Profesor de religie din Neamţ sub control judiciar pentru infracţiuni sexuale faţă de o elevă de 16 ani. Procurorii i-au interzis să mai profeseze la catedră

1.644 de vizualizări
Foto: © Shannon Fagan | Dreamstime.com
Un profesor de religie din Piatra-Neamţ, care este şi director al Şcolii Postliceale Sanitare de Stat, a fost pus sub control judiciar pentru 60 zile, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru infracţiunea de folosirea funcţiei în scop sexual, în formă continuată, potrivit Agerpres.

Odată cu punerea sub control judiciar, procurorii i-au interzis acestuia să mai profeseze la catedră.

Inspectorul şcolar judeţean Florentina Luca-Moise a precizat că victima este o minoră în vârstă de 16 ani şi a fost eleva profesorului în cauză în clasele a şaptea şi a opta.

“Mama fetei a înregistrat o petiţie la Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ pe data de 21 martie. Am avut o discuţie cu ea şi mi-a prezentat capturi de ecran cu conversaţiile profesorului cu fiica sa. Am urmat calea legală şi în aceeaşi zi am constituit o comisie de urgenţă în cadrul căreia s-a luat decizia de a sesiza aceste abuzuri către poliţie. Astăzi s-a înregistrat la Şcoala Postliceală o ordonanţă de predare a datelor informatice având în vedere că a fost începută urmărirea penală”, a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul şcolar general Florentina Luca-Moise.

Potrivit sursei citate, ISJ Neamţ a găsit un cadru didactic care va suplini orele de religie de la Şcoala “Spiru Haret”, unde preda profesorul pus sub control judiciar.

Totodată, Consiliul de Administraţie al Şcolii Postliceale Sanitare de Stat va stabili cine va prelua funcţia de conducere a unităţii. 

Directorul Mihai Floroaia este licențiat al Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Facultatea de Teologie Ortodoxă, promoția 1997, iar în anul 1999 a absolvit cursurile de studii aprofundate, specializarea Teologie istorică din cadrul aceleiași facultăți. A obținut doctoratul în Teologie (2010), cu distincția Magna cum Laude, la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, potrivit Ziarului Atitudinea de Neamț.

Într-un interviu acordat la lansarea uneia din cărțile pe care le-a scris preciza: ”Am urmat 3 stagii de cercetare doctorală în cadrul Université Catholique de Louvain-la-Neuve (Belgia, 2007 și 2009) și la Universitatea Miséricorde de Fribourg (Elveţia, 2010), precum și două stagii de cercetare postdoctorală la Institut de Recherche Religions, Spiritualités, Cultures, Sociétés al Universității din Louvain-la-Neuve (2011, 2012). În perioada septembrie 2011-februarie 2013 am urmat stagiul de cercetare postdoctorală Identitate etnică şi confesională în Transilvania habsburgică, la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

În prezent sunt profesor titular la Colegiul Tehnologic „Spiru Haret” Piatra-Neamț şi director al Școlii Postliceale Sanitare Piatra-Neamț. Am fost inspector școlar pentru învățământul particular și alternative educaționale, management – evaluare instituțională și monitorizarea implementării curriculumului descentralizat în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Neamț (perioada 2007- 2012) și inspector școlar general adjunct în cadrul aceleiași instituții (2015)”, conform sursei citate.

Foto: © Shannon Fagan | Dreamstime.com | Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


3 comments
  1. Intrebarea este, când acest “eminent ” director , cu doctorat în religie și doctorand la instituții prodigioase din Europa vestică, va fi arestat, pentru că a abuzat sexual o minora. După cum operează justiția din România astăzi, este posibil că judecătorii să nu.l găsească vinovat. Altfel spus, Dumnezeu și religia l.au învățat că abuzul sexual cu minore nu intra sub incidenta legii.
    Tot înainte!

    1. De ce trebuie amestecat Dumnezeu în mizeria individuală a unui oarecare?
      Mihai Floroaia e unul care a studiat mult teologia și nu a înțeles nimic din ce a citit!

      Hai atunci să-i tragem la răspundere și pe profesorii lui de la universitate, de la doctorat și mai departe până în Belgia… Dar să nu ne oprim aici, să îi condamnăm și pe cei care au scris cărțile pe care el le-a studiat, că poate de acolo i s-a tras omului sminteala

  2. Foarte bine sa fie sanctionati atat profesorii si cat si elevii care comit infractiuni. Avem sansa sa schimbam legea educatiei daca sindicatele s-ar trezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu reacționează la avertismentul lansat de Mircea Miclea, pe tema securității datelor din portofoliul educațional al elevilor: Ministerul Educației coordonează și în prezent funcționarea optimă a Sistemului Integrat de Management al Școlarității / SIMS este de fapt programul catalogul electronic, de 42 de milioane de euro, semnat în 2019 și blocat până acum, a cărui resuscitare ar trebui făcută de STS și ADR

Ministrul Educației reacționează la avertismentul lui Mircea Miclea care a spus, într-o analiză pentru Edupedu.ro asupra noilor proiecte de legi ale învățământului că „este neclar cine gestionează portofoliul personal educațional…
Vezi articolul

Acuzații încrucișate între sindicate și Andronescu. FSE Spiru Haret: Greu de crezut că Ministerul poate face legile educației într-o lună sau documentele sunt gata fără să știm autorii

Ping-pong cu revendicări, replici și acuzații între sindicatele din educație membre ale federației “Spiru Haret” și ministerul condus de Ecaterina Andronescu. Ministerul Educației fie nu respectă acordul cu sindicatele de…
Vezi articolul