Profesori la Facultatea de Medicină și Farmacie de la Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați, trimiși în judecată de DNA pentru că ar fi cerut mită pentru examenul de rezidențiat

2.711 vizualizări
Foto: Alex Tudor – Agerpres Foto
Doi medici stomatologi, profesori la Facultatea de Medicină și Farmacie de la Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați, au fost trimiși în judecată de DNA ST Galați pentru că ar fi cerut mită pentru examenul de rezidențiat, în perioada 10 septembrie -14 noiembrie 2021, potrivit comunicatului DNA.

Dorina Cerasella Șincar, conferențiar, și asistentul universitar Gina Păunița Grecu, au fost trimise în judecată sub control judiciar pe cauțiune fiind acuzate de trafic de influență, respectiv complicitate la trafic de influență, și luare de mită, respectiv complicitate la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității.

În judecată au mai fost trimiși și Andreea Antoanela Zalimov, pentru cumpărare de influență, și Caius Călin Miuță (în stare de libertate) pentru dare de mită.

Citește articolul integral în G4media.ro.

1 comment
  1. ar fi sau ar nu fi !!! In ultimii ani tot poporul a preluat niste sabloane lansate cu scopul indobitocirii la maxim. ,,Stirile” astea fac tot posibilul ca sa convinga cititorii ca nu-i bai d-le. Cum adica ,,ar fi cerut mită”? s-ar intreba nedumerit un analfabet functional mai scolit (se intelege). Adica ar fi cerut mita daca … dar n-au cerut si deaia fiind totul in ceata tre’ ca instanta sa ne dumireasca. Scopu-i desigur buimacirea si mai tare a ,,cititorilor” altfel si ,,comunicatele” astea ,,oficiale” n-ar arde-o cu ,,ar fi” ci ar prezenta faptele asa cum rezulta din ,,indiciile rezonabile” adunate care le-au dat posibilitatea procurorilor sa trimita ,,speta” in instanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 300 de profesori, căutați de Centrul Național de Evaluare, pentru standardizarea notării în școli. Experiența în teste standardizate este un avantaj / Calendarul apelului și condițiile de înscriere în proiectul de 11 milioane de euro

Peste 300 de profesori urmează să fie selectați de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), pentru elaborarea standardelor de evaluare pentru învățământul primar și gimnazial, potrivit unui…
Vezi articolul

Educatorii, învățătorii și consilierii școlari să fie responsabili de emoții – proiecte propuse Inspectoratului școlar Buzău de Agenția Națională Antidrog, pentru discuții și programe despre dependență

Agenția Națională Antidrog (ANA) propune Inspectoratul școlar Buzău o serie de campanii și proiecte naționale legate de prevenirea consumului de alcool, tutun și droguri pentru profesori, părinți, elevi și studenți,…
Vezi articolul

A crescut numărul elevilor cu 1.200, de la un an la altul, potrivit datelor INS – deși mică, este prima creștere de acest fel de după 2014/ Creșteri au loc la școlile primare și în gimnaziu, scăderi la liceu

În anul școlar 2021-2022 au fost înscriși 3.495.800 de elevi şi studenţi, cu 1200 de elevi mai mulți decât în anul şcolar/universitar precedent, 2020-2021, când populaţia şcolară din sistemul naţional…
Vezi articolul

„Sejur” la Oradea pentru 35 de inspectori din toată țara, ca sa evalueze dosarele din Concursul Școala Europeană, trimise de școli prin poștă, în plicuri. Organizarea impusă de Ministerul Educației este ca acum două decenii când s-a înființat programul

Peste 30 de inspectori școlari din toată țara merg la Oradea de duminică, 26 mai, pentru 7 zile, pentru a evalua proiectele depuse de școli în cadrul Competiției Naționale „Școala…
Vezi articolul

Asociația Elevilor din Constanța critică “incapacitatea și dezinteresul” ministrului Ligia Deca, în asigurarea unui sistem educaţional “funcţional şi calitativ”, după rezultatele PISA 2022 / Elevii îi solicită demisia

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) solicită ministrului Ligia Deca demisia de onoare “în urma dovedirii incapacităţii şi dezinteresului în asigurarea unui sistem educaţional funcţional şi calitativ”. Într-un comunicat de presă,…
Vezi articolul