Profesoara de matematică din Azuga care a lăsat corigenți 12 elevi înainte de Evaluarea Națională predă în continuare la o școală din Prahova. Felul în care liceul i-a încetat contractul de muncă, în vară, a fost viciat, a decis Inspectoratul școlar, care a propus detașarea profesoarei

23.149 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Profesoara din Azuga acuzată în vară că a lăsat intenționat corigenți 12 elevi de clasa a VIII-a din aceeași clasă, înainte de Evaluarea Națională 2023, predă în continuare, după ce contractul de muncă nu i-a fost desfăcut în vară. Decizia de concediere a fost contestată la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Prahova, spune purtătorul de cuvânt al instituției pentru Edupedu.ro. Profesoara a fost detașată la o altă școală din județ.

Mai exact, este vorba de profesoara de matematică de la Liceul Teoretic Azuga (LTA) care a fost reclamată de mai mulți elevi că i-a lăsat corigenți intenționat spre final de an școlar, deși au avut note bune la începutul anului școlar trecut și că nu au putut susține Evaluarea Națională la clasa a VIII-a (EN VIII 2023). Două anchete s-au deschis pentru cazul din Azuga la începutul lunii iulie, după cum a prezentat Edupedu.ro atunci.

La o zi după ce Edupedu.ro a semnalat cazul, consiliul de administrație (CA) al școlii a hotărât sancționarea profesoarei Cristiana Dumitrescu cu desfacerea contractului de muncă. Directoarea liceului din Azuga a refuzat să comenteze situația la acea vreme, contactată de Edupedu.ro, dar a confirmat desfacerea contractului de muncă pentru profesoara de matematică și a menționat că aceasta are drept de contestație.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Prahova, Aurel Graur, profesoara a contestat la colegiul de disciplină a ISJ decizia de concediere și inspectoratul școlar a constatat un viciu în această procedură la nivelul școlii. „Acea desfacere a contractului de muncă nu a respectat etape și s-a anulat decizia. Doamna a fost reintegrată în sistemul de învățământ. I s-a oferit posibilitatea să lucreze în altă școală și în momentul acesta nu mai lucrează în Azuga”, a spus reprezentantul ISJ Prahova pentru Edupedu.ro.

Detașarea în altă școală, soluția ISJ Prahova: „Interesul este să detensionăm situația”

„Desfacerea contractului de muncă nu și-a produs efectul, practic a rămas pe același contract de muncă și este detașată. Postul ei nu a fost scos la concurs ca să fie ocupat de concurs”, a mai spus purtătorul de cuvânt. „În locul doamnei este un alt profesor, care este detașat”, a continuat acesta, care a mai precizat că soluția inspectoratului a fost să îi propună detașarea în altă școală:

  • „Ea a fost reintegrată, practic postul de titulară ar fi tot la Azuga, dar este detașată de acolo, pentru că interesul este să detensionăm situația la Azuga. Doar școala ar fi putut să o îndepărteze, a făcut ce a făcut, nu s-a putut pune în practică din cauza viciului de procedură. Școala nu a putut decide altceva, nici ISJ să oblige să își schimbe postul, ține de codul muncii. Posibilitățile noastre sunt destul de reduse, am sugerat soluții și a fost de acord. A vrut să plece de acolo și s-a creat posibilitatea aceasta”, a mai spus Graur.

Din punctul de vedere al poliției, care declanșase o anchetă pentru abuz în serviciu în timpul cercetărilor inspectoratului școlar, un rezultat încă nu a fost comunicat sau primit la ISJ, potrivit purtătorului de cuvânt ISJ Prahova.

Citește și:
Profesoara de matematică din Azuga, acuzată că a lăsat intenționat 12 elevi corigenți înainte de Evaluarea Națională, a fost dată afară din liceu / Decizia poate fi contestată
Două anchete la Liceul Teoretic Azuga, după ce mai mulți elevi au reclamat că o profesoară de Matematică îi lasă corigenți intenționat și nu au putut susține Evaluarea Națională

14 comments
  1. Dreptatea umblă mereu cu capul spart … Profesorii care predau discipline de examen sunt singurii care acordă note pe merit în școlile din România și – iată!- tot ei sunt beșteliți. Nu zice nimic despre ceilalți profesori, care dau ușor note mari, nemeritate, inconștienți de dimensiunea răului pe care îl fac în acest fel.

  2. in tara care este condusa de analfabeti functionali ce poti sa mai spui unui om care poate este corect?cum sar toti” babacii”sus pusi cu gura.de ce ca nu intre plodul la ce liceu vrea tasu sau mamicuta?pai sa dea ei proba.la mate,sa vedem sunt mai buni ca progeniturile lor?

  3. Nu cumva să le spui să scrie, încă de la pregătitoare, să citească, să fie atenți, obseevații normale, să nu o ia “căruța la vale”!
    Fulgii de nea se vor topi, vor plânge, vor ieși din clasă supărați, vor spune varianta lor acasă, părinții îi vor crede, vor depune o reclamație și se vor muta la o “duamnă” mai bună!

  4. Mare adevăr spuneți, așa este peste tot în sistemul public deoarece nu ai voie să notezi corect. Sunt directori care -i jignește pe profesori pe motiv că dau note mici, că nu sunt în stare să-și facă ora spectacol ca fiecare copil să ia zece. De când profesorul nu are decizia de a nota așa cum merită un elev? Și din acest motiv învățămntul este așa, pentru că fiecare știe să fie profesor dar nu fiecare este hărăzit să fie profesor.

  5. păi dacă se pune problema așa, de ce se mai dau note la școală? Hai să-i trecem pe toți clasa cu grămada, că să vezi ce oamenii mari ies!
    Eu zic că și la facultate să nu se mai de-a examene. Ce e aia? Ba nici cursuri să nu se mai țină. Să vină omu’ să se înscrie unde vrea și apoi să i se de-a diplomă de inginer, arhitect, medic, jurist etc.
    Ce profesori domnule! Să lase copiii corijenți chiar în clasa a 8-a. Nu i-ar fi rușine? Ea n-a înțeles că notele sunt de la 5 la 10? Alea sub 5 sunt doar așa…teoretice. Nu se trec în catalog!
    Câtă nesimțire pe profesorii ăștia! Bine, nu toți profesorii. Mai sunt câțiva, ce e drept, majoritatea, care au înțeles că NU ESTE VOIE SA LAȘI COPIII CORIJENȚI!!!! Dar se pare că alții sunt mai grei de cap și … iată!

  6. Bine le-a facut elevilor puturosi care nu vor sa invete. Conducerea scolii, care a vrut sa o de afara, provine din copii aia puturosi, care nu au niciun fel de coloana vertebrala. Ma mir ca cei de la inspectorat i-au luat apararea.

  7. Toți incompetenții sunt în învățământ…
    A se vedea discursul de tot râsul al inspectoare generale numite politic din Dâmbovița la început de an școlar.
    Ce pretenții sa mai avem?
    România ne(educată) a lui Iohanisssss.

  8. ihm …toți cei 12 fuseseră premianți din clasa întâi până în clasa a 7-a….in clasa a 8-a se leneviseră și aveau medii de 9.50 așa că au fost lăsați corigenți….:))
    OMG…

  9. >>Acea desfacere a contractului de muncă nu a respectat etape și s-a anulat decizia.

    No s*it.

    Judecata străzii nu bate cu regulile. Dar probabil că n-o să aflăm niciodată al cui copil dulce și drăgălaș n-a putut participa la EN și ajunge la liceul dorit (de părinți) pentru că avea – mare problemă! – note mici la matematică.

    Dar dacă aplici corect criteriile de evaluare… surpriză! Pățești ca d-na din povestea asta. Nu cumva să dai mai puțin de 10 unui copil de oameni importanți, că încep denigrările și amenințările. Nu cumva să lași un corigent, că apar eternele întrebări – dar de ce nu ai muncit de 100 de ori mai mult doar cu el, numai să ia 5? (Bineînțeles, prezența elevului la ore, inclusiv la cele de curs, nu doar remediale, este total opțională.) Nu ia 5 în ciuda oricăror eforturi? Clar nu ești tu bun de profesor, că el, ca elev, e fără nicio responsabilitate.

    Sper să dea școala în judecată și să-i plătească direct CA daune morale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Coincidență sau licitație cu dedicație? Specificațiile cadru pentru viitoarea platformă de evaluare standardizată a Ministerului Educației, similare cu cele ale unei platforme private

Ministerul Educației a lansat acum două zile specificațiile-cadru pentru viitoarea platformă de evaluare standardizată pentru examenele școlare și pentru evaluările de la clasă ale elevilor. Mai multe pasaje din descrierile…
Vezi articolul

Ce tablete cumpără statul pentru 250 de mii de elevi și profesori: de 10 inch, din aluminiu, rezistente la cădere accidentală, procesor octa-core 1.8 GHz cu sistem de monitorizare a activității preinstalat

Tabletele pe care statul vrea să le cumpere trebuie să fie de 10 inch, să aibă conexiune 4G, cartelă SIM inclusă și o configurație de bază detaliată în procedura publicată…
Vezi articolul

Protest la Ministerul Educației pentru susținerea copiilor supradotați și neurodiverși / Daniela Cristache, părinte: Există educație specială pentru copiii cu cerințe educaționale speciale și prevederi pentru copiii cu abilități înalte, dar copiii care le au pe amândouă nu se regăsesc nicăieri

Daniela Cristache, mama unei eleve de 12 ani cu cerințe educaționale speciale din Comarnic, județul Prahova, protestează luni în fața Ministerului Educației, pentru „dreptul la educație al copiilor de două…
Vezi articolul