Profesorii corectori și asistenți de la examenele din această vară trebuie să dea feedback despre corectarea digitalizată, spune ministra Educației

694 de vizualizări
Ligia Deca / Foto: Captură Facebook Live
Profesorii corectori și asistenți de la examenele din acest an trebuie să dea feedback despre corectarea digitalizată, spune ministra Educației într-o postare pe Facebook în care reamintește calendarul celei de-a doua sesiuni de Bacalaureat 2024.

Lucrările probelor scrise vor fi evaluate folosindu-se platforma de evaluare digitalizată. Vă anunț, în acest context, că, pentru a îmbunătăți procesul de evaluare digitalizată, am trimis deja formulare de feedback profesorilor asistenți și profesorilor evaluatori implicați în desfășurarea examenelor în această vară”, a scris Ligia Deca pe rețeaua socială.

Continuăm digitalizarea, pentru că este nu doar necesară, ci, așa cum au afirmat toți colegii profesori în discuțiile pe care le-am avut cu ei, extrem de utilă pentru eficientizarea procesului de evaluare”, a completat ministra în postare.

  • În acest an școlar, lucrările de la Evaluarea Națională, Bacalaureat, Titularizare și Definitivat au fost în premieră corectate digitalizat, pe o platformă unde profesorii evaluatori s-au logat și au putut să noteze lucrările candidaților scanate și urcate pe platformă după încheierea probelor.
  • În 2023, singurul examen corectat digitalizat la nivel național a fost cel de Bacalaureat – sesiunea de toamnă, după ce în 2022 și 2023 au fost pilotări la nivel de câteva județe pentru sesiunea de vară a Bacului și Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a.

La finalul lunii iunie, ministra educației a fost în vizită într-un centru de corectare a lucrărilor de la Evaluarea Națională din București, după cum anunța oficialul într-o postare pe Facebook. Deca preciza că a preluat feedbackul profesorilor, dar nu a spus niciun cuvânt despre propunerile cadrelor didactice prezente la întâlnire.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Trei campusuri școlare rurale vor fi finanțate prin PNRR cu 7,5 milioane de euro fiecare / Sorin Decă, Ministerul Educației: Dacă s-ar fi depus proiecte cu buget mai mic decât maximul eligibil, evident că am fi putut să finanțăm mai multe

Ministerul Educației a publicat lista finală a proiectelor pentru construirea de campusuri școlare rurale din cadrul apelului “Schemă de grant pentru consorții rurale școlare”. Sunt 3 proiecte admise și alte…
Vezi articolul

Mutarea vacanței de primăvară aproape de liberele de 1 Mai și Paște, Săptămâna verde să fie comasată cu Școala altfel, vacanța mobilă din februarie să devină fixă odată aleasă perioada – printre propunerile mai multor organizații de părinți pentru calendarul anului școlar 2023-2024

Săptămâna verde ar trebui să devină două zile „verzi” din săptămâna Școala altfel, iar organizarea să poată fi făcută în modulele 1-4, nu doar în 4 și 5 cum este…
Vezi articolul