcit profesorul de germană de vreo 2 săptămâni.

Articol în curs de actualizare


127 comments
  1. Sunteți oameni în toată firea și va certați că niște copii
    În primul rând este adevărat că unii profesori stau pe telefoane și nu își dă interesul la ora ,este adevărat că unii invatatori sunt violenți chiar și cu cei mici de la clasele 1,2,3,,chiar daca ei sărăcuții abia incep sa mâzgălească pe caiețele .Dece ?
    Pt că nu manifesta răbdare .
    Atunci de ce și-a ales aceasta meserie ? In clasa copilului meu le dădea cu cărți în cap și íi jignea și pe fetițe le trăgea de codițe și pe băieți de perciuni,plus că urla in clasă de erau speriați bieții copilași și plângeau când îi aduceau părinți la școală .
    Am spus problema părinților și nu credeau până nu au filmat-o,apoi într-un final au expediat-o
    In copilul meu odată a dat ,a doua oară nu a mai apucat.
    Și când venea vb de cadouri mai avea și tupeul să zică părinților că ea dorește banii să își face vrea sau poșetă cutare sau cutare
    Când au crescut copii și bineînțeles sau schimbat și cadrele didactice alte probleme ,de genul că se ocupau mai mult de cei cu IQ mare și de bani gata .
    Când ieșea o problema între copii , și veneau părinți să își expună problema bineînțeles că se ținea partea celui mai bun din punct de vedere material chiar daca era vinovat
    Apoi au crescut ,alte probleme ,nu se explica in clasă ,vb de clasa noastră la anumite materii.Nu dau nume cine și ce că faptul este consumat
    Au plecat de la școala noastră din acest motiv ,au mutat copii la alte scoli.Trebuia sa facem meditații Dece?
    Pt că nu își dădeau interesul unii profesori?
    Și că veneau când aveau chef,și că predau cum predau ?
    Și la liceu aceași problema au întâmpinat copii
    Lipseau profesori din loc de matematica sau istorie sau etc făceau engleza
    Și asta se întâmplă înainte de protestele profesorilor
    Așa că nu are rost sa mai certați cei ce nu cunosc ,că oricum adevărul iese la iveală

  2. în clasele 1-4 la noi la țară nu lipsește cadrul didactic dar le spune elevilor “lucrați de la pagina cutare” și pe urmă stă pe telefon, iar dacă un elev îndrăznește să întrebe ceva este certat rău.Nu știu cum se face că alți elevii pot vorbi,urla, țipa, trănti și cadrul didactic nu e deranjat.
    Căt credeți că poate învăța un copil de clasele primare fără explicații din partea cadrului didactic?
    Așa s-a ajuns că elevi de clasa 3 nu știu să scrie sau să citească. Eu nu mă mir,am sperat mult timp că se mai poate schimba ceva dar nu mai sper. Îmi doresc să se poată învăța la școală că să nu fim nevoiți să ne lipsim copiii de la școală pentru ai învăța acasă.

  3. Sincer,să vă fie rusiney cu această mizerie de articol ,care e o clara instigare la ură împotriva cadrelor didactice. Rușine să vă fie, pentru că încercați să creați o mizerie de subiect,asta pentru că profesorii au avut curaj să protesteze,să își ceară drepturile lor. SI nu au primit decât poate o mica parte,dar Respectul,Demnitatea,Bunul Simț de odinioară Nu l au primit înapoi,din contră acesta e calcat în picioare de 30 de ani încoace! Drepturi au doar elevii SI părinții,in schimb profesorul e un sclav pentru ei SI pentru această societate terminată din punct de vedere moral SI organizatoric. Rămân perplex de data ura SI mizerie sufletească dau dovadă unii SI hulesc in cel mai urât mod meseria de profesor,care pe ei i au făcut Oamenii! Ați uitat! Să vă fie rușine! Nu meritați minimum de respect! Veniți la școală să vedeți cum se poartă copilul Dvs,pe care l ați educat exact in acest mod ,de ură SI denigrare a cadrului didactic SI a instituției,cum vorbește SI cum se comportă la ore ,când vine la ore sau daca vine si cat îl interesează ce predă profesorul! Nimic,Zero! Asta Voi i ați învățat,să se împotrivească mereu ,să blameze,să hulească tot,SI să Stea, atât,SI să își ia cate o bursă de Merit,daca se poate! Îmi e SI rușine, din tupeul SI nesimțirea unora dintre voi! Eu am făcut naveta cu trenul ani de zile SI mergeam chiar SI 60-65 km ci trenul,de la 5.15 dimineața SI ajungeam acasă la 19.30 ,că sa predau la o școală gimnazială,SI mulți elevi nu veneau deși erau din localitate. SI voi aveți curajul să vorbiți de profesori? Să vă fie rușine! Ștergeți va la gura , întâi! Eu in fața profesorilor mei ,nu ridicam ochii,SI îi respect mereu, pentru că m au făcut ceea ce sunt acum,adică OM!!

    1. Acceptati sau nu realitatea dar asta se intampla in scoli. Nu e nicio instigare la ura si nici generalizări. . Exemplu concret: de cand a inceput scoala profesorul de desen, cu care au prima ora, nu vine pentru ca…nu se poate trezi asa devreme…Iar raspunsul dirigintelui, atunci cand s-au plans copiii, a fost ca asa sunt artiștii.
      Si da, copiii si parintii nu pot spune prea mult pe acest subiect pentru ca intr-adevar exista răzbunări.

      1. Pai spuneti si mai concret: la ce scoala si cum il cheama. Si apoi asteptati-va sa se razbune pe copil. Ce credeti ca o sa-i faca? Ii pune 9 in loc de 10 la desen?
        Problema dvs e ca nu fac elevii desen sau ca e vorba de prima ora?
        Nu dirigintele e in masura sa rezolve,ci conducerea/inspectoratul/ministerul.

    2. Extraordinar! Da ,este vorba din nou despre denigrarea profesorului! Ce se mai poate spune despre atitudinea profesorului! Mai cautati ,mai cautati ,poate mai gasiti subiecte de acest fel! Astept si eu subiectul RESPECT FATA DE CEL CARE SE STRADUIESTE SA TE FACA OM!

  4. Profesorii nu sunt doar agresivi când ai idei diferite de ale lor,sunt fiare cu elevii și părinții,scopul este unul sigur sa și consolideze confortul.

  5. Sunt de acord cu toate mizeriile din sistemul public (sănătate/educație/asistență socială). Îmi doresc, în schimb, să nu mai fiu obligată să susțin aceste mizerii din taxele care mi se rețin din salariului meu mizerabil de lucrător “la privat”. Oricum, când aveam nevoie de ceva, mergem la clinicile private, iar în curând, la cum se anunță semnele, vom fi obligați să plătim meditații pentru copilul nostru. Șomaj și pensie nu mă interesează, că nu îmi pun vreodată speranțe că statul va avea grijă de mine, așa că economisesc “pentru zile negre”. Nu mai vreau cu banii mei să susțin mizerie. Vreau să pot decide! Să susțin sistemul public din munca mea și să plătesc pe de altă parte servicii de calitate când am nevoie de ele este furt!

  6. tovarășele și tovarășii stau in cancelarie până la și cinci sau chiar mai mult. nu mai termina poveștile.
    iar dimineața ajung târziu la muncă după ora 8
    cel mai corect ar fi sa stea la școală 8 ore așa cum e in contractul de munca. in acele 8 ore să facă formalitățile pe care susțin că le fac acasă… deși nu le fac.
    in 8 ore au timp să-și termine treabă ba mai mult ar avea timp să facă și aprofundare cu copiii că sa nu le mai dea tema acasă.
    au făcut greva acum iau bani in plus. pentru ce? calitatea muncii lor a scăzut mereu. nu fac altceva decât să lucreze pentru bani iar de copii puțin le pasa, copiii sunt doar o metoda prin care să-și atingă scopurile.

    1. Scopuri ascunse, Rosca, e important sa precizezi. Nu te lasa, deconspira-i, mama lor de tovarasi!
      Dar asa, de chichi, lamureste-ne: daca tovarasii si tovarasele tre’ sa stea 8 ore la locul de munca si vrei sa-ti aprofundeze progenitura in timpul asta, vas’zica si progenitura tre’ sa stea 8 ore la scoala. Pai cum devine asta, Rosca?

    2. Stai tu liniștit că am stat peste program să corectăm 60 de lucrări de Evaluare Națională (deși ne-au spus că vom primi 40).
      Așa că mai ușor cu generalizările!
      Pentru una-două excepții, nu înseamnă că toți suntem așa.

  7. Ce ați rezolvat cu toată această discuție! Pădure fără uscături nu există.
    Voi sunteți perfecți la locurile voastre de muncă, unde produceți mâncare plină de E-uri și de conservanți, unde produceți mărfuri care țin “până acasă” , unde asigurați diverse “servicii” după care mai lucrezi o dată să corectezi după ” profesionist” . Ați “șoșotizat”
    ( după Șoșoaca) țara. Tot voi o să o și votați pe madam Șoșoaca, că doar nu noi profesorii.

  8. Daca profesorii sunt scoși forțat de la ore, că sa asiste la festivități de premiere organizate de autoritățile publice se pune că au lipsit? Mă întreabă cineva din Olt…

  9. Bună ziua.Fiecare să își asume responsabilitatea unde este angajat nu sa o bată în cap.Pe mine nimeni nu m-a obligat sau să mă împingă de la spate să mă angajez in sistemul sanitar.La școală îmi trimit copilul sa învețe.Asta ce înseamnă:sa i se predea românește și corect și pe înțeles nu în viteză și să i se explice calm și cu răbdare că ptr asta unii au pierdut ani din viața sa ajungă profesori .Nimeni nu ea obligat și nu ea împins de la spate să se facă profesori la un anumit obiect punct.Da și la fiica mea vin profesori pe la jumătatea ori să întârzie 10-15 min din ora dar,dar nu la matematica și română iar la matematica care da examen la sfârșitul clasei a 8 a nu vine cate o săptămână poate 2 dar are pretenții multe.La școală te duci sa înveți cu drag nu cu frică punct.Nu sunt devină nici elevii,nici profesorii că este multă materie de predat și timp scurt de predat punct.Pe timpul meu profesorii explicau,ne scoteau pe toți la tabla și nu lasă pe nici unul fara sa înțeleagă exercițiile care aveau legătură cu lecția predata.Chiar și 2 săptămâni stăteam la o lecție dar acum predat în viteză,explicat in viteza nu conteaza ca elevii au inteles sau nu,se trece la alta lecție.Asta nu se numeste școală si predat punct.Si profesorii se plang de elevi ca nu înțeleg,ca nu vor sa inteleaga oare??????????Dar profesorii de ce nu recunosc cum este invatamantul,ca numai au rabdare sa explice de ce??????Ca elevii numai sunt cu bun simt, respectuoși,roboți de asta????????Ce sa faca cu Teorema lui Pitagora in viata???Dar cu matrici, determinanți,limite,integrale ce sa faca cu ele??????????Nu subt invatati cum sa faca o afacere proprie,cum sa traiasca dintr-o afacere proprie și să o dezvolte să trăiască mai bine,sa învețe ce trebuie sa se îndrepte spre o ramură ca sa aiba un servici bun sa aiba din ce trăi nuuuuuuuuuu.Se vrea multe cu mainile goale si cu putina cheltuiala di bataie de cap.Ce viitor vor avea copii nostr ca adulti la cat de bine functioneaza Romania in anul 2024???????????????????

    1. căutați articolul dlui Daniel David si o sa pricepeți ce să facă cu matematica….dacă doriți! daca nu,spuneți le ca fac mate degeaba,dați i înainte…

    2. Cui să predai cu calm și drag, doamnă dragă? Elevilor capabili de performanță care se plictisesc pentru că trebuie să ții ritmul clasei la nivelul ultimului, nici măcar al elevilor medii, ci al ultimului elev din clasă, altfel sar părinții să se plângă că nu pricepe elevul! (Iar părinții elevilor slabi și dezinteresați sunt mai mulți decât părinții elevilor buni.) Dacă stai prea mult cu elevii buni, cică ceilalți rămân în urmă. Dacă stai la mijloc, nu mai pricep sau își pierd interesul și unii și alții.

      Când aveați timp să stați câte două săptămâni la o lecție?! Poate când se făceau ore și sâmbăta. Iar programele școlare nu sunt făcute de profesori, ci de politrucii din minister, majoritatea veniți din universitar sau care n-au avut niciodată contact cu elevii, la niciun nivel. Și da, suntem obligați să parcurgem întreaga materie, nu există fizic timp să fixăm cunoștințele la nivelul la care au nevoie elevii de azi, care nu se mai pot concentra în clasă, acasă sau oriunde, totul trebuie să le vină servit, în îmbucături mici, mici de tot, de înghițit dintr-o singură încercare, iar ei să nu fie nevoiți să depună cel mai mic efort! Învățarea prin osmoză încă nu s-a inventat, din păcate pentru ei. E nevoie de efort.

      Să fie învățați să aibă o afacere proprie, să aibă un serviciu bun? Păi poate vă uitați puțin la copilul propriu și la colegii lui – SUNT capabili să aibă o afacere de succes? Mai dozați-vă așteptările și în funcție de ce pot ei efectiv să învețe și să facă, și după aceea discutăm.

      Școala e râul din proverb – duci calul la apă, dar nu-l poți obliga să bea. Cine vrea să învețe, învață. Cine nu, găsește motive pentru care oricine altcineva e de vină pentru eșecul lui.

      1. stefane, daca tu stii cum sa predai, in 5 minute pricepi si tu materia! Am avut o perioada cand profa de mate din liceu nu a putut veni si a venit sotul dumneai. O luna s-a chinuit ea sa predea o lectie si sa rezolvam cateva exercitii. Aceeasi lectie am invatat-o de la barba-su in 5 minute! In clasa a V-a, tot la mate, am avut o tuta, ruda cu directorul scolii de la acea vreme, care a fost intrerupta de un elev in timp ce preda ca sa intrebe ce nu a inteles. Raspunsul primit: “Intrebarile la final!” Am inlocuit-o imediat cu un profesor pentru care toti avem tot respectul! Asa ca nu dati vina pe elevi si pe parinti pentru greselile voastre!

  10. Buna ziua si azi! E mult interes pe tema, bravo radio si bravo EduPedu!
    In atata mocirla in care scapa si ura, nu doar petale parfumate, propun ca de oriunde am fi, diseara, in minutul nostru liber dupa munca sa ii aplaudam macar in gand pe profesorii ca doamna Nelly sau Kriss, ca si pe profesoara mea de matematica din anii 85, stimata doamna Elisabeta B., care, profesand intr-un orasel, iubind copiii (chiar si pe ai altora!), neuitandu-se la parinti decat cu politete si doar pentru a da binete cu “Buna ziua!” a fost in stare sa vada samanta de potential in fiecare, incat a format de la varste mici minti pline de logica, dragoste pentru stiinte si a pus umarul cu alti profesori si familiile la formarea de caractere de o etica neindoielnica. Aceasta doamna profesor a fost atat de fericita cu meseria dansei, incat are in jur de 80 de ani si traieste inca in Romania.
    A fi profesor e un lucru ce se studiaza, apoi se invata si doar aplicat e recunoscut de copii la clasa. Copiii stiu, copii recunosc valoarea, intrebati copiii. De la 7 ani (varsta mentala) copii sunt foarte constienti de lumea din jurul lor.
    Oameni buni, mai cu duhul blandeii catre scoli si profesori, mai sunt si oameni cumsecade pe lume exact in scolile unde sunt si cei ne-profesori….cu cea mai mare bunavointa oferiti-le cursuri de pedagogie, de psihologie, de leadership, de ce-o fi nevoie sa se reinventeze, donati carti la scoli (le trimiteti cu posta cu hartia de donatie, no-contact, no blame, no bribe, no corruption), sa donam la asociatiile care ii educa pe cei pierduti in timp, oferiti-va timp sa observati o recreatie la clasa…si, desigur, sesizati imediat nereguli in scris si ferm, faceti coeziune cu alti parinti onesti (nu interesati de beneficii secundare)…cand vedeti ca prof. de fizica nu vine, priviti pe pagina scolii, sunati la insp., la dir., poate cumva directorul acela a postat vreun concurs de angajare, poate chiar ii pasa….dom’le, reactiile intarziate cum ar fi izbucnirea pe un blog nu produc efectele asteptate ci sunt doar un inceput. Sa auzim de mai bine! Cu drag!

  11. Ileana dar tu nu ești tot o neica nimeni pe netu asta de ce te crezi superioara ba nici acum nu vreți să înțelegeți că școala in Romania te pregătește să fi un amarat de angajat tot un Nr intro statistica vei fi și la cum arăta viitorul e sumbru școală e făcută să te modeleze cum vor elitele societățile au fost împărțite în 2 categorii bogății și săraci ce rost are sa fi dedicat unei societăți care te prejudecă și te umilește bogății întotdeauna au exploatat oamenii săracii văzusem oamenii cu facultate care da cu matura nicio finta umană nu ar trb sa se consideră superior deoarece nicio finta umană nu este mai bună decât alta finta umană

  12. Liceul Hyperion la fel este în clasa a 12 nu vin profesorii cand unul cand altul ,se la fizică nu au profesor până în prezent.Azi au făcut o ora când ei vor da bacul . Mai plătești și o căruță de banii.

    1. Liceul Hyperion e liceu particular. Dar vai, cum adică, nici la școlile private nu merge totul strună?

      Zic să ne mutăm pe Marte, acolo totul e ok.

  13. Dacă tot ne legam de Profesori nu crede-ți că și Funcționari Publici care plimbă Hirtii, Medici ce iau Spaga, Directori Mița, Parlamentari la fel??? Asta s-a dorit de către Politicieni o Nație fără cultură să o Poată Manevra ca să se Fure Tot. Este atita Cancere în Acest Zis Stat ROMÂNIA ca ar trebuii 100 de Ani să ne Despărțim de EA. Nu Crede-ți????

  14. Profesorii care lipsesc constant sunt cei cu spatele asigurat, ei nu vor fi sanctionati pt ca au intrat in sistem fiind adusi de director sau de inspector, sunt ai lor. Da, timpul trece, leafa merge, acesta e sloganul acestor profesori. Lipsesc pt ca le este permis acest lucru!

  15. La noi la școala directorul are mult mai multe ore decat are voie și culmea nu și le face, profesorii care sunt lingăii lui au câte 2 norme , își duce copilul la facultate pe banii școlii și cu mașina școlii, tot ce poate fura. Directorii ar trebui mai mult controlați ca nu merita așa salariu

    1. La noi la școală în univers undeva. Nume, prenume, adresa școlii. Direct la ISJ sau poliție, că aici nu vă citește nimeni comentariul.

  16. La noi la școala profesorii au câte 2 norme și nu prea fac ore, directorul își duce copilul la școala la facultate in alt județ cu mașina școlii pe banii școlii, are la plata cu ora cu mult mai mult decat este permis și face tot ce vrea iar de auxiliari își bate joc constant și ii umilește. E un spagar.

    1. Degeaba scrii aici… Sau poate informal să spunem!
      Ai depus sesizare la DNA sau la Inspectoratul școlar în privința acestor abuzuri pe care le reclami? Îți asumi o astfel de răspundere?

  17. S-au activat pitbull-ii. Omniprezenta vidă oanaM, ala seriosu’ si inca vreo cativa. Si da-i, si musca, si da-i, si fa spume! Catelul ala al lui Pavlov era mic copil! Si totusi, cainii latra, caravana trece.
    Pentru parintii indignati de lipsa profesorilor de la ore: aveti un milion de parghii sa actionati. De ce n-o faceti?

  18. Bună ziua! Liceul Teoretic Dante Aligheri, profesoara de engleza abia dacă o vezi la față de 10 ori într-un an. Profesoara de chimie vine la ore doar în ultimele 10 minute, acum cu simularea evaluării naționale,la clasa unde este dirigintă,copiii au fost anunțați că vor sta acasă 3 zile, învoiți de dânsa… și lista poate continua 🤦

    1. Aveți dreptate! Părinții, elevii, politicienii conduc acum în educație. Cineva scria despre salariile cadrelor didactice. În România salariile din învățământ sunt cele mai mici. Se acordă majorări cu taraita.
      Îi invit pe toți papagalii care scriu despre cât de bine e să lucrezi în învățământ să meargă la titularizare!

  19. Sigur, prezenta unui adult in clasa de minori e absolut necesara. Punct. Neconformitatea trebuie penalizata cu norme de aplicare. Penalizat nu profesorul bolnav, ci directorul daca nu a facut tot dimineata sa aduca un adult in clasa sau, optim, prof suplinior care chiar a faca lectia; nu penalizat directorul, atunci inspectorul, daca nu inspectorul atunci ministerul. Nu e cazul ca responsabilitatea pentru copii ar fi a NIMANUI, nici chiar o ora!! De urgenta chemi si un parinte mai disponibil, mai educat, un voluntar, pe cineva….dar sa nu incerci nimic sa rezolvi e chiar inacceptabil si iresponsabil. Ce, scoala e dorita o jungla? Da? La ce articol de lege e declarat acest obiectiv? Dar ce, tirania inseamna cartele de prezenta in clasa pe laptop?! Nu. E chestie de HR, perfect aplicabila la oamenii ce muncesc de-adevaratelea.

    1. Aveți dreptate! Părinții, elevii, politicienii conduc acum în educație. Cineva scria despre salariile cadrelor didactice. În România salariile din învățământ sunt cele mai mici. Se acordă majorări cu taraita.
      Îi invit pe toți papagalii care scriu despre cât de bine e să lucrezi în învățământ să meargă la titularizare!

  20. S-or fi săturat și ei de atâta bătaie de joc: elevii, părinții elevilor, ei între ei, neica-nimeni de pe net… Mă mir că lipsesc totuși atât de puțini! Ar trebui să lipsească în masă la cât tupeu și obrăznicie e în jurul lor.

    1. Aveți dreptate! Părinții, elevii, politicienii conduc acum în educație. Cineva scria despre salariile cadrelor didactice. În România salariile din învățământ sunt cele mai mici. Se acordă majorări cu taraita.
      Îi invit pe toți papagalii care scriu despre cât de bine e să lucrezi în învățământ să meargă la titularizare!

    2. Văi,oi fi una dintre chiulangioaice !Ce sa zic …De când va pasă vouă ce zic/fac elevii și /sau părinții?Că pt voi școala e doar un loc de muncă și copiii doar “carne de tun”.Credeți că noi nu știm cum vb prin cancelarii când întârziați intenționat? “mai dai dracu de prosti,sa aștepte..”

      1. Mai respira, mami, ca faci atac! Si poate n-ar fi rau sa inveti sa scrii. In plus, asuma-ti opiniile. ”Noi” te ascunde printre ceilalti din hoarda (stii ce e aia?) Ia exemplu de la oanaM si de la ”de ce atat de seriosul”, doua exemple perfecte ale procesului de lobotomizare naturala. Ca sa nu va mai salutati cu ”gdaaa…” cand va intalniti.

      2. Ia mergi până la articolul despre ce spune Rafila cu recomandările lui inutile în plină epidemie de gripă și citește cum se plâng părinții că n-au cu cine lăsa copiii când nu pot merge la școală de bolnavi ce sunt. Pentru voi la asta se reduce școala – bone neplătite! Iar pentru ce ar trebui să fie școala… încep plângerile: matematica e grea, ghiozdanul mare, nu doarme copilul când vrea el, n-are acces total la tiktok, etc.

      3. ihm…și de unde știți voi?! Ce metehne…:)) așa spuneau unii înainte de 89: NOI știm:))
        Mai lipsește sa ne spui: știu ce ai făcut asta vara!

  21. Buna ziua . La scoala Gimnazială nr 25 din București, profesoară de limba română lipsește constant . Fiul meu este clasa a VII a si in clasa a V a si a VI a , profesoara nu venea mai deloc ,sau cand venea îi punea pe copii să copieze din carte . La ora ei era un haos , tipa in continuu. Am făcut plângere la director dar din cauza faptului că nu au fost suficiente plângeri scrise nu s-a rezolvat nimic . Din pacate am fost nevoită să apelez la meditatii. In patru luni de zile copilul a invatat mai mult decât în doi ani jumătate de predare la scoala .

    1. Da, foarte frumos.
      Plătim meditații din greu. De ce? Din cauza că profesorii nu merg la ore? Unde o sa ajungem?

  22. După ce că au 5 luni de concediu pe an, lucrează 5, 6 sau maxim 7 ore pe zi, ”ora” lor e de maxim 50 de minute, de salariu nu-i interesează pentru că fac meditații, culmea e că nici la ore nu vin pentru că invocă ”probleme conexe” și-ar trebui să-i respectăm pentru că, ”și ei sunt oameni”. Păi, să stea acasă și să se facă școală online, că tot degeaba se duc elevii la școală, iar rezultatele de la evaluarea Pisa sunt edificatoare. Mai jos de atât nu putea ajunge învățământul românesc! Poate sunt elevi care fac naveta și se scoală din creierii nopții pentru a ajunge la școală. Chiar nu pot fi suplinite acele ore în care profesorul trage chiulul din cauza ”problemelor conexe”? Că oricum, la școala online nu-i nevoie de profesori! Sunt destul de multe țări care au adoptat cu succes această formă de învățământ, iar rezultatele sunt mult mai bune. Oricum, mai jos decât rezultatele evaluării de la Pisa, mi-e greu să cred că pot fi. În concluzie, dacă sunt oameni, ar trebui sa lucreze ca restul oamenilor: 8 ore pe zi si sa aibă maxim 1 lună concediu, nu 4 luni concediu și 5 ore pe zi cum are un profesor.

    1. bine că ați apărut și ați făcut ordine pe aici cu cate zile de concediu trebuie să aibă profesorii,etc …no,amu ii lumina!!!

    2. N-am înțeles vreodată lipsa asta de asumare cu privire la concediu. În viața mea nu am auzit un profesor să vină și să zică „da, avem unul din cele mai lungi concedii plătit din bani publici și ne mândrim cu lucrul ăsta”.

      Mereu când le amintești că media românului are 21 de zile de concediu devin defensivi sau chiar agresivi.

      1. Cata rautate! Din partea ambelor parti! S a ajuns rau de tot, cum vad ca scriu unii oameni despre profesori, inseamna ca i invata si pe copiii lor sa i trateze la fel pe profesori, ca pe niste gunoaie. Nu toti profesorii sunt la fel, iar in legatura cu vacanta, e foarte multa, dar e nevoie de ea. Sa stai zilnic cu minim 5 clase si sa ti zumzaie minim 100 de elevi diferiti in jurul tau, cred si eu ca la o anumita perioada, este nevoie de pauza. Nu poti rezista altfel. Iar zilele astea libere si puntile astea nenorocite nu le au cerut ei, altii s au gandit sa le incurce treaba cu nenumarate zile libere inutile. Poftiti parinti la clase si vedeti fata adevarata a copilului dvs., sa vad atunci ce mai spuneti unii dintre dvs. Credeti ca toti profesorii au cerut bani? Va inselati! Banii nu te fac un profesor bun, cu ea nu ti cumperi vocatia, dar nici linistea si respectul copiilor,din pacate.

      2. Tu nu intelegi multe, dar nu e vina ta. Natura…Si, ca sa te calmezi, iti spun eu: da, sunt bucuros ca am 62 de zile de concediu pe an si, mai mult, sunt incantat ca asta, si multe altele, te oftica!
        Nu e nevoie sa-mi raspunzi, stiu ca esti o “inteligenta” ascutita!

      3. Nu văd de ce ne-ar fi rușine ca avem atât concediu. Legiuitorul o fi avut el un motiv cand a hotarat atâtea zile. E necesar cand lucrezi cu copii. Și cei care îl doresc, se pot face profesori. E ca in bancul ăla: am ales cariera didactica din trei motive: iunie, iulie, august.

  23. SUBIECT DE PRESA! PROFESORII LIPSESC DE LA ORE? ELEVII -LIPSESC DE LA ORE- CHIAR DACA SUNT PREZENȚI FIZIC! ESTE ACEEASI SITUAȚIE, Hai să să aruncăm cu…. în profesori,dar, elevii care care vin la ore doar pentru a încasa banii și umilesc profesorii, cu părinții în frunte? Dacă le treci o absență, îți sar în cap”descremenații” domnului prof.univeritar.Gelu Duminică!

    1. Daca nu vin la ore sau nu invata e treaba lor.Si ce bani iau ei pe gratis ?Alocația ?Voi bugetarii votați aceeași mafie care da bani moca din munca noastră ,tuturor,cum va da și vouă ca sa chiuliti.Eu as vrea sa ia doar copiii care merg la școală și nu de forma.Cine nu va lăsa să puneți absente?Cu ce vă pot constrânge copiii sau părinții?Voi le motivați că va constrânge directoarea,sa nu iasă școală rau.Tot de aia ai treceți pe toți clasa…că altfel va zboară aia ,că e pusă de mafia PSD acolo,pe care o votați toți.Si daca tot va acoperă când chiuliti ai mai sunteți și datori…Nu am văzut o clasă socială mai penibila!Nu va vad la greve pt legi normale,ci doar pt bani și amenințați ca înghețați anul și le stricați copiilor rostul.Ce mizerabili!

  24. Da . Așa este . Sunt profesori care lipsesc foarte mult, iar acest lucru trebuie semnalat, deoarece poate să îi afecteze pe elevi în mod negativ. Lăsați elevii și părinții în pace și nu mai aruncați cu noroi în ei ! Există libertatea de exprimare și lăsați deoparte nostalgiile alea prostești! Elevii au dreptul să își exprime propriile opinii și să își exprime nemulțumirile !Sistemul românesc de învățământ este un sistem comunist pervertit care a produs doar lucruri de doi bani și abuzuri .

    1. banuiesc ca esti professor intr UN liceu cu probleme de comportament al evevilor ,ca mine .Ai dreptate sa nu aruncam in ei cu noroi,sa I lasam sa isi experime nemultumirile,injurand ,tipand ,scuipand ,lovindu ne.Apoi iti vin pe cap parintii care te ameninta cu reclamatii la I SJ la domnii inspectori ,pusi pe criterii politice.Asta Este suntem bataia de joc eleviilor ,a parintii lor a ISJ ,a,MEC si ce Este Mai rau suntem unii din noi, victime ale neincrederii directorilor

  25. așteptăm cu interes o dezbatere asemănătoare pentru sănătate (fie la medic ești programat la o anumită oră și constați că și restul de 15 pacienți sunt tot la ora aia …fie medicul nu vine deloc….fie întârzie ….fie te suna recepția sa reprogramezi pentru că Dr are treabă)…dezbaterile desigur pot continua cu toate instituțiile care au un program și nu l respecta …

  26. Știu și înțeleg ca Educația Familiara lasă de dorit. Dar mulți din Părinții de azi au terminat după ani 1990 și după cum au văzut la Guvernanți și Politicieni cum fura și fac cum vor, asta au înțeles și Părinți de azi. Totul sa invirtit și se invite în jurul Banilor, Hoției, Furatului în toate formele ce și Astăzi Sta la Baza Democrației ROMÂNE. Asta este Adevărul și acum se vad Roadele Partidelor și Politica din 1990 încoace și mai vrem sa avem copii Educație sau Profesori dedicați Materiei? SA FIM SERIOȘI ȘI SA NU MAI????

    1. și cine nu-i lăsa pe profesori să-i formeze pe copiii de azi sa nu fie la fel de prosti ca părinții lor,aia formați in anii 90?Sa facă așa încât să învețe la școală întâi să fie oameni și nu uneltele mafiei PSD,așa cum sunt profesorii de azi.Ce rost are să-i înveți atâtea detalii la gimnaziu ,de parcă ar fi la Universitate,de vreme ce tu ca dascăl nu-l poți învăța niste lucruri de baza,de viață demnă și onesta?Vorbiți de educația familiala…Pai părinții ăștia muncesc zi și noapte sa tina milioane de bugetari pe salarii duble.Un părinte sta cu copilul sau max 3ore/zi (vorba vine ca stau cu nasu-n caiete și culegeri să facă teme de zeci de pagini la fiecare din cele 6 materii “esențiale” de a doua zi) pe când voi dublu,la scoala.Pana merge la școală nu ai ce face cu un copil înainte de vârsta de 2 ani.Mai rămân 4 vs 12 ani,cat aveți voi dascălii la dispoziție ,ca sa scoateți din ei oameni de care sa fim toți mândri. Nu va mai lamentați ,ca aveti painea si cuțitul,o viață bună și mai ales lipsa stresului cel mai cel de azi:șomajul și grija zilei de maine.Chiar nu va este rușine ?

  27. La Liceul Teoretic Marin Preda profesorii nu-și țin orele…Dir Udroiu un personaj incompetent, Pavel , Ninel Ionescu…nu dau pe la ore…
    Sala de sport in paragină, loc de infecții, închiriată pe sub mână, cu șpagă la dl director…
    Politia trebuie să termine acel cuib de mizerii.

  28. Felicitări, Rita! Toate sunt importante în formarea copilului, viitor adult. Mă uimește numai un lucru: ROMÂNUL ARE O PROBLEMA -SA CRITICE, SĂ JUDECE PE ALTUL,AICI CADRUL DIDACTIC, FĂRĂ SĂ ȘTIE DESPRE CE E VORBA. DOAMNE! CE A SPUS IISUS: VEDEȚI MAI ÎNTÂI PAIUL DIN OCHIUL VOSTRU, ȘI APOI BÂRNA DIN OCHIUL CELUILALT! Se pare că societatea e strambata de la atâta mass-media și tehnologie. Probabil că părinții sunt perfecți dar vă spun că numai DUMNEZEU E PERFECT ȘI FIUL LUI IISUS HRISTOS,noi ceilalți încercăm să fim. Înainte de 89 nu aveau atâta curaj în a lovi cu pietre ba în medic, ba în preot, ba în profesor!!!Ce aveți oameni buni???? Toți greșim, nimeni nu e fara păcat. Rezolvați -vă problemele personale , vedeți dacă sunteți fără de păcat și apoi … faceți pe desăvârșiții! Comportament de farisei! Eu am învățat și cu profesor, și fără profesor. Cine vrea,poate. Cred că unii sunt incompetenți,incapabili și nu recunoștea sau pur și simplu au Hate in ei, adică Ură, Dușmănie. Iartă dacă vrei să fii iertat!

    1. Greșește?Bai femeie tu citești pe aici sau sunteți toți din alt univers?Chiar nu vedeți că aproape toți vă urăsc și pe buna dreptate ?Pt că suntem părinți de copii și nu ai trimitem la școală să vă bateți voi joc de ei,sa fie batuti de alții că voi stați la cafele,sa fie jigniți,violați ,drogați sau ignorați(sa stea degeaba in clase ,ca la pușcărie fiindcă nu vreți voi sa vă faceți datoria pt care sunteți plătiți din banii și munca noastră).Voi vorbiți de ura și de aruncat cu piatra ?Ești profesoara de Religie cred…Aia impusă ,mai mult obligatorie decât opțională ,într-o țară laica.Profa din aia super competenta ca cea de la tara bunicilor ,din copilăria mea,care ajunsese la maturitate vedeta locala(profesoara de ‘limba sport”).Uite mai dau un exemplu și eu.Insasi Directoare de la Sc Adrian Păunescu din Pitești,profa de chimie și fizica.Vine din an in paste la ore…Faceți ancheta discret sau control inopinat,daca credeți că mint.Cui sa te vaiti daca are spate?Cum sa nu va uram și blestemam când voi nu dați seama nimănui și nu va pasă de nimic ?

  29. În sănătate sunt cazuri de doctori care nu sunt în cabinet în intervalul scris pe ușă, alții vin după 2-3 ore!!
    La fel este și în poliție, armată, primării, învățământ, parlament, în sistemul bugetar de regulă.
    Nu trebuie generalizat, sunt oameni care își fac programul conform orarului.

    1. Nu trebuie generalizat dar cu părere de rău vor fi și ei victime,la final.Pt că nu scapă de mizerabilii din rândurile lor…Din contra,se cam acoperă unii pe alții,se distrează pe seama proștilor ca noi care muncim sa le plătim salariile din ce in ce mai mari.Erau duble,acum se pregătesc de triplare,așa cum fac și cu Nr pensionarilor speciali…In Învățământ daca faci calculul pe oră cred că sunt deja triple !

  30. Comentariul meu era legat de unul de mai sus. Eu consider toate materiile importante, fac parte din cultura generală care se formează mai ales în acești ani. Pentru mine este ilogic să începi pregatirea pentru evaluarea națională din clasa a 5a, in detrimentul altor materii, și pregătirea pentru bac din clasa a 9a….așa pierd jumătate din ce ar trebui să acumuleze in cei 12 ani de școală. Un sistem care nu evaluează ce trebuie.

  31. La unul din liceele considerate foarte bune, din Constanța, la matematică cu 4 ore/săptămână, domnul profesor, cel puțin o dată la două săptămâni, nu vine la ore. Este lăudat că are rezultate foarte bune la diferite concursuri, dar ce facem cu marea majoritate care nu participă la aceste concursuri? Trebuie să-i ducem la meditații? Oare citește cineva din ministerul educației sau inspectorate pentru a lua măsuri?

  32. Probabil e una dintre acele situatii in care toata lumea are dreptate…Tine si de calitatea resursei umane in invatamant, din pacate, mai ales in anii din urma cand miscarea corpului didactic s-a facut si se face pe baza de “dosar”, la transferuri indeosebi. Pe baza de dosar se realizeaza si obtinerea gradatiei de merit, care reprezinta 25% din salariu.

    Si ce sa vezi? In dosarele respective, in masura in care nu sunt de-a dreptul falsificate actele dovedind ‘meritele’ didactice, se puncteaza masiv nu activitatea scolara a profesorului respectiv, ci, paradoxal cea EXTRASCOLARA, care -surpriza!- necesita absente masive de la ore. Ajunge sa fie nu in afara scolii, ci in loc de scoala in multe cazuri – in mod obiectiv. Asa avem zeci de proiecte, parteneriate, Erasmus uri, concursuri de toate felurile zilnic aproape -verificati si site urile ISJ-urilor si Ministerului in acest sens! Nu mai zic de inspectii, doctorate… Ubicuitatea cadrului didactic nu s-a probat inca, deci de undeva trebuie sa lipseasca. Si va alege sa nu lipseasca de acolo de unde ii vin bani, ma gandesc. E natura umana nu doar in invatamant -maximizarea beneficiilor si minimizarea efortului.

    Salariile sunt o alta problema care atrag o contraselectie a cadrelor in scoli, fara a generaliza, desigur. Dar toate acestea pot fi indreptate prin legi, regulamente, mecanisme de stimulare sau penalizare. Nu prea exista, de fapt.

    Si de aici incolo vorbim din nou despre politica! Aici se pot schimba lucrurile, repede si in bine. Dar, dupa atata timp, se poate afirma destul de clar ca nu vor sau nu pot. Sau o interesanta combinatie dintre cele doua realitati…

  33. Acei părinți sunt anonimi, sau au și ei un nume și prenume, sau doar le place sa arunce fițele în spațiul public?
    Școlile au și ele o conducere, au inspectori care monitorizează acestr instituții. Chiar asa sa fie oare? Sau, încă nu este distrusa în totalitate Școală românească și trebuie blamata pana la capăt?
    Da. Sunt cadru didactic și personal nu știu cazuri de absenteism asa după cum precizează aceste persoane ” parinti”.

    1. Campania contra profesorilor este inceputa de presedintele tarii (va mai amintiti ce a spus in public in timpul grevei: cum indraznesc sa faca greva?), apoi de majoritatea ministrilor educatiei (Deca este campioana acestor ministri!), asa ca nu trebuie sa ne mire ca este imbratisata de majoritatea parintilor care nu si-au educat copiii privind modul de comportare in societate (multi dintre ei au carente in educatie!), precum si de o mare parte din televiziuni, devenite trompete ale puterii, prin coruperea lor cu sume uriase de la buget, deci din buzunarul nostru.

    2. Ce mizerabil!Ești secretar de partid ,cu propaganda,la PSD?Ce controale când toți sunt puși politic până la femeia de servici?Ori credeți că noi nu știm că și în Învățământ sa dau posturile pe șpăgi ca în Sănătatea?Inspectori,inspectorate,inspecții?Aranjamente să iasă totul boboc.De ce sa ne dam numele ?Sa înceapă persecuțiile voastre asupra copiilor?Cred că nu mai durează mult și vom avea o alta revoluție cu o grămadă de victime,tocmai din cauza voasta,pt că nu va scoateți mizeriile din sistem ,din contra ai lăsați să vă conducă și controleze !Cred că la următoarea revoluție vor fi câteva milioane de victime, cam nr bugetarilor din sistem.

  34. Ce este mai prost este ca Nu li se preda la jumate de ora ce sta în clasa. Apoi următoarea ora îi face Analfabeți ca nu au învățat? Unele cadre fac din materia lor cu adevărat Lecții dar ca teme cite 3-4 pagini. Este o Harababura totala, și copii pierd materie Esențiale. Păcat dar singura Metoda este Meditația cei ce și-o permit, restul noroc cu ore Online pe care le poți avea pe Internet sa înțelegem Noi ca părinți și apoi sa îl facem pe copil cum vine rezolvarea problemelor, definițiile și e.t.c.

    1. Dar la elevii care lipsesc nemotivat,chiulesc,sunt obraznici,nesimțiți….etc.,v-ati gandit? Dar la familiile pline de analfabeți functionali,care nu știu sa-si educe progeniturile, v-ati gandit?Ce faine emisiuni,cu sute de episoade ,ar ieși….

    1. Profesorii nu lipsesc nemotivat, au o conducere ! Chiar mai au de rezolvat și alte situații…care țin de sănătate …, Scoala asigura resursa umana,in măsura posibilităților.

    2. Exact.

      Dacă profesorul îşi declară ora ca fiind făcută deşi el era la cafea colegială în cancelarie, afară din învăţământ.

      Au fost învăţaţi că pot tăia şi spânzura pentru că societatea îi tratează ca pe o specie periclitată.

    3. Ok, sunt perfect de acord, să se taie tot la cei ce lipsesc, la profesori dar și la elevi, la părinții acestora, ajutor social, bursa socială sau de merit pe varianta nouă și amendă la părinții care nu s-au asigurat că al lor prințisor este la școală și stă toate orele. E ok așa?

    4. Nu înțelegeți…Toți se acoperă.Au de făcut lucruri personale sau hartogarii pe care ar trebui sa le facă aia numiți politic prin inspectorate și ministere.Dar de ex,legat de profii de sport care doar arunca o minge la copii apoi dispar ,nu credeți că știu directorii de ei?Pai le fac servicii lor întâi,ca și femeile de servici,gardienii…De la cumpărături până la dus cu mașina la ITP si altele.Ca să poată să chiulească și pt ei când au nevoie…Și pe directori nu-i acoperă Inspectorii și tot așa?Cand o sa avem și noi un Guvern NORMAL și competent o sa se mai schimbe ceva dar pt asta trebuie sa incepem noi sa le mai și dam foc la case și mașini,că ăștia doar de frica știu.Altfel ,se vor face că fac,ca și până acum.Ce le pasa lor că ies copiii prosti,că nu fac sport și vom avea un popor de bolnavi și diformi capabili să muncească doar joburi prost plătite și acolo doar câteva ore pe zi?Nu le pasa ,pt ca și dacă va fi venitul țării de 10 ori mai mic,ei tot or sa aibă bani destui pt ca noi suntem prosti și ne vom satura doar cu pupatul dosului și cu o coaja de pâine.

  35. La mine la școală profesorii nu lipsesc.Chiar dacă un profesor e bolnav, se caută înlocuitori printre colegi.
    Deci , sa nu generalizăm !!!! (Aici mă refer la OanaM care comentează de mama focului fără a avea habar.Cred ca are niște frustrări vechi)

  36. Rezultatul titularizării pe viaţă pe un post didactic; e nevoie sa facă fapte penale ca să îi poată da cineva afară, să fie incompetenţi nu este suficient.

    Imaginaţi-vă dacă medicul chirurg nu ar opera într-o zi pentru că n-are chef de muncă în ziua aia, ce bine ar fi.

  37. Bună ziua, profesorii au cerut salarii mari pentru munca inexistenta, la Scoala gimnaziala nr 179 Bucuresti, profesorul de romana la cls 6 a rămas în urma cu materia la nivelul de modulul 2, copiii au participat la comper unde s au dat întrebări din materia nepredata iar punctajul a fost mic spre dezamăgirea aceluiasi profesor leneș. Interesul profesorului este la meditatii unde câștiga 120 lei pe ora de pregătire iar la clasa sunt deja plictisiți sa și predea materia. Chiar acești profesori nu mai sunt controlați de către inspectorii scolari? Se protejează unul pe celalalt ca nu fac meditații cu elevii de la clasa si își permit sa întârzie la ore având sentimente de admirație si apreciere la note doar pentru copiii care fac cu ei meditații? Copilul meu învață singur și luat premiul 3 pe munca lui dar dacă elevul este mai bun decât cei cu meditații este tras în jos la notare ca altfel nu se vede eficienta lor. Copiii sunt discriminați si jigniti pe fata la ore dacă nu fac meditații iar profesorii nu și recunosc vina pentru rezultatele slabe ale elevilor. Viata privata a elevilor este sufocata de teme fără a le controla vreun profesor.

  38. Cazurile de absenteism nemotivat ale profesorilor sunt foarte rare. Directorii si directorii adjuncti taie orele din condica de prezenta in astfel de situatii (cunosc personal astfel de cazuri). Daca au sedinte la inspectoratul scolar sunt obligatii sa fie prezenti, chiar daca au ore de curs.

  39. Mulți profesori trec în condica școlii că au făcut orele respective, ca să fie siguri că își iau leafa, dar ei nici măcar nu s-au prezentat în fața elevilor și elevii rămân singuri sau sunt trimiși acasă, că profesorul, vezi doamne are o problemă, când el de fapt nu are chef să predea și se mai plâng că vaaai, elevii nu vin la școală, că sunt salariile mici. De fapt, mulți dintre acești așa-ziși profesori chiulesc de la școală, dar își iau salariile întregi. La privat, dacă lipsești nemotivat ești dat afară fără nicio discuție. Nu au niciun scrupul și nici cel mai mic respect pentru copii și părinții lor, prin absenteismul de la clasă. Asta demonstrează că nu își merită salariile mărite nici măcar cu 0,00001%, pentru că dau dovadă de nesimțire crasă.

      1. Este. Preda stiinta neuronilor lipsa colegilor din salon, de pe sectie si chiar si la UPU. Ce mai, e profesoara-vedeta a spitalului!

    1. Îl aveam pe unul care venea la şcoală beat, puteai face distilerie din aerul pe care îl expira. Când era mai matolit decât de obicei nu ajungea la şcoală că nu mai ştia unde este. Ăsta e standardul, timpul trece leafa merge.

        1. La director chiar. Pentru ca stimabilul era aproape de pensie conducerea şcolii îi tolera metehnele.

          Vorbim totuşi de ţara în care un profesor care a abuzat sexual o elevă îi preda în continuare la clasă până s-a scandalizat presa, deci să sesizăm cui şi unde?

          Să sesizăm derapajele unui profesor ca să ce, să fie mângâiat pe creştet de colegii de cancelarie?

      1. Daca e Dna și directorul sau/și inspectorul sunt Domni,poate ar avea vreo șansă de angajare…Sau daca faci parte din partidul care trebuie.Nicidecum USR că ăștia știu cum stau treburile și dacă ajung la putere le schimba curvasareala cum a făcut Lasconi in cuibușorul de nebunii al PSD de la Câmpulung.De atunci numai denigrari și atacuri pe ea ,săraca.E mafia cat casa bai licuricilor…Apropos,ești de la SRI că eu cred că de acolo ar trebui sa începem curățenia de primăvară !

    2. OanaM, oferă un exemplu concret, că de generalizări toți suntem sătui! Dă numele școlii măcar, să ne facem o idee. Altfel, nu înțelegem nimic din ceea ce spui!

      1. Cam în toate școlile. Un caz foarte mediatizat în ultima vreme, liceul Goethe, unde profesorii veneau din an în Paști la școală și doar racolau elevi la meditații, se jucau de-a “uite demisia, nu e demisia”. Felicitări mămicii care a dat în vileag întâmplările de acolo.

  40. Si profesorul e om. Si el se poate imbolnavi si avea concediu medical. Si el are copii pentru care poate lua concediu pana copilul face 12 ani sau ingriji un parinte cu cancer 45 de zile pe an. Am vazut un parinte revoltat ca un profesor caruia i-a murit fiul a lipsit 5 zile de la scoala. Incredibil. O mama era suparata ca de ce nu a fost inlocuita doamna invatatoare o saptamana cand s-a casatorit. 🙂 Si acuma hai sa discutam putin: 1) Parintii nu realizeaza ca si profesorii sunt oameni si au aceleasi drepturi; 2) Parintii nu stiu ca in contractul colectiv al cadrului didactic sunt niste prevederi putin diferite cu privire la tipurile de zile libere, de concediu, la invoirile colegiale, la numarul de zile pentru situatii speciale si asta nu neaparat din partipris fata de tagma profesorilor, ci pentru ca un profesor, daca are nevoie de o zi libera din concediu, nu poate sa o ia ca ceilalti din alte sectoare.Profesorul poate lua concediu pt.rezolvarea problemelor doar in vacantelor scolare.! 3) Profesorul care suplineste un coleg in primele 5 zile ale concediului medical este neplatit sau platit din buget propriu al scolii. De aceea apar situatii in care nu vine nimeni sa suplineasca o saptamana degeaba, iar daca toti colegii sunt fix pe ore nici macar ei benevol, ca nu se pot rupe in 7. 4) Directorii prefera sa nu se complice cu cerere la ISJ pentru suplinitor si scurteaza programul. Cum parintele nu stie fix ce este in scoala, ca e medical, ca nu e, considera ca profesorul a lipsit de la ore. Dragi parinti, nu e vina profesorului. Profesorul este obligat sa-si gaseasca singur inlocuitor doar cu cererea de invoire colegiala. Nu si pentru celelalte cazuri enuntate anterior. Eu nu raspund de copiii scolii cand al meu e pe un pat de spital, cum nici voi nu o faceti cand al meu e bolnav!!!

  41. Da, spre rușinea noastră , sunt profesori care lipsesc de la ore, sunt profesori care mănâncă în ore sau alții care vorbesc tot timpul la telefon. E vorba de fiecare ce conștiință a muncii are fiecare.
    Cum fiecare profesor e plătit la fel, normal ar fi să i se ceară la fel. Cei de religie fac oră cu jumătate din clasă, restul fiind de alte religii sau retrași de la oră cei de sport asemenea. fiind o grămadă de scutiți. Cum ar fi ca la final de ciclu de învățământ să fie un examen din saritura la capră? As vrea să văd și eu un profesor de sport care începând din clasa pregătitoare are un scop, nu să le arunce o minge să se joace în fiecare oră.
    La limba română și matematica de ce nu ii scutește nimeni pe elevii care nu pot?
    Din păcate ăsta este sistemul. Unul bolnav în care unii trag pentru școală și copii iar alții trag chiulul

  42. Nu doar profesorii de la materiile neimportante pentru clasa a 8a lipsesc de la ore, ci chiar și cei de limba română. Fiica mea are mai puține absențe la orele de limba română, decât are profesoara ei de română. Și este clasa a 8a…

    1. Ați putea să enumerați ”materiile neimportante”, eventual criteriul în baza căruia ați ierarhizat disciplinele de studiu? Probabil muzica și desenul, cele care conturează sensibilitatea și creativitatea persoanei, educația fizică – dezvoltă mobilitatea, simțul orientării, spiritul de echipă, armonia mișcărilor, istoria, geografia și biologia, pe care, după gândirea adâncă a unui personaj, le poți rezolva cu Google, educația tehnologică – dezvoltă simțul tehnic, limbile străine – oricum avem google translate ca atare nu sunt necesare. Rămân importante doar matematica și limba română. Matematica n-o iubesc prea tare elevii pentru că ”e grea”, dar o suportă că dau examen, iar limba română o chinuie rău cu toată strădania profesorului. Fizica și chimia rămân în plan secundar, deși tot ceea ce ne înconjoară este fizică+chimie. Toate disciplinele sunt importante, doamnă, școala nu pregătește elevii doar pentru un examen, ci pentru toată viața. Disciplinele ”neimportante” dezvoltă o sumă de competențe sociale pe care probabil nu le-ați sesizat. Păcat că alimentați copilul cu asemenea idei. Mai reflectați!

      1. Și ne mai mirăm că elevii au rezultate slabe la testele Pisa! Dar știe tot “comentatorul” respectiv, oare, ce structură au acestea? Ce verifică: cunoștințe punctuale sau interdisciplinare, aplicabilitatea practică, gândirea creativă, deprinderea de a observa, analiza și aprecia fenomene, situații din mediul înconjurător?

  43. Buna ziua, Mergeti și la liceele din tara, Bucuresti, de exemplu Kretzulescu din capitala… Sunt doamne profesor care pun 3-4 ore consecutive la discipline tehnologice, apoi au sedinta la inspectorat…Elevii raman singuri ore intregi sau merg la bar…Asta este situatia. Vorbim de digitalizare. In fata clasei la catedra ar trebui sa avem un dispozitiv electronic individual, profesorul vine cu o cartela magnetica si arata ca a ajuns la clasa. In fiecare cașlsa ar trebuoi sa avem camere de luat vederi…Suntem o natiune care cheltuie mult pe ceva prost… pregatirea profesorilor este ffff slaba.

    1. Așa e și în Armenia, nu?

      Un cip cu supraveghere GPS ar fi perfect, nu?

      Apoi ne mirăm cum revine ușor, ușor totalitarismul.

    2. vine cu cartela magnetică?! :))
      și când iese din clasa, sa jure cu mana pe manual că a predat?! sa recite programa școlară?!
      va auziți?! mă îndoiesc:)

      1. Bună ziua! Sunt profesor. Nu m-am învoit nicio zi în 30 de ani și nu am avut nicio zi de concediu medical. În Școala mea, profesorii nu lipsesc. Sunt din mediul rural, unde lucrurile se fac punând în față sufletul…

        1. Nelly, sunt într-o situație similară. Nu lipsesc colegii ! Și suntem in mediul rural dezavantajat. Personal am avut 5 zile de medical in Octombrie (real – internare in spital) in ultimii 5 ani! Nici in Pandemie n-am avut medical! Am avut neșansa de a avea COVID in online – și mi-am ținut toate orele!
          Ce ușor se împroașcă cu noroi! Ce ușor se ajunge la jigniri!
          Nu vede nimeni cat muncește un om pentru a ține copiii în școală, pentru a le oferi șansa la un viitor mai bun, cat suflet și dăruire este pentru a-i duce pe copiii din medii familiale în care analfabetismul este prezent, la absolvenți de ciclu gimnazial care urmează măcar o pregătire în școlile profesionale, ori chiar licee. Asta nu se promovează niciodată!
          Nu vede nimeni părțile pozitive! La modul cel mai general vorbind.

        2. F rare cazurile…Și dacă scriem chiar și în presă ,nu se va sch nimic pt că și presa e cumpărată.Nu le da guvernul fonduri prin manevra cu publicitatea plătită(din bani publici,normal)?
          Faci sesizare la Inspectorat?Pai sunt protejați tocmai de ei…Cine le da pe tava inspecții liniștite,aranjate,rezultate frumoase,autorizari de funcționare deși au toalete insalubre,etc,etc ?Partidul stat PSD-PNL,adică mafia care conduce tot de la București și care cere Inspectoratelor doar rezultate frumoase.Totul este controlat..Cică nu avem cadre dar posturile sunt blocate.Se deblochează doar cate unul prin mediile rurale la 100km de domiciliu.Spagi până la angajarea femeii de servici…Ce dracu bai oameni buni ,chiar ne credeți cu capu-n sac?Chiar nu aveți frica ca va bate Dzeu sau oamenii,într-o zi ?

    3. “mergeti’,cine?! reporterii?!
      faceți sesizare la ME…cu nume….prenume….CNP….scrieti acolo și așteptați răspuns….așa,cu împroșcat cu noroi prin presă….mă rog:))

      1. Da?Și pe minister cine-l verifica ca_si face treabă?Se vede că sunteți bugetari și trăiți în altă lume,ruptă de realitate.Pai daca aveați de a face cu institutiile statului știați că nu le mai pasa nici de termenul ăla de max 30 de zile,pt răspuns,așa de mare e mafia și acoperirea între ei.Cu atât mai puțin să facă ceva…Și dacă fac,o fac formal că doar ei știu că toți sunt puși pe Pile CunoștințeRelații (PCRul de odinioară ,că tot zic tinerii prostiți de părinți debili,că era mai bine înainte ,in comunism) și la care mai adaug eu azi, că atunci eram prea mic:Cadouri,Bani sau Prostituție.Toti se au cu ceva la mana sau au cate o relație nesănătoasă.Asa că și răspunsul daca vine ,va fi ceva sec, cu limbaj de lemn ,specific bugetarilor.La cum merge tara NU AVETI JUSTIFICARE PENTRU EXISTENTA !Asta e realitatea crunta…Fix cum zicea CTP despre existența acestei țări..fara onoare,obiective,lideri,caractere,principii,etc.etc.O șleahtă de putori,hoți și mincinosi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Comisia Națională de Inspecție Școlară nu a fost constituită nici la aproape o lună de la termenul pe care Ministerul Educației și l-a fixat. Ministerul le transmite inspectoratelor școlare că tot ele vor rezolva „eventualele litigii”

Comisia Națională de Inspecție Școlară încă nu este constituită, potrivit unui document trimis de Ministerul Educației către inspectoratele școlare. În adresa instituției se arată că „eventualele litigii vor fi rezolvate…
Vezi articolul