Profesoară de istorie de la un colegiu din Târgu Jiu, dată afară după mai multe plângeri ale elevilor. A fost acuzată de aceștia că le vorbește urât

23.088 de vizualizări
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
O profesoară de istorie de la Colegiului Național ”Spiru Haret” din Târgu Jiu a fost dată afară după ce au acuzat-o că le vorbește urât și îi desconsideră, după cum scrie pandurul.ro. În urma unei anchete a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, conducerea unității de învățământ a decis încheierea contractului de muncă, conform sursei citate anterior.

Potrivit publicației locale, Elena Cornoiu, profesoară de istorie la vârsta de pensionare, trimitea lecțiile pe whatsapp, iar sarcina elevilor era să le copieze pe caiet. Ea nu s-ar afla pe prima abatere, având plângeri de acum un an și jumătate.

Directorul colegiului a declarat pentru publicația locală că elevii nu au mai vrut să intre la clasă și s-a decis constituirea unei comisii de cercetare disciplinară, timp în care profesoara a fost suspendată de la ore:

„Este adevărat. Copiii nu au mai vrut să intre la clasă și reclamau abuzul psihice. Pentru noi este important să ținem copiii în siguranță și să le oferim cadrul propice de învățare. Astfel, Consiliul de Administrație a decis constituirea unei comisii de cercetare disciplinară, timp în care a fost suspendată de la ore. Concomitent am anunțat și Direcția de Protecție a Copilului Gorj, care a făcut propria anchetă. După ce am analizat toate probele, am decis să încheiem contractul de muncă”, a explicat directorul Colegiului Național ”Spiru Haret”, Flavius Boian.

În cadrul anchetei realizate de către Direcția de Protecție a Copilului Gorj, au fost interogați 35 de elevi și părinții acestora.


18 comments
  1. Dar elevii ce fel de comportament auuu?!!! nu le convine ceva repede fac plângere! Noi luam și la palma ,și trasi de perciuni și de par ,ba ne mai scotea din oră!!!! și aveam respect și bunul simt fata de profesor!!!

    1. Eu, pana acum o luna de cand a fost suspendata, am fost eleva ei. Doamna profesoara venea nervoasa la ora, manca covrigi si se uita pe telefon cat timp noi scriam pe caiet cele 20 de pagini trimise pe grupul clasei, noi fiind clasa de gimnaziu. In clasa era perfect liniste, iar doamna la fiecare ora se lua de noi.

  2. A ajuns Direcția pentru Protecția Copilului să facă anchete ptr…niste vorbe dar despre drogurile din școli, violentă, fumat iarbă …alcoolul vândut la colțul străzii, jocurile de noroc etc. ce face această instituție și acel domn director?! Întreb pentru un prieten!!!

    1. Eu cred ca dvs nu stiti toata situatia pe deplin;Aceasta ancheta a fost bine venita intrucat profesoara avea un comportamnet neadecvat de mai multi ani;Va recomand ca data viitoare sa nu mai vorbiti inainte sa stiti situatia completa.Oricum,pentru cunostiita dvs,in acea scoala acest comportament de tipul fumatulului sidrogurile nu sunt tolerate si sunt controlate.

      1. Și sancțiuni graduale a primit ?! Eu am fost director de liceu și scoli generale , peste 20 de ani , și pot spune că vinovatul principal e directorul, clar.

      2. De aceea merge “foarte bine” învățământul 🤣🤣🤣 pentru că elevii se simt stresați și jigniți daca sunt puși să învețe și părinții se simt jigniți daca li se comunică situația dezastroasa a propriului copil.

      3. Bravo, Anonimule!
        Poate ne spui și nouă câteva dintre “abuzurile psihice” exercitate asupra elevilor…
        Asta așa, ca să nu mai vorbim în necunoștință de cauză.

  3. daca preda lectia pe watap.ce va întrebați de ce?Adica incasa niste bani numai ca scria pe grup prezenta la scoala zero sa fim seriosi sa se duca la pensie si gata ca oricum învățământ zero barat

  4. Dacă știe mai multă carte decât directorul ce a luat măsuri sa fie dată afara din învățământ, asa ii trebuie!Profesoara nu este pusa politic precum directorul liceului și în plus mai știe și materie ceea ce le cere și copiilor.Cum sa streseze copiii și pe dl director ” omul modern”.

    1. De ati vedea cine face parte din aceste comisii de etica ati rade cu lacrimi. Acele personaje “fabrica” dovezile prin care se distrug viata si cariera unui profesor.

    1. Ani Dinu!De prostia ta nici un cuvant?Tu ce o sa faci cand mai ai 1 an,2,3 pana la pensie?Cu siguranta esti o suplinitoare incapabila!

  5. Pacat ca profa aia probabil are niste studii de nu poate lucra cu ele decat la catedra. Adica facultatea de istorie.

    Daca avea studii mai cautate gen IT le spunea la revedere pa si pussy cautati-va profesor, eu am altceva mai banos de facut decat sa ma cert cu voi. Pe istorie se prefigureaza deja criza de cadre, nu este inca amploarea de la fizica si chimie, dar e timp sa ia amploare. istoriile alea cu holocaus rromi si ce se mai inventeaza deja nu are cine sa le predea.

    Usurinta cu care profesorul este aruncat ca maseaoa stricata este un bun motiv ca tinerii sa ocoleasca catedra.

    1. I-a traumatizat psihic. Probabil i-a facut prosti.Ceea ce nu e o trauma psihica,ci un adevar. :)) Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Franța pregătește încă de acum începutul de an școlar din 1 septembrie. Schimbări la grădiniță, fonduri descentralizate pentru formarea personalizată a profesorilor și reforme în liceele tehnologice pentru apropierea de realitatea socio-economică, printre măsuri

O școală a excelenței și a cunoașterii de concepte fundamentale, o școală a egalității și a diversității; o școală pentru bunăstarea elevilor – acestea sunt cele trei paliere pe care…
Vezi articolul

„Este probabil ca anul școlar și universitar 2020-2021 să se desfășoare integral în regim hibrid și online”, scrie PNL în Programul de guvernare pe Educație. Există „nevoia planificării revenirii la școală post-pandemie”

Partidul Național Liberal, aflat la guvernare, afirmă în programul de guvernare propus electoratului, la capitolul legat de Educație, că “este probabil ca anul școlar și universitar 2020-2021 să se desfășoare…
Vezi articolul

Ligia Deca i-a primit la discuții pe elevii care au protestat față de lipsa transportului gratuit, la Ministerul Educației / Lorena Drăgușin, președinta AEC: Sunt 82.000 de elevi care nu au transport gratuit asigurat spre școală, nu 30.000 cum prezenta ministerul. Ne-a spus că de la 1 februarie vor primi toți elevii sume forfetare, chiar dacă acolo este serviciul public de transport, ceea ce este contrar legii

Protestul mai multor asociații ale elevilor la Ministerul Educației s-a încheiat joi, la prânz, după două ore în care au pichetat sediul instituției nemulțumiți de faptul că 82.000 de elevi…
Vezi articolul

Formarea a 5.000 de profesori în securitate cibernetică, anunțată de Directoratul Național într-un program PNRR de peste 25 de milioane de euro care prevede și dezvoltarea și evaluarea unui curriculum național de securitate cibernetică

5000 de profesori preuniversitari și universitari urmează să fie pregătiți în materie de securitate cibernetică, până în 2026, printr-un program cu fonduri PNRR, anunță Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), într-un…
Vezi articolul

BREAKING „Nu suntem la piață și, ca atare, nu operăm cu oferte, nici măcar la mall“, spune Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre noile solicitări ale sindicatelor, în timp ce anunță că Executivul va aproba ceea ce le-a oferit acum două zile și profesorii au refuzat: bani de cărți și prime, în loc de majorări ale salariilor

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că decizia coaliției de guvernare a fost să aplice promisiunile făcute la întâlnirile trecute cu sindicatele. Gestul sfidează cel mai mare…
Vezi articolul