Profesorii care copiază la Titularizare, sau care încearcă să copieze, nu mai pot fi nici măcar profesori suplinitori

14.043 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Frauda la proba scrisă de la Titularizare va fi pedepsită de Ministerul Educației mai drastic ca până acum. Într-un anunț pe Facebook, instituția scrie că la proba scrisă din 2024, programată pentru 17 iulie, suplinitorii care sunt prinși că fraudează sau că încearcă să fraudeze nu vor mai putea să încheie contract cu școlile. Până acum această regulă era valabilă doar pentru anul școlar în care avea loc concursul, din anunțul ME nu e clar dacă e aceeași regulă sau daca fraudatorii nu se vor mai putea angaja niciodată în școli.

„Pierderea calității de angajat pe durata de viabilitate a postului/catedrei pentru cadrul didactic aflat în această situație, dacă este eliminat din concursul național pentru fraudă sau tentativă de fraudă”, scrie în anunțul Ministerului Educației.

Foto: Ministerul Educației

La Titularizare 2023 au fost 26 de candidați care au fost eliminați din concurs pentru fraudă, iar în 2022 au fost 15. Până acum aceștia puteau lucra liniștiți în școli, singura pedeapsă fiind că nu mai puteau fi repartizați în acel an, la ședințele de repartizare, însă în anul următor puteau reveni. Nu e clar ce înseamnă „toleranță zero”, dacă e aceiași regulă ca până acum sau daca fraudatorii nu se vor mai putea angaja niciodată în școli.

La publicarea în Monitorul Oficial a metodologiei de mobilitate vom reveni cu actualizarea articolului.

Citește și:
Proba scrisă de la Titularizare 2024 va avea loc miercuri, pe 17 iulie, înscrierile încep pe 8 mai, iar inspecțiile pe 29 mai
Viabilitatea posturilor de profesori nu se mai stabilește la școală, ci de către inspectorate, iar profesorii care se titularizează în vara 2024 vor fi obligați să predea în școala în care au luat postul cel puțin un an școlar

Foto: 104867130 © Monkey Business Images | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


12 comments
  1. Un “copiator” nu poate fi profesor.

    Iar interdictia copierii la examene trebuie impusa in toate domeniile de la nivel de BAC in sus

  2. O idee foarte bună, felicitări!! Lupta anticorupție de aici se pornește!

    Un alt pas important ar mai fi: nici măcar să nu promoveze o facultate prin copiere, timp de 5 ani, și la examenul de licență…

  3. Dacă copiază, sunt pedepsiți, dar dacă ies din examenul de titularizare, in fiecare an, sunt angajați in urma ex. pentru suplinire din toamnă și ,,sunt profesori ” până la pensie. E plin învățământul de astfel de personaje care nu au curajul să finalizeze un concurs, oare de ce? Se pedepsește frauda nu și ,,pilele”, nepotismul și,,spaga”.

    1. Corect. Si ce facem cu cei care an de an intra pe ușa din dos intr-o școală? Aici mă refer la anumiți profesori care an de an NU participă la titularizare, dar sunt acceptați și așteptați să dea proba in școală pt că îl știe directorul că ” e băiat/fata bun(a) in ceea ce face” sau e vreun fost elev de-al său, dar niciodată nu da examen vara, nici măcar nu se înscrie la examenul de titularizare.

    2. Poți face ceva?
      Ei s au angajat fără să vadă titularizare iar muritorilor.de rând ,vai de capul lui,sa fie și doxa, să mai aibă și viata liniștită !

  4. Profesorii care se cer la baie să-și verifice formulele de pe copiuțe nu se pune? Sunt unii care se duc de 3 ori în timpul examenului. Ar putea mai bine să candideze pe locuri de handicapați cu prostată.

  5. 1. Aplicați aceeași măsură pentru ”doctorii” plagiatori și atunci vă mai crede lumea.

    2. Ce înseamnă ”pe durata de viabilitate a postului”? Păi dacă-s la concurs, n-au post. Sau se aplică titularilor care vor detașare prin concurs? Nu se înțelege clar care e perioada, dacă are sau nu termen. Ceea ce înseamnă că primul care atacă prostia asta în instanță câștigă, pentru că nu există termeni clari de aplicare a legii.

    Așadar, sictir minister.

  6. O idee extrem de bună. Este penibil ca un cadru didactic să copieze, indiferent de examen. Poate că ar fi bine să se dea și o scurtă dictare la Titularizare…este necesar ca orice cadru didactic să știe să scrie corect! Și asta este valabil și pentru cei care vă redactează articolele. Este inadmisibil ca pe acest site, un articol să fie scris greșit:
    -“regula este valabilă” și nu “regula este valabil”…puțină atenție la acorduri…vă rog frumos!
    -“aceeași regulă” și nu “aceiași regulă.”
    “Aceiași” – pronume demonstrativ, masculin, plural și “aceeași regulă” – pronume demonstrativ, feminin, singular;
    -diacriticele în toate situațiile….vorbim limba română, totuși!
    Sincer, e trist! Vă recomand niște lecții de gramatică.

    1. Stimată doamnă,
      Sunt jurnalist, greșesc mereu când scriu ca să livrez repede informația, iar majoritatea sunt typos, greșeli de tastatură. Le corectăm la scurt timp sau când ne semnalează cititorii, așa că vă mulțumim pentru acest efort de a ne scrie, chiar dacă ați făcut-o din indignare. Toate bune,
      Mihai

    2. De parca se copiaza de ieri, s-a copiat de cand a aparut scoala.
      Si profii au copiat cand erau elevi, mai merge si la titulatizare daca oricum nu folosesti nivelul ala de complexitate la ore.

      De multe ori se da examen din ce nu prea vei folosi, asa ca putin conteaza ca stii ca lumea alea sau nu.
      Tu poti fi prof f bun la nivelul materiei 5-8, sau 5-12 sau 9-12.

    3. E de dorit,dar,totuşi,nu toți profesorii sunt perfecți la gramatica limbii române din păcate şi dacă s-ar impune o astfel de regulă,nu ştiu cine le-ar putea locul !
      Să văd peste câțiva ani când AI vor lua locul lor dacă nu o să găsiți motive de nemulțumire ! Sunt sigur că mulți părinţi vor fi nemulțumiți !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Inspectoratele școlare vor transmite Ministerului Educației, până pe 4 decembrie, numele școlilor cu elevi romi care necesită intervenția unui mediator școlar – document

Până pe 4 decembrie, inspectoratele școlare vor transmite Ministerului Educației, printre altele, numele școlilor cu elevi romi care necesită intervenția unui mediator școlar, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Solicitarea…
Vezi articolul

Actele necesare pentru înscrierea la concursul de Titularizare 2023. A fost introdusă declarația privind postul didactic de predare ocupat în etapele anterioare ale mobilității / Cazierul poate fi eliberat și online

Profesorii sau viitoarele cadre didactice se vor înscrie la concursul național de Titularizare 2023 în perioada 8-17 mai, potrivit calendarului oficial. Concret, în această perioadă are loc înregistrarea, la inspectoratele…
Vezi articolul

ROFUIP 2024. Nicio incompatibilitate nouă cu funcții politice pentru directorii de școli, care au din acest an interdicția de a ocupa posturi de conducere în primării, consilii județene, sau organizații sindicale

Profesorii nu pot candida pentru funcțiile de director și director adjunct în școli și licee dacă dețin posturi de conducere în primării, consilii județene, sau organizații sindicale, potrivit noului ROFUIP.…
Vezi articolul

Ungaria va avea un registru al pedofililor: condamnații nu vor putea ocupa locuri de muncă în care interacționează cu copii / Modificarea legislației stabilește și reglementări privind educația sexuală în școală, care nu va putea avea ca obiectiv promovarea schimbării de gen sau a homosexualității

În Ungaria va fi creat un registru al persoanelor care comit infracțiunea de pedofilie. Modificarea Codului Penal mai prevede că pedofilii nu vor putea ocupa locuri de muncă în care…
Vezi articolul