DOCUMENT Profesorii care vor să fie evaluatori la Titularizare și Definitivat 2024 trebuie să se înscrie la inspectoratele școlare județene – adresă a Ministerului Educației / Ce sumă primesc pentru o lucrare corectată

Foto: © Robert Kneschke | Dreamstime.com

Profesorii care vor să evalueze lucrările scrise de la examenele de Titularizare și Definitivat 2024 trebui să se înscrie într-o bază de date la inspectoratele școlare județene, până cel târziu 16 iunie, conform unei adrese a Ministerului Educației. Termenul limită diferă în funcție de inspectorat, la Buzău este 16 iunie, iar la Sibiu, Cluj și Dolj este 14 iunie. Inspectoratele școlare trimit datele completate, centralizate la nivel de județ/municipiul București până pe 18 iunie 2024, în format electronic, către Ministerul Educației, potrivit documentului. 

Ministerul Educației va realiza o bază de date pe discipline de concurs/examen, la nivel județean/național, a profesorilor care își exprimă disponibilitatea de a participa la evaluare/reevaluare a lucrărilor scrise din cadrul concursului de Titularizare (24 iulie – 6 august 2024) și examenului de Definitivat 2024 17 iulie – 6 august 2024, potrivit adresei ministerului citată de inspectoratul școlar Buzău.

Profesorii care vor să participe la evaluarea și reevaluarea lucrărilor de la Titularizare și Definitivat 2024 trebuie să completeze formularele puse la dispoziție de inspectoratele școlare județene.

Activitățile de evaluare/reevaluare a lucrărilor scrise în cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice se desfășoară în perioada 17 – 31 iulie 2024, iar în cadrul examenului national de definitivare în învăţământ se desfășoară în perioada 24 iulie – 6 august 2024.

Pentru colectarea datelor evaluatorilor (cadre didactice titulare în învăţământul preuniversitar), machetele se transmit tuturor unităților de învăţământ din judeţ/municipiul Bucureşti, inclusiv CJRAE/CMBRAE, cluburilor sportive școlare, palatelor și cluburilor copiilor.

Inspectoratele școlare trimit datele completate, centralizate la nivel de județ/municipiul București până pe 18 iunie 2024, în format electronic, către Ministerul Educației, conform Adresei Ministerului.

Câți bani primesc profesorii care evaluează lucrările de la Titularizare 2024

Comisia de evaluare a lucrărilor scrise se constituie la nivelul fiecărui centru de evaluare, prin decizie a inspectorului școlar general și are în componență:

b) profesori evaluatori – câte doi profesori evaluatori din învățământul preuniversitar având gradul didactic I sau II pentru fiecare disciplină de concurs/80 lucrări scrise – fiecare remunerat cu un tarif de 29 lei/lucrare evaluată;
c) al treilea profesor evaluator, după caz, conform prevederilor art. 70 alin. (4) din Metodologia-cadru aprobată prin Ordinul ministrului educatiei nr. 6877/2023 — remunerat cu un tarif de 29 lei/lucrare evaluată;

Pentru evaluarea lucrărilor pentru care s-au depus contestații se constituie, prin decizie a inspectorului școlar general, comisia de soluționare a contestațiilor formată în totalitate din alte persoane decât cele din comisia de evaluare a lucrărilor scrise are în componență:

b) profesori evaluatori – câte doi profesori evaluatori din învăţământul preuniversitar având gradul didactic I sau II pentru fiecare disciplină de concurs/80 lucrări scrise – remunerat cu un tarif de 29 lei/lucrare evaluată;
c) al treilea profesor evaluator, după caz, conform prevederilor art. 70 alin. (4) din Metodologia-cadru aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 6877/2023 – remunerat cu un tarif de 29 lei/lucrare evaluată”, conform ordinului de ministru nr. 4578 din 03.06.2024, Anexa 1.

Câți bani primesc profesorii care evaluează lucrările de la Definitivat 2024

„Personalul didactic, cu excepția inspectorilor școlari generali/generali adjuncți si inspectorilor școlari, care face parte din comisiile din centrele de evaluare/contestații este plătit după cum urmează:

e) membru evaluator – 25 lei / lucrare corectată”, conform ordinului de ministru nr. 4578 din 03.06.2024, Anexa 2.

Sumele sunt impozitate cu 10%, dacă profesorii încheie un contract de furnizare de servicii pentru participarea la examenele naționale și concursurile pentru cadre didactice.

În situația în care profesorul optează pentru încheierea unui contract individual de muncă, retribuția cuvenită reprezintă salariul brut, din care se rețin: CAS – 25%, CASS – 10% și impozit – 10%, potrivit documentului.

DOCUMENT Adresa Ministerul Educației privind constituirea unei baze de date pe discipline de concurs/examen, la nivel județean/național, a profesorilor care își exprimă disponibilitatea de a participa la evaluare/reevaluare a lucrărilor scrise din cadrul concursului de Titularizare și examenului de Definitivat 2024

Foto: © Robert Kneschke | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version