Profesorii din Sibiu pot organiza ore de istorie, dirigenție sau de alte discipline la muzeele Brukenthal și Dumbrava Sibiului / Programul are loc în perioada aprilie-iunie 2025

810 vizualizări
Foto: 76293906 © Dreamstime.com
Elevii din Sibiu vor putea participa în perioada aprilie-iunie 2025 la ore de curs organizate la mai multe muzee din oraș, potrivit unui comunicat al Primăriei. Orele de curs, la care se adaugă tururi ghidate, se vor desfășura în muzeele din cadrul Muzeului Național Brukenthal și Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Profesorii pot stabili programări pentru astfel de ore de curs în baza ofertelor educaționale concepute de reprezentanții instituțiilor culturale. Programările se fac ținând cont de temele și activitățile propuse de muzeu sau de cadrele didactice, se mai arată în comunicat.

Accesul profesorilor și elevilor pentru desfășurarea orelor este gratuit, la fel și tururile tematice ghidate.

Profesorii și elevii pot veni la muzeu în timpul oricărei ore din programa școlară, inclusiv în timpul celor de dirigenție.

Iată lista muzeelor incluse în program și locația acestora:

  • Palatul Brukenthal (Piața Mare);
  • Muzeul de Istorie – Casa Altemberger (Str. Al. Odobescu);
  • Muzeul de Istorie Naturală (str. Cetății);
  • Muzeul de Istoria Farmaciei (Piața Mică);
  • Muzeul de Artă Contemporană (str. Tribunei);
  • Muzeul de Istorie Cinegetică August von Spiess (str. Școala de Înot);
  • Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
  1. Brukenthal? Superb, pot învăța simțurile din picturi 🙂 Educație emoțională.
    Admirabilă inițiativa de a le oferi gratuit școlilor!
    Poate și un abonament simbolic de tipul “Prietenii muzeelor” ca în orașele europene ar fi apreciat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Performanța elevilor în școală este prezisă de inteligența cognitivă, de disciplina personală și de competențele emoționale. Ghid pentru profesori despre nevoile emoționale ale copiilor și despre cum pot fi ajutați să își facă prieteni, coordonat de psihoterapeutul Domnica Petrovai

Performanța academică a copiilor este prezisă, în următoarea ordine, de inteligența cognitivă, de conștiinciozitatea sau disciplina personală și de competențele emoționale, se arată în Ghidul despre nevoile de dezvoltare ale…
Vezi articolul