Profesoara Emilia Frîncu, condamnată pentru că a bătut un elev în clasă și apoi exonerată pentru că s-a prescris fapta. Instanța: Pentru ea este justificată violența fizică asupra unui minor, atunci când acesta are un comportament necorespunzător / Nu își asumă responsabilitatea acțiunilor sale

0 vizualizări
Image by Anemone123 from Pixabay
Curtea de Apel București a hotărât printr-o decizie definitivă, pe 8 iulie, încetarea procesului penal în cazul Emiliei Frîncu (46 de ani), profesoară de limba și literatura română la școala gimnazială din comuna Găujani, județul Giurgiu, care fusese trimisă în judecată pentru purtare abuzivă.

Instanța a pronunțat hotărârea amintită, în condițiile în care fapta de care fusese acuzată profesoara a fost comisă în 2019 și s-a prescris. Prima instanță care a judecat cazul, Judecătoria Giurgiu, o condamnase la o amendă de 4.000 de lei (corespunzător a 200 zile-amendă cu un cuantum al unei zile-amendă de 20 lei), pentru purtare abuzivă.

În plus, a dispus ca Emilia Frîncu să îi plătească elevului agresat daune morale de 1.000 de lei, decizia pe latură civilă fiind menținută acum și de către Curtea de Apel București.

Cadrul didactic a fost acuzat că, pe 21.05.2019, în timpul orei de limba și literatura română a lovit un băiat de 12 ani, elev în clasa a VI-a, cu un arătător din lemn și cu palmele în mai multe zone ale corpului pentru că i-a deranjat ora.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Eroare majoră la Ministerul Educației. Ordinul care stabilește criteriile pentru bursele elevilor încalcă 2 hotărâri de Guvern / Elevii cu bursa socială nu pot beneficia și de bursa „Bani de liceu” sau de cea profesională, conform HG-urilor, în timp ce noul ordin prevede că pot

Elevii beneficiari ai bursei „Bani de liceu” nu pot lua și bursă socială, potrivit hotărârii de Guvern nr. 1.488 din 2004, chiar dacă noul ordin pentru stabilirea criteriilor de abordare…
Vezi articolul

OFICIAL Peste 1.600 de directori de școli au fost schimbați cu persoane numite „în interesul învățământului”, prin decizii ale inspectoratelor școlare. Doar pentru 300 dintre ei motivul schimbării a fost „deficiențe de management”

Peste 1.600 de directori și directori adjuncți de școli au fost schimbați din funcții în luna august, reprezentând 18.5% din totalul posturilor de conducere din sistemul preuniversitar de învățământ, potrivit…
Vezi articolul

Desființarea pripită a inspectoratelor școlare ar genera “un adevărat dezastru, o lovitură finală dată unui sistem aflat în suferință. Acest lucru trebuie făcut, dar trebuie pregătit în timp” – Sorin Cîmpeanu: Nu voi susține o desființare haotică a inspectoratelor, dar voi susține o descentralizare

Ministrul propus al Educației a anunțat în cadrul audierilor din Parlament că nu susține “o desființare haotică a inspectoratelor, dar voi susține o descentralizare, voi susține un plan”. “În cele…
Vezi articolul