Profesor de sport, condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare și interdicția de a mai profesa timp de trei ani. Sentința este definitivă

10.007 vizualizări
identitatea de gen
Foto: Pixabay.com
Un profesor de sport din comuna bistrițeană Șanț a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare și la interzicerea exercitării profesiei timp de trei ani, transmite Agerpres.

„Condamnarea primită în ianuarie de profesorul de sport de la şcoala gimnazială din comuna Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost a doua în mai puţin de doi ani, în ambele cazuri fiind vorba despre acuzaţii de purtare abuzivă faţă de elevi. În acest dosar, înregistrat în iulie 2019, doi elevi l-au acuzat pe profesorul de sport Vasile Maternik de agresiuni fizice, iar şcoala din comuna Şanţ l-a acuzat de distrugerea unui catalog. Judecătoria Năsăud a apreciat că cei doi elevi trebuie să primească daune morale în sumă de 2.000 lei fiecare, iar şcoala – daune materiale în sumă de 23,99 lei.

În luna martie 2019, profesorul în cauză a fost condamnat de Judecătoria Năsăud la patru luni de închisoare pentru purtare abuzivă, pentru agresarea altor doi elevi, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani de la data rămânerii definitive a hotărârii, lucru care s-a întâmplat în luna septembrie a aceluiași an, când Curtea de Apel Cluj a respins ca nefondat apelul înaintat de către cadrul didactic. Ulterior, în toamna anului 2019, părinţii elevilor de la şcoala din comuna Şanţ au organizat proteste în faţa unităţii de învăţământ când au aflat că Vasile Maternik doreşte să se întoarcă la catedră, reuşind în cele din urmă să blocheze reluarea activităţii acestuia”, se arată în comunicatul Curții de Apel Cluj.

Sursă foto: Pixabay


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Lectura în tramvai”: Zeci de elevi, părinți și profesori din Craiova au lăsat cărți cu mesaje pe scaunele unui tramvai, în cadrul unei acțiuni organizate de Ziua Națională a Lecturii, pe 15 februarie

Zeci de elevi din mai multe licee şi şcoli din municipiul Craiova promovează, în această săptămână, cititul de cărţi, prin diverse activităţi inedite organizate în cadrul unui proiect judeţean intitulat…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor cere evaluare standardizată în locul tezelor, după ce 76% dintre elevii partipanți la un sondaj online au votat înlocuirea lucrărilor semestriale cu alt tip de evaluare sumativă. Testarea ar trebui să evalueze gândirea critică și competențele, susțin elevii

Consiliul Național al Elevilor cere evaluarea standardizată în locul tezelor, după ce 76% dintre elevii partipanți la un sondaj online au votat înlocuirea lucrărilor semestriale cu alt tip de evaluare…
Vezi articolul