Profesori pasionați, nume de rezonanță la catedră sau din mediul academic au dezvoltat manuale Corint pentru clasa a VII-a, câștigătoare la licitația organizată de Ministerul Educației în 2024 (P)

3.390 de vizualizări
Pentru alegerea noilor manuale de clasa a VII-a, platforma de selecție a Ministerului Educației este deschisă în perioada 9-22 iulie. Manualele propuse de Editura Corint sunt rezultatul muncii unor profesori pasionați, nume de rezonanță la catedră sau din mediul academic, care-și doresc să transforme predarea la clasă într-o experiență unică și atractivă. Manualele Editurii Corint au fost prima opțiune a unui număr mare de profesori, dând astfel șansa zecilor de mii de elevi să le folosească în anul școlar 2023-2024.

Invităm profesorii care își doresc să abordeze un alt fel de predare să aleagă manualele Corint atât pentru calitatea științifică și pentru notorietatea autorilor, cât și pentru beneficiile extraordinare pe care le oferim anul acesta – Smartwatch-uri, abonamente gratuite la platforma Bookster, pachete de cărți și vouchere cadou!

MATEMATICĂ

Autori: Radu Gologan (coord.), Camelia Neța, Ciprian Neța, Elisabeta Ana Naghi

Manualul conține o gamă diversificată și extrem de bogată de probleme, nemaifiind necesar un auxiliar care să-l însoțească. Manualul abundă în aplicații practice și exemplificări.

Prof. Univ. Dr.  Radu Gologan, Președintele Societății de Științe Matematice din România, girează calitatea acestui manual de excepție.

FIZICĂ

Autori: Cristian Presură (coord.), Daniela Berchez, Károly Bogdan, Gabriela Deliu, Petronela Angela Ioja, Aneta Mihalcsick, Daniela Țepeș

Manualul coordonat de Dr. Cristian Presură, profesor nominalizat la categoria EDUCAȚIE în cadrul Galei Radio România care premiază Excelenţa, pentru eforturile sale de promovare a fizicii într-un mod accesibil publicului larg, a obținut 𝐋𝐎𝐂𝐔𝐋 𝐈 la evaluarea științifică.

Manualul se diferențiază de celelalte manuale prin faptul că nu presupune existența unui laborator de fizică pentru realizarea experimentelor. Elevii pot folosi obiecte simple, la îndemână, învățând astfel fizica într-un mod plăcut și facil.

ISTORIE

Autori: Adrian Cioroianu (coord.), Doru Dumitrescu, Elvira Rotundu, Carmen Tomescu-Stachie

Activitățile de învățare bazate pe comunicare, colaborare, asumare de roluri, realizare de proiecte și portofolii invită elevii să observe, să analizeze, să compare, să descopere și să aplice idei și experiențe pozitive din istorie.

Manualul Corint este recomandat de History Channel România, Revista Historia și de platforma educațională Ora de Istorie.

BIOLOGIE

Autori: Silvia Olteanu (coordonator), Iuliana Tanur, Camelia Manea, Florina Miricel, Corina Kodjabashija

Manualul a obținut 𝐋𝐎𝐂𝐔𝐋 𝐈 la evaluarea științifică și are la bază un mod de învățare centrat pe înțelegere și explicare, nu pe memorare și reproducere.

Manualele coordonate de dna Silvia Olteanu se situează în topul preferințelor profesorilor de biologie, majoritatea optând pentru acestea  și în anii anteriori.

EDUCAȚIE SOCIALĂ

Autori: Dumitru Borțun (coord.), Maria-Liana Lăcătuș (coordonator), Carmen-Rodica Burcea-Iancu, Laurența Hacman

Manualul CORINT este scris de autori cu experiență și expertiză în realizarea manualelor școlare, care s-au implicat în proiecte de educație socială la nivel național și internațional.

Învățarea elevilor este dirijată prin implicarea în activități diverse: studii de caz, dezbateri și discuții, jocuri de rol și simulări, investigări, realizare de proiecte, toate acestea fiind concepute cu scopul de face din învățare o activitate plăcută.

Optați pentru continuitate cu succes! Autorii noștri au realizat manuale din care au învățat și învață multe generații de copii!

EDUCAȚIE PLASTICĂ

Autori: Rita Bădulescu, Mădălina Adriana Gheorghe-Tănase, Adriana Brăileanu, Liliana Marin

Manualul urmărește formarea tinerilor ca posibili consumatori sau creatori de artă, cu o dozare adecvată între teorie și practică, având în vedere nu numai înțelegerea fenomenului plastic, dar și asimilarea unor tehnici și procedee plastice, în scopul formării unor deprinderi specifice. 

Rita Bădulescu a semnat multe manuale avizate de M.E. în anii anteriori, generații de elevi deprinzând cunoștințe teoretice pentru o viață din paginile acestora.

EDUCAȚIE TEHNOLOGICĂ ȘI APLICAȚII PRACTICE

Autori: Ioana Corina Rotaru, Daniela Vlăduț, Mihaela Băsu

Manualul le propune elevilor utilizarea tehnologiilor moderne de informare și comunicare pentru documentare și învățare, metode complementare de evaluare interesante și adecvate nivelului de vârstă, învăţare activă, deschisă spre reflecţie şi dezvoltare personală, cu scopul de a-i învăța cum să învețe.

RELIGIE. CULTUL ORTODOX

Autori: Cristina Benga, Aurora Ciachir, Niculina Filat, Mihaela Ghiţiu, Ioana Niculae

Activitățile propuse oferă o mare flexibilitate profesorului în adaptarea la particularitățile și capacitatea de asimilare a elevilor. Exemplele concrete inspiră și stimulează elevii în trăirea autentică a credinței.

Prin multitudinea de manuale aflate în uz, colectivul de autori asigură procesul de continuitate didactică.

ELEMENTE DE LIMBĂ LATINĂ ȘI DE CULTURĂ ROMANICĂ

Autori: Maria-Luiza Oancea, Elena Chirilă

Unul dintre punctele forte ale manualului nostru – imagistica bogată cu rolul de a creiona un metatext menit să le vorbească elevilor despre viața de zi cu zi în Antichitatea greco-romană, despre marile figuri ori despre pictura, sculptura și arhitectura acestei Antichități clasice, în felul unei Enciclopedii ilustrate.

Câștigați atenția elevilor, la fiecare oră, cu manualele Corint pentru clasa a VII-a, avizate de Ministerul Educației în 2024!

Nu uitați că este dreptul dumneavoastră să alegeți noile manuale după care veți preda! Asigurați-vă că decizia vă aparține!

Alegeți garanția calității și a profesionalismului în educație! Optați pentru continuitate cu succes!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Legiferarea parteneriatului civil, educația sexuală și contraceptivă în școli, strategia de educație parentală – cerințele Consiliului Tineretului către Guvern

Reprezentanții tinerilor cer Guvernului și Parlamentului legiferarea parteneriatului civil, “astfel încât cuplurile de același sex să beneficieze de recunoaștere și protecție legală adecvată pentru familiile lor”. “Totodată, solicităm reluarea dezbaterilor…
Vezi articolul