Nextlab.tech 2024 vă invită sâmbătă 7 decembrie 2024 la spectacolul roboticii educaționale din România. Academia de Studii Economice din București devine centrul inovației și creativității din România. Finala Concursului Național de Robotică Nextlab.tech aduce în lumina reflectoarelor cei mai talentați elevi, pasionați de robotică și tehnologie, într-un spectacol al imaginației, al științei și al viitorului.
Pe parcursul unui un an de pregătire, zeci mii de elevi din întreaga țară și-au pus la încercare creativitatea și cunoștințele în robotică. Doar 500 dintre cei mai buni, cei care au reușit să transforme idei inovatoare în proiecte funcționale, au ajuns în această etapă decisivă. Finala reprezintă și un spațiu de întâlnire al viitorului cu prezentul, un loc unde elevii dovedesc că tehnologia poate schimba lumea.
Cum se pregătesc elevii să devină liderii industriei de tehnologie
Evenimentul va începe cu demonstrații spectaculoase ale proiectelor finaliste. Roboți care urmează trasee complexe, dispozitive autonome și soluții tehnologice creative vor fi prezentate juriului și publicului. Spectatorii vor avea ocazia să înțeleagă cum funcționează acești roboți, ce tehnologii stau în spatele lor și, mai ales, cum se pregătesc elevii să devină liderii industriei de tehnologie.
Finala Nextlab.tech este și un moment de inspirație. Publicul larg este invitat să participe la un eveniment care promovează educația STEM, să cunoască profesori și mentori de prestigiu și să înțeleagă cum inovația tehnologică este cheia dezvoltării României. Invitați speciali din domeniul tehnologiei vor susține prezentări motivaționale, iar companiile partenere vor oferi perspective despre viitorul locurilor de muncă în robotică și inteligență artificială.
Programul evenimentului de sâmbătă, 7 decembrie 2024:
- 8:00 – 9:00 Înregistrarea participanților, etajul 3 Palatul ASE și depozitarea roboților în săli
- 9:00 – 10:00 Festivitatea de deschidere (Aula ASE)
- 10:00 – 10:15 Transferul elevilor spre săli și prezentarea traseelor de concurs (unde e cazul). Repartiția pe săli va fi afișată la înscriere
- 10:15 – 15:15 Desfășurarea probelor
- 12:00-13:30 în Aula ASE: Masă rotundă “Robotica și creșterea economică”, are loc în paralel cu probele elevilor. Profesorii, părinții, vizitatorii și însoțitorii sunt invitați să asiste la masa rotundă.
- 17:00 – 18:00 Festivitatea de premiere
Concursul este organizat de Asociația “Clubul Informaticii Economice – CyberKnowledgeClub” (CKC) fondată de cadre didactice ale Facultății de Cibernetică, Statistică si Informatică Economică, ASE București în parteneriat cu Colegiul Național “Sf. Sava” din București. Banca Comercială Română este sponsor principal la nivel național al acestui program alături de care contribuie și compania SAP România. Sprijinul logistic este oferit de start-up-ul Nextlab.tech.
Pentru detalii suplimentare va rugam sa vizitati site-ul https://nextlab.tech/.
2 comments
Competițiile internaționale în domeniul roboticii, inovației ar trebui răsplătite cu bursă de performanță oricum la bursă de merit se încadrează acești copii.
Ministerul Educației descurajează acești copii!
Educatie moderna cu inteligenta artificiala si robotica- cu concursul Nextlab , concurs national pe care actuala dna mInistru l-a scos din lista concursurilor pentru care se obtine bursa de performanta de tip II.( Acest concurs este pus in lista concursurilor pentru care se primeste bursa de merit – bursa pe care copiii care participa la astfel de concursuri oricum o obtin avand medii peste 9.50). Acest concurs inovator format din proba teoretica si practica este un concurs complex . Copilul meu a participat la editia din 2022 a acestui concurs – a fost robocampion obtinand locul II , participase si in anul urmator la proba teoretica pe care o luase cu brio, da rnu a mai participat la proba practica deoarece s-a suparat pentru ca dna ministru l-a scos de pe lista concursurilor nationale pentru care se obtine bursa de performanta. Ati scos acest concurs chiar in timpul anului dupa ce initial fusese inclus in lista burselor de performanta. Descurajator pentru copiii care muncesc cu abnegatie! Trebuia sa il scoateti din anul urmator .
– Ar trebui sa evoluam si noi odata cu acesti copii si sa includem in listele competitiilor pentru care se primesc burse de performanta nu numai olimpiadele de matematica, fizica, chimie , informatica ci si concursurile de acest tip, concursurile de cercetare si inventica( concursuri interdisciplinare care imbina toate aceste materii), la care copiii primesc premii si reprezinta cu mandrie Romania. (saloane de inventica – salonul de inventică „International Invention and Trade Expo” organizat de Kingstone University, etc.Trebuie sa incurajam performanta in Romania, iar copiiiiperformati trebuie sa ii tinem in Romania, nu sa plece in tari care ii primesc cu bratele deschise.
Stimata dna Ministru stiti cata munca depune un elev care participa la o astfel de competitie? Eu stiu. Sunt mama unui astfel de copil…Stiti cate zile, nopti, vacante munceste pentru un proiect inovator alaturi de mentori, profesori si parinti? E apreciat de UK, China, Spania… dar Romania ? Nu suntem capabili de a ne mentine valorile… Mare pacat!!!