Profesoara Emilia Frîncu, condamnată pentru că a bătut un elev în clasă și apoi exonerată pentru că s-a prescris fapta. Instanța: Pentru ea este justificată violența fizică asupra unui minor, atunci când acesta are un comportament necorespunzător / Nu își asumă responsabilitatea acțiunilor sale

2.011 vizualizări
Foto: Anemone123 from Pixabay
Curtea de Apel București a hotărât printr-o decizie definitivă, pe 8 iulie, încetarea procesului penal în cazul Emiliei Frîncu (46 de ani), profesoară de limba și literatura română la școala gimnazială din comuna Găujani, județul Giurgiu, care fusese trimisă în judecată pentru purtare abuzivă.

Instanța a pronunțat hotărârea amintită, în condițiile în care fapta de care fusese acuzată profesoara a fost comisă în 2019 și s-a prescris. Prima instanță care a judecat cazul, Judecătoria Giurgiu, o condamnase la o amendă de 4.000 de lei (corespunzător a 200 zile-amendă cu un cuantum al unei zile-amendă de 20 lei), pentru purtare abuzivă.

În plus, a dispus ca Emilia Frîncu să îi plătească elevului agresat daune morale de 1.000 de lei, decizia pe latură civilă fiind menținută acum și de către Curtea de Apel București.

Cadrul didactic a fost acuzat că, pe 21.05.2019, în timpul orei de limba și literatura română a lovit un băiat de 12 ani, elev în clasa a VI-a, cu un arătător din lemn și cu palmele în mai multe zone ale corpului pentru că i-a deranjat ora.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

2 comments
  1. Lăsați că și face dosar pentru obținerea gradației de merit ,așa cum e in Ialomița,unii penali au fost recompensați că au furat,dar au și ,,făcut ” cărți și obținut gradații de merit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul român al educației a criticat dur școala online, la reuniunea de la Strasbourg a miniștrilor educației și tineretului din statele UE: “Nimic nu este mai dramatic decât să fii nevoit să închizi școlile sau să le treci în online fără a fi pregătite”

Sorin Cîmpeanu a criticat aspru școala online, de data aceasta în cadrul discursului pe care l-a susținut la reuniunea de la Strasbourg a miniștrilor educației și tineretului din statele UE.…
Vezi articolul

Bursele pentru olimpicii internaționali care nu câștigă premii la competițiile internaționale, dar fac parte din loturile de concurs, nu sunt prevăzute în legea Educației, acesta este motivul pentru care elevii respectivi au fost trecuți la bursele de merit și nu la cele de excelență olimpică, precizează Ministerul Educației

Ministerul Educației a trimis Edupedu.ro câteva precizări după publicarea articolului în care Consiliul Național al Elevilor a condamnat ferm decizia luată „peste noapte”, de a tăia din draftul metodologiei de…
Vezi articolul