DOCUMENT Profesorii care vor să fie evaluatori la Titularizare și Definitivat 2024 trebuie să se înscrie la inspectoratele școlare județene – adresă a Ministerului Educației / Ce sumă primesc pentru o lucrare corectată

17.742 de vizualizări
Foto: © Robert Kneschke | Dreamstime.com
Profesorii care vor să evalueze lucrările scrise de la examenele de Titularizare și Definitivat 2024 trebui să se înscrie într-o bază de date la inspectoratele școlare județene, până cel târziu 16 iunie, conform unei adrese a Ministerului Educației. Termenul limită diferă în funcție de inspectorat, la Buzău este 16 iunie, iar la Sibiu, Cluj și Dolj este 14 iunie. Inspectoratele școlare trimit datele completate, centralizate la nivel de județ/municipiul București până pe 18 iunie 2024, în format electronic, către Ministerul Educației, potrivit documentului. 
  • Profesorii vor primi 29 lei/lucrare evaluată la concursul național de Titularizare 2024 si 25 lei / lucrare corectată la Definitivat 2024. În 2023, profesorii au primit 24 de lei pentru o lucrare corectată la Titularizare și 20 de lei pentru una de la Definitivat, creșterea este de 5 lei pentru o lucrare evaluată, conform ordinului de ministru nr. 4578 din 03.06.2024.

Ministerul Educației va realiza o bază de date pe discipline de concurs/examen, la nivel județean/național, a profesorilor care își exprimă disponibilitatea de a participa la evaluare/reevaluare a lucrărilor scrise din cadrul concursului de Titularizare (24 iulie – 6 august 2024) și examenului de Definitivat 2024 17 iulie – 6 august 2024, potrivit adresei ministerului citată de inspectoratul școlar Buzău.

Profesorii care vor să participe la evaluarea și reevaluarea lucrărilor de la Titularizare și Definitivat 2024 trebuie să completeze formularele puse la dispoziție de inspectoratele școlare județene.

  • „Un cadru didactic titular în învățământul preuniversitar își poate exprima disponibilitatea de a participa la activitățile de evaluare/ reevaluare a lucrărilor scrise în cadrul concursului de titularizare și examenului național de Definitivare în învățământ pentru 1-3 discipline, raportat la specializările dobândite în baza studiilor finalizate cu diplomă”, se precizează în nota ISJ Dolj.

Activitățile de evaluare/reevaluare a lucrărilor scrise în cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice se desfășoară în perioada 17 – 31 iulie 2024, iar în cadrul examenului national de definitivare în învăţământ se desfășoară în perioada 24 iulie – 6 august 2024.

Pentru colectarea datelor evaluatorilor (cadre didactice titulare în învăţământul preuniversitar), machetele se transmit tuturor unităților de învăţământ din judeţ/municipiul Bucureşti, inclusiv CJRAE/CMBRAE, cluburilor sportive școlare, palatelor și cluburilor copiilor.

Inspectoratele școlare trimit datele completate, centralizate la nivel de județ/municipiul București până pe 18 iunie 2024, în format electronic, către Ministerul Educației, conform Adresei Ministerului.

Câți bani primesc profesorii care evaluează lucrările de la Titularizare 2024

Comisia de evaluare a lucrărilor scrise se constituie la nivelul fiecărui centru de evaluare, prin decizie a inspectorului școlar general și are în componență:

b) profesori evaluatori – câte doi profesori evaluatori din învățământul preuniversitar având gradul didactic I sau II pentru fiecare disciplină de concurs/80 lucrări scrise – fiecare remunerat cu un tarif de 29 lei/lucrare evaluată;
c) al treilea profesor evaluator, după caz, conform prevederilor art. 70 alin. (4) din Metodologia-cadru aprobată prin Ordinul ministrului educatiei nr. 6877/2023 — remunerat cu un tarif de 29 lei/lucrare evaluată;

Pentru evaluarea lucrărilor pentru care s-au depus contestații se constituie, prin decizie a inspectorului școlar general, comisia de soluționare a contestațiilor formată în totalitate din alte persoane decât cele din comisia de evaluare a lucrărilor scrise are în componență:

b) profesori evaluatori – câte doi profesori evaluatori din învăţământul preuniversitar având gradul didactic I sau II pentru fiecare disciplină de concurs/80 lucrări scrise – remunerat cu un tarif de 29 lei/lucrare evaluată;
c) al treilea profesor evaluator, după caz, conform prevederilor art. 70 alin. (4) din Metodologia-cadru aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 6877/2023 – remunerat cu un tarif de 29 lei/lucrare evaluată”, conform ordinului de ministru nr. 4578 din 03.06.2024, Anexa 1.

Câți bani primesc profesorii care evaluează lucrările de la Definitivat 2024

„Personalul didactic, cu excepția inspectorilor școlari generali/generali adjuncți si inspectorilor școlari, care face parte din comisiile din centrele de evaluare/contestații este plătit după cum urmează:

e) membru evaluator – 25 lei / lucrare corectată”, conform ordinului de ministru nr. 4578 din 03.06.2024, Anexa 2.

Sumele sunt impozitate cu 10%, dacă profesorii încheie un contract de furnizare de servicii pentru participarea la examenele naționale și concursurile pentru cadre didactice.

În situația în care profesorul optează pentru încheierea unui contract individual de muncă, retribuția cuvenită reprezintă salariul brut, din care se rețin: CAS – 25%, CASS – 10% și impozit – 10%, potrivit documentului.

DOCUMENT Adresa Ministerul Educației privind constituirea unei baze de date pe discipline de concurs/examen, la nivel județean/național, a profesorilor care își exprimă disponibilitatea de a participa la evaluare/reevaluare a lucrărilor scrise din cadrul concursului de Titularizare și examenului de Definitivat 2024

Foto: © Robert Kneschke | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


8 comments
  1. Abia aștept sa fac și eu asta la anul!!Anul asta nu am cum,sunt prea ocupata, dar de la anul abia aștept sa fiu corector la Titularizare și Definitivat!!

  2. De ce nu spuneți că-i rugați să fie evaluatori, că oricine din sistem poate evalua? De aceea și notele mari, diferențele mari de punctaje.
    Niciun criteriu de departajare, șef de comisie la definitivat vreun învățător- slugoi al vreunui inspector, lecțiile pentru inspecție se țin numai la clasele numite de slugoiul sus menționat!
    Da, dragii mei, există învățătorul -slugoi! El e primul la gradația de merit, el scrie articole, el face toate tabelele cu toți candidații la orice concurs, el repartizează candidații la titularizare, el prezidează comisiile de def, de titularizare, el ține cursuri de formare, el se formează pe sine, e primul “format”, el îi formează pe alții în weekend, el e președintele CEAC, el e ubicuu. El scrie diplome, el le împarte, el e cu Erasmus, el e cu proiectele. El va corecta, nu vă faceți griji!
    Va corecta repede! Vedeți câte are de făcut!

    1. 🤣🤣😍 cât m-am chinuit să le gasesc o denumire acestor oameni și să fie cât de cât mai realistă ocolind expresia aia românească cu “pupatul” . Multumesc! Ar trebui patentă aceasta expresie că nu sunt doar în învățământ astfel de oameni. 🥰

  3. E pâraie de joc…Pt 30 lei, respectiv 25 lei,probabil și aia impozabili, se merită să îți strici vara să corectezi o lucrare la titularizare sau def?Că informație va spun că pt evaluarea unor proiecte la atestat profesional nivel 3 se oferă doar 5.5 lei de proiect.La evaluarea unui proiect se stă cel put ii n 20 min,ceea ce înseamnă că nu poți primi mai mult de 25 lei pe oră aici…oare cine face propunerile pt plata unor astfel de lucrări???

  4. Intr o vreme se înscriu doar cei care făcuseră cursul de evaluatori …au văzut însă că nu au cu vine corecta…teoretic titulari și cu grade

  5. Buna ziua!
    Ce competente tre sa aiba un evaluator….la aceste ex….ca asa oricine se poate inscrie….si un debutant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Evaluarea profesorilor de către elevi ar putea intra în vigoare din acest an. „Ministerul Educației este în proces de elaborare a unei metodologii de consultare a elevilor la finalul fiecărui semestru în așa fel încât să se colecteze feedback”, anunță secretarul de stat Radu Szekely

„Ministerul Educației este în proces de elaborare a unei metodologii de consultare a elevilor la finalul fiecărui semestru, în așa fel încât să se colecteze feedback” despre profesori, iar acesta…
Vezi articolul

Profesorii nu vor intra în grevă generală pe 10 ianuarie, anunță președintele FSLI: Pentru o asemenea acțiune este nevoie de mobilizare, iar oamenii au fost în concediu / În decembrie un sondaj arăta că 67,5% dintre respondenți susțin declanșarea grevei generale pe 10 ianuarie 2022

Profesorii nu vor intra în grevă generală pe 10 ianuarie, anunță președintele FSLI, Simion Hăncescu, citat de educatieprivata.ro. Liderul sindical susține că vrea să continue negocierile cu Guvernul și că…
Vezi articolul

UTIL 5 motive pentru care să alegeţi Muzeul Simțurilor din București ca destinație pentru activitățile extracurriculare ale claselor / Modalități inovatoare de a oferi elevilor o educație captivantă și memorabilă (P)

Dacă sunteţi în căutarea unor modalități inovatoare de a oferi elevilor o educație captivantă și memorabilă, Muzeul Simţurilor și-a propus să fie o destinație esențială pentru activitățile extracurriculare ale claselor.…
Vezi articolul