Profesoara de matematică Alexandra Avasicei și-a premiat elevii pentru notele la Bacalaureat 2024: Am pus deoparte în fiecare lună bani din salariu pentru ei. Am văzut că erau mai atenți, că încearcă să devină din ce în ce mai buni și chiar au reușit

329 de vizualizări
Alexandra Avasicei / Foto: Colegiul Emil Negruţiu din Turda
Profesoara de matematică Alexandra Avasicei a pus deoparte în fiecare lună o anumită sumă din salariu pentru a-și premia elevii pentru notele la Bacalaureat 2024, 500 de lei pentru nota 10 și 300 de lei pentru note peste 9. „Am văzut că erau mai atenți, că încearcă să devină din ce în ce mai buni şi să se auto depășească și chiar au reușit”, a declarat Alexandra pentru PrimaTV, pe 17 iulie.

„În jur de 1.000 de lei am dat, pentru că unul dintre băieți n-a vrut să-mi accepte tranzacția. A zis că nu e meritul lui în totalitate, ci al meu”, a adăugat profesoara. 

Alexandra Avasicei a intrat în învăţământ în urmă cu 5 ani şi de 4 ani predă matematică la Colegiul Emil Negruţiu din Turda, conform sursei citate. 

„Copiii sunt de la un an la altul foarte diferiţi. Trebuie să ne adaptăm foarte mult la cerinţele lor şi tot ceea ce au nevoie. Cumva, materia mea nu e aşa iubită de copii și atunci încerc cumva să o fac cât mai atractivă. Eu încerc să le aduc măcar minimul la toţi, adică măcar câteva cunoştinţe de bază, să ştie, să plece cu ceva din clasă”, a spus Alexandra, pentru PrimaTV. 

Pentru a-i pregăti pentru elevi pentru proba de Matematică, Alexandra Avasicei le dă simulări în fiecare modul, pentru că s-au scos tezele: „Dau simulări în fiecare modul ca să le văd parcursul, în special la clasa a XII-a şi dau una şi la final de clasă a XI-a ca să văd cam pe unde sunt şi de unde pornim în clasa a XII-a”. 

Profesoara a povestit pentru PrimaTV cum a ajuns să își premieze elevii:

„După o astfel de simulare, dintr-o glumă, discutând că ei foarte deschis la ore, băieţii în principal, au zis nu ne faceţi un plin la maşină dacă luăm o notă bună peste 9? Stau şi mă gândesc și le zic nu mai bine vă dau bani?

Am zis iniţial doar pentru nota 10, pentru că era şi o clasă foarte bună, munceau şi am vrut să scot de la ei mai mult decât unde se vedeau și atunci, ca să-i ambiţionez, hai să le dau nişte sume de bani, pentru nota 10 să le dau 500 de lei.

Am văzut că erau mai atenţi, pentru că ei se grăbeau, li se păreau unele chestii uşoare şi săreau anumiţi paşi. Le-am spus vedeţi că contează paşii aceştia şi vedeam că încearcă să devină din ce în ce mai buni şi să se auto depășească, cumva și chiar au reuşit. 

În jur de 1.000 de lei am dat, pentru că unul dintre băieți n-a vrut să-mi accepte tranzacția. A zis că nu e meritul lui în totalitate, ci al meu. 

Decât să dau banii pe nu știu ce chestii inutile, care poate nu îmi folosesc neapărat, o pereche de papuci sau altceva, mai bine pun deoparte o anumită sumă în fiecare lună și așa am făcut de când am stabilit. Mi-am făcut un depozit și am pus o anumită sumă din salariu pentru ei. Nu știu, se pare că nu-i laudă nimeni și pe cei care, probabil mulți dintre ei, au venit cu note mici și noi cumva încercăm să-i aducem la note mari și nu îi laudă, nu îi încurajează nimeni.”

Unul dintre elevii premiați de Alexandra este Laurențiu, care a obținut 9,95 la matematică. 

După ce am aflat notele la toate materiile, i-am scris prima dată profesoarei de matematică și am zis nota pe care am luat-o și am mulțumit pentru tot ajutorul pe care mi l-a dat”, a declarat acesta pentru PrimaTV.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

A început proiectul Hercules, prin care elevii între 6 ani și 15 ani pot încerca diferite sporturi, gratuit, în timpul vacanței mobile / Elevii din județele Ilfov și Suceava se pot înscrie deja pe platforma ministerului Tineretului și Sportului

Proiectul “Hercules” al Ministerul Tineretului și Sportului este o inițiativă prin care elevii cu vârste de între 6 ani – 15 ani pot încerca gratuit diferite sporturi, în cadrul unor…
Vezi articolul

INTERVIU Adrian Țiripa, elev în clasa a XII-a admis la Universitatea Princeton, vrea să revină în țară după ce termină studiile: România reprezintă un teren cât se poate de fertil pentru a face lucruri mari și lucruri bune

Adrian Țiripa, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Brăila, a fost admis la Universitatea Princeton din Statele Unite ale Americii, după cum a declarat acesta…
Vezi articolul

Biziday: Ministrul de Interne din Marea Britanie cere revizuirea sistemului de acordare a vizelor pentru studenții străini, despre care spune că a devenit mai des o metodă de imigrare decât una de atragere a valorilor

Ministrul de Interne al Marii Britanii a declarat că studenții internaționali ar putea „submina integritatea și calitatea sistemului universitar britanic”, folosindu-se de cursurile universitare ca de o „modalitate ieftină” de…
Vezi articolul