Produceți mai multe instrumente de inteligență artificială care să ușureze munca profesorilor – apel al autorităților britanice pentru companiile de tehnologie, care primesc acces special la resursele educaționale ale Departamentului pentru Educație de la Londra

23 de vizualizări
Foto: © Suriya Phosri | Dreamstime.com
Guvernul britanic a îndemnat companiile tehnologie  să creeze instrumente de inteligență artificială destinate profesorilor, instrumente care să reducă volumul de muncă al acestora, potrivit The Guardian. Publicația precizează că reprezentanții guvernului de la Londra au anunțat că vor oferi modelelor IA destinate îmbunătățirii educației acces special la banca de resurse a Departamentului pentru Educație.

Este citat, în acest sens, ministrul pentru Educație timpurie, Stephen Morgan, potrivit căruia această inițiativă reprezintă „un pas imens pentru IA la clasă”. Guvernul britanic – care în sistemul descentralizat al educației reprezintă doar Anglia – urmează să aloce 3 milioane de lire sterline pentru a realiza o „bancă de conținuturi educaționale”, car esă cuprindă evaluări, elemente de curriculum și materiale de predare, din care să se „inspire” platformele IA.

  • Potrivit sursei citate, deși astfel de instrumente sunt folosite deja de diverși profesori pentru a le ușura munca, cele existente nu sunt instruite anume pentru a fi folosite la clasă, cu materiale concepute și aprobate special pentru elevii și profesorii din Anglia,

E anunțată, totodată, o competiție cu o valoare de 1 milion de lire sterline, bani care vor fi alocați celor mai bune idei  de folosire a bazei de date a Departamentului pentru Educație, în sensul reducerii volumului de muncă pentru profesori – de la realizarea de caiete de lucru la planuri de predare.

Pentru a-și susține proiectul, guvernul britanic a prezentat, miercuri, o cercetare potrivit căreia utilizarea unor conținuturi clar delimitate pentru a instrui un model IA ar crește acuratețea rezultatelor acestuia de la 67% la 92%. Și aceasta, în condițiile în care acuratețea este una dintre principalele probleme puse în acest moment de instrumentele IA.

Este menționat, totodată un alt studiu realizat pentru același departament, că arată că majoritatea părinților britanici sunt favorabili folosirii IA de către profesori, în munca lor, dar ezită să accepte interacțiuni directe ale elevilor cu platforme IA, interacțiuni care ar reduce contactul uman direct și ar putea determina rezultate educaționale adverse.

Citește și:
Unde poate fi folosită inteligența artificială în școli și care sunt limitările ei majore – analiză OCDE

Foto: © Suriya Phosri | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Premierul Cîțu, despre intrarea școlilor în online: Și anul trecut am avut o vacanță prelungită care a ajutat și a redus valul 3, dacă ajungem acolo vom lua această decizie / Despre cele 4 mii de cazuri de infectare din școli: Ăsta este un semnal pentru profesori că ar trebui să se vaccineze

“Și anul trecut am avut o vacanță prelungită care a ajutat și a redus valul 3, dacă ajungem acolo vom lua această decizie”, a declarat premierul Florin Cîțu la Digi…
Vezi articolul

Niciun candidat nu a promovat bacalaureatul în peste 50 de licee. Numărul școlilor fără promovați la Bac s-a dublat în ultimii 4 ani. Din 2020 și până în prezent, PNL a condus Ministerul Educației, cu miniștrii impuși de Klaus Iohannis

În peste 50 de licee, niciun candidat de la Bacalaureat 2023, sesiunea iunie-iulie, nu a promovat examenul, potrivit platformei bacplus.ro. Spre deosebire de anul trecut, numărul loc a crescut. Din 2020…
Vezi articolul

Președintele Comisiei Naționale de Bacalaureat și Evaluare Națională, secretarul de stat Florian Lixandru, nu știe câți profesori dintre cei care fac subiectele pentru examenele naționale dau și meditații

Președintele Comisiei Naționale de Bacalaureat și Evaluare Națională, secretarul de stat Florian Lixandru, nu știe câți profesori dintre cei care fac subiectele pentru examenele naționale și dau meditații. Secretarul de…
Vezi articolul