Procentul cazurilor la copii și tineri în numărul total de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 a scăzut cu 0,1 puncte la 14 zile după închiderea generală a școlilor din România

3.379 de vizualizări
Analiza datelor oficiale arată că procentul cazurilor la copii și tineri, cu vârste între 0-19 ani, în numărul total de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 a scăzut cu 0,1 puncte la 14 zile după închiderea generalizată a școlilor din România și trecerea lor la învățământ 100% online. Scăderea nu este una de amploare, dar statistic este cea mai mică valoare procentuală înregistrată de la 14 septembrie până acum.

În momentul închiderii școlilor (9 noiembrie 2020) acest procent al tinerilor și copiilor din grupa 0-19 ani în numărul total de cazuri de infectare din România era de 6,11. După două săptămâni, procentul a scăzut la 6,01, marcând o scădere de 0,1 puncte în acest interval. Închiderea școlilor a fost o măsură completată de către autorități și cu alte măsuri menite să reducă rata de infectare.

Această rată de infectare în rândul copiilor și tinerilor este importantă pentru că premierul Ludovic Orban a declarat că unul dintre motivele pentru care au fost închise școlile și limitată mișcarea pe timpul nopții a persoanelor a fost faptul că “adolescenții sunt răspândaci de virus”.

La școală nu se infectează, se infectează în alte locuri: când nu sunt sub supravegherea părinților, bunicilor sau a profesorilor. Și slavă Domnului sunt multe ocazii în care tinerii sunt liberi, se întâlnesc. Adolescenții – nu numai la noi, în foarte multe țări din Europa, sunt analize făcute – adolescenții sunt răspândaci de virus. De ce? Pentru că ei nu dezvoltă forme grave. Marea majoritate sunt asimptomatici, cu toate astea ei transmit virusul. Și nenorocirea este că primii către care transmit virusul sunt părinții, bunicii, care pot fi afectați într-o măsura foarte mare“, a declarat Ludovic Orban pe 8 noiembrie.

Numărul cazurilor de infectare la grupa de vârstă 10-19 ani este în ușoară scădere în ultimele două săptămâni (9-22 noiembrie), față de vârful atins în săptămâna 2-8 noiembrie, potrivit datelor Ministerului Sănătății.

Pe grupa de vârstă 0-19 ani numărul mediu zilnic în ultimele două săptămâni a fost constant – 442 de cazuri înregistrate pe zi, potrivit datelor oficiale analizate de Edupedu.ro.

Numărul cazurilor se menține constant ridicat după data de 3 noiembrie.

Foto: grafice edupedu.ro


6 comments
  1. Indicele a scăzut pentru că nu s-au mai solicitat raportări ale școlilor! Sunt profesor și văd la ore atât de mulți copii bolnavi, cu simptomatologie covid19, de care nimeni nu a întrebat, pentru că suntem în on-line și acum nu mai contează! Sistemul funcționează perfect!

  2. Nu știu de unde sunt aceste informații, dar eu sunt profesor și am in fiecare clasă gimnaziu, liceu elevi bolnavi. Când am început școala în septembrie nu erau atât de mulți ( este vorba despre București).

  3. Scolile au fost inchise pentru a opri sau incetini rata de infectare la toate categoriile de varsta nu (neaparat) pentru a proteja copiii, despre care stim ca sunt in proportie mare, asimptomatici.

  4. Prețul pentru acest insignifiant procent este mult mai mare. Copii care petrec câte 6 7 ore pe zi în fata unui ecran, izolare, un impact emoțional uriaș, pentru ce? Creșterea de cazuri în București de după închiderea școlilor a fost exponențiala. Da, după închidere, nu înainte.

    1. Asta deoarece creșterile cazurilor vin cu întârziere de 4-6 săptămâni minim. Toată lumea crede că se întâmplă instant, dar nu-i chi4 așa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Peste 1.600 de directori de școli au fost schimbați cu persoane numite „în interesul învățământului”, prin decizii ale inspectoratelor școlare. Doar pentru 300 dintre ei motivul schimbării a fost „deficiențe de management”

Peste 1.600 de directori și directori adjuncți de școli au fost schimbați din funcții în luna august, reprezentând 18.5% din totalul posturilor de conducere din sistemul preuniversitar de învățământ, potrivit…
Vezi articolul

EXCLUSIV Sondaj IRES: Aproape 60% dintre părinții cu copii între 5 și 18 ani ar prefera să nu-și vaccineze copiii, dar aceștia să poată participa la cursuri în format fizic / Doar jumătate țin cont de opinia copilului în luarea deciziei, iar profesorii sunt cotați cu 1% încredere în privința informațiilor despre COVID-19

Aproape 60% dintre părinții cu copii între 5 și 18 ani ar prefera să nu-și vaccineze copiii, dar aceștia să poată participa la cursuri în format fizic, potrivit unui sondaj…
Vezi articolul

Tinerii români – nemulțumiți de calitatea educației, numărul celor care cred că sistemul e viciat a crescut în ultimii cinci ani / Doar 1 din 10 crede că notele sau examenele „nu sunt cumpărate” / Corupția – văzută ca principala problemă a țării în care 1 din 4 tineri crede că dictatura poate fi uneori mai bună ca democrația – SONDAJ

Doi din cinci tineri români se declară total sau foarte nemulțumit de calitatea educației și tot atâția exprimă un nivel mediu de satisfacție față de aceasta, în timp ce doar…
Vezi articolul