Profesoara Mihaela Miroiu (SNSPA), aleasă membră a Academiei Europaea

609 vizualizări
Foto: Alex Tudor / Agerpres Foto
Mihaela Miroiu, conducător de doctorat în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), a fost aleasă, la începutul lunii mai 2023, membră a Academiei Europaea, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

„Fondată în 1988, la inițiativa Societății Regale din Marea Britanie și a altor Academii Naționale din Europa, Academia Europaea este o organizație dedicată științelor, artelor și literelor, cu peste 6000 de membri, diverse domenii academice, fiind considerată una dintre cele mai prestigioase academii din lume. Misiunea Academiei Europaea este de a susține educația și cercetarea la nivel de excelență în domenii ale cunoașterii, relevante pentru spațiul european, dar și pentru comunitatea științifică din întreaga lume”, se arată în comunicat.

Cine este Mihaela Miroiu

Conform sursei citate, Mihaela Miroiu a introdus în România primele cursuri universitare de teorie feministă (1994) şi a îniţiat primul masterat de Studii de gen (1998) și primul program doctoral de Științe Politice din România (2000). A înfiinţat prima Societate pentru Analize Feministe, este autoarea primei lucrări românești de filosofie feministă și a primei lucrări de etică feministă, a scris primul manual de cultură civică şi primul dicţionar de democraţie, a ţinut primul curs de etică în politică, potrivit informării.

„Mihaela Miroiu s-a implicat, prin diverse contribuții instituționale, civice și mediatice pentru dezvoltarea filosofiei, științelor politice și a democratizării în România. În perioada 1997-2001, prof. univ. dr. Mihaela Miroiu a fost decană a Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA”.

A fost membră a comisiei de specialitate din CNATDCU, între 1999-2003, și vicepreședintă a Comisiei de Științe sociale, președintă a Comisiei de Științe Politice, Juridice, Economice și Administrative, CNATDCU (2011-2012).

Comunicatul integral poate fi consultat mai jos.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliile Județene nu vor să acorde transport gratuit elevilor navetiști și propun păstrarea deconturilor pentru viitoarea lege, invocând contracte încheiate deja / Szabo Odon, UDMR: Licitațiile pentru trasee nu s-au făcut la două treimi din consilii, menținând mafiile cu care o parte dintre acestea sunt în legătură

Consiliile Județene nu vor să acorde transport gratuit elevilor navetiști și propun ca banii să ajungă direct la școli prin Inspectoratele școlare, adică să nu mai fie acordați prin Consiliile…
Vezi articolul
Noul program Erasmus+ pentru 2021-2027

Cercetarea și educația, incluse printre zonele de acțiune ale Global Gateway, strategia de 300 de miliarde de euro propusă de UE ca alternativă la inițiativa chineză “O centură, un drum”

Educația și cercetarea sunt două dintre domeniile-cheie de dezvoltare la nivel internațional urmărite de “Global Gateway” (Portal Global), noua strategie propusă de UE, prin Comisia Europeană, drept alternativă la inițiativa…
Vezi articolul