„Profesorii ar putea fi vaccinați mai devreme, am discutat cu ministrul Cîmpeanu” – Anton Hadăr, președintele Federației Sindicale Alma Mater

5.569 de vizualizări
FOTO: almamater.ro
Posibilitatea ca profesorii să fie vaccinați mai devreme în vederea începerii școlii față în față din semestrul al II-lea (8 februarie) a fost discutată de liderii sindicali cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat pentru Edupedu.ro Anton Hadăr, președintele Federației Sindicale Alma Mater. De altfel, Cîmpeanu a și cerut ca până pe 15 ianuarie să aibă pe masă o raportare numerică cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului didactic. Ministrul a mai declarat să va face propunerea, eventual, de vaccinare prioritară a educatorilor și învățătorilor, pentru corelare cu prioritatea acordată grădinițelor și școlilor primare.

„Ne interesează să vedem ce se poate face cu vaccinarea și dacă sunt șanse ca școala să înceapă mai repede. Am vrea să avem minimum două luni și jumătate de școală față în față în semestrul al doilea. În opinia mea, s-a greșit când s-a închis școala peste tot, sunt sate și comune unde copiii nu au putut beneficia de învățământul online și cred că ar trebui redeschise școlile pentru elevii din ciclul primar și pentru cei din anii terminali (clasele a VIII-a și a XII-a). Este posibil ca profesorii să fie vaccinați mai devreme, așa am vorbit cu domnul Cîmpeanu. Nu cred că trebuie condiționată reîntoarcerea la catedră de vaccinare, însă”, a spus Hadăr.

Vicepreşedintele Comitetului naţional privind vaccinarea împotriva COVID-19, Andrei Baciu, a anunţat, luni seară, că personalul din învăţământ ar putea deveni una dintre categoriile prioritare la vaccinarea împotriva coronavirus, o decizie în acest sens fiind luată în perioada următoare

“Deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare”, a anunțat duminică, 3 ianuarie, doctorul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Potrivit strategiei de vaccinare împotriva Covid-19, profesorii vor fi vaccinați în a doua parte a etapei a II-a. Astfel:

  • În prima etapă sunt incluși lucrătorii din domeniul sănătății și social
  • În prima fază a etapei a 2-a, este inclusă populația cu grad de risc (persoane în vârstă, persoane cu boli cronice),
  • Apoi urmează lucrătorii din domenii esențiale – personal-cheie din instituțiile statului, apărare, ordine publică, siguranță națională și personalul judecătoresc, personalul din sectorul economic vital
  • După aceștia, lista continuă cu personalul din unitățile de învățământ și creșe, urmat de personalul poștal, personalul cultelor, angajați media, personalul din salubritate
  • În etapa a 3-a este populația generală, iar copiii – la final

Sursă foto: almamater.ro


7 comments
  1. I-aș da totuși prioritate lui Toni, doar stă pe scaunul lui Buzdugan, unul din Marii Ingineri ai Neamului. Care se răsucește în mormânt văzând ce a ajuns Politehnica. Sub ACADEMICIANUL Dumitrache (& Curaj…), sub Abrambura si sub Con(E)tabilul ei Costoiu, care încă din liceu DECLARA cu elan patriotic…
    Faceți loc, faceți loc !
    Toni, treci pe primul loc !

  2. Intrebare retorica pentru tov.Hadar si compania care anunta triumfator reintoarcerea in corpore doar a claselor 8 si 12 la scoala. Cum facem cu orarele, domnu’ sindicalist? Lasam spatiu de manevra sa sprinteze profii spre scoala si inapoi, daca au ore in mijlocul programului cu a 8-a si a 12-a, iar ceilalti (5-7 si 9-11) sunt online? Sau se teleporteaza, ca e mai rapid si mai ieftin? Intreb pentru un coleg care ar trebui sa faca vreo 3 curse din astea zilnice. Bolt ii zice.

    1. După cum se trebui sa știți, se face orar separat pentru perioada în care ar învață face to face numai clasele terminale.
      O sa aveti zile în care veți veni la scoala numai pentru aceștia, în restul zilelor, veți avea numai cursuri online.

      1. Dupa cum ar trebui sa stiti, se lucreaza cu aplicatii informatice pentru orare. Va invit sa postati un model, sa ma luminati

  3. Profesorii nu sunt oile pe care le mana de la spate sindicatele. Dreptul legal al oricarei persoane, deci si al profesorilor este sa aleaga se se vaccineze! Voluntar! Cine nu se vaccineaza inseamna ca are un motiv serios, o problema de sanatate, sau chiar nu a fost convins de necesitatea si utilitatea sa faca vaccinul!
    Lasati manipularile si ocupati-va de chestii serioase, dragi conducatori de toate felurile!

    1. Nu va manipulează nimeni.
      Daca doriți sa riscați ca în afara de problemele dvs de sănătate, sa luați și covid de la elevii asimptomatici, e dreptul dvs. Sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Toți elevii și toți profesorii din școlile cu secții de votare fac cursuri exclusiv online, de azi până marți. Părinții nu pot cere libere plătite de la serviciu, pe baza OUG 147, ca să stea cu copiii în aceste 3 zile

De vineri, 25 septembrie 2020 și până marți 29 septembrie 2020, inclusiv, cursurile din toate școlile care au secții de votare în incintă se organizează online, potrivit unui ordin de…
Vezi articolul

DOCUMENT Bâlbe la Ministerul Educației. Sorin Cîmpeanu a semnat un ordin prin care doar școlile de stat intră în vacanță, după ce prezentase un document care prevedea că măsura se aplică și celor private / Școlile particulare sunt închise prin decizia CNSU

Ministrul Sorin Cîmpeanu a revenit cu precizări și a prezentat ca „semnat și trimis la Monitorul Oficial” un text de ordin prin care doar școlile de stat intră în vacanță…
Vezi articolul

Piruetă completă a ministrului Cîmpeanu în 6 luni. Februarie 2022: Nu ne putem asuma descentralizarea palatelor și cluburilor copiilor / Mai: Vor trece la primării / Iulie: Descentralizarea va avea loc în 2 ani și cadrele didactice își vor pierde statutul / August 2022: Nu e normal să își piardă acest statut de cadru didactic, avem o criză de profesori. Nu vom putea da palatele copiilor în administrarea primăriilor

În doar 6 luni, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a schimbat fundamental părerea de două ori despre descentralizarea palatelor și cluburilor copiilor, lucru care implica și pierderea statutului de cadru didactic…
Vezi articolul