Probele pentru elevii secţiilor bilingve francofone pentru obținerea mențiunii speciale pe diploma de BAC se vor echivala. Ordin de ministru, publicat în Monitorul Oficial

3.644 de vizualizări
testarea la Matematică
Foto: Freepik.com
Ministrul Educaţiei a emis un ordin privind organizarea şi desfăşurarea probelor specifice susţinute de elevii secţiilor bilingve francofone în vederea obţinerii menţiunii speciale “secţie bilingvă francofonă” pe diploma de Bacalaureat în anul şcolar 2019 – 2020, potrivit Agerpres.

Proba de evaluare a competenţelor lingvistice în limba franceză, care trebuie să fie susţinută de elevii clasei a XII-a, se echivalează cu nivelul unic de competenţă lingvistică în limba franceză, studiată pe parcursul învăţământului liceal, a decis Ministerul.

Proba scrisă la una dintre disciplinele nonlingvistice studiate în limba franceză, care trebuie să fie susţinută de elevii clasei a XII-a, se echivalează cu media aritmetică a mediilor anuale obţinute la disciplina nonlingvistică Matematică / Fizică / Chimie/ Biologie/ Istorie/ Geografie studiată în clasele a XI-a şi a XII-a.

Pentru disciplina nonlingvistică Economie, studiată în clasa a XI-a, proba scrisă se echivalează cu media anuală, mai prevede ordinul.

Proba anticipată care trebuia susţinută de elevii clasei a XI-a în semestrul al II-lea, în ultima săptămână a lunii mai, se va organiza simultan, în toate liceele cu secţii bilingve francofone care fac parte din proiectul bilateral franco-român ”De la învăţământul bilingv către filierele universitare francofone”, în semestrul I al clasei a XII-a în anul şcolar 2020 – 2021, potrivit ordinului de ministru publicat în Monitor.

Foto: Monitorul Oficial

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Anchetă la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București unde zeci de elevi au fost puși să-și rescrie lucrările la Limba română, după o oră de la începerea probei, fără prelungirea timpului de examen. Comisia ar fi luat decizia anulării a peste 70 de lucrări pe motiv că numele probei nu se incadra perfect pe două rânduri, ca în foaia model dată de inspectorat – surse

Anchetă a Inspectoratului Școlar București la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București, după ce mai multe lucrări au fost anulate, cu mult timp după începrea probei la Limba și literatura…
Vezi articolul

Maximum 3 elevi cu cerințe educaționale speciale în clasele nou formate în anul școlar 2025-2026: clasa pregătitoare, clasa I, clasa a V-a, a VI-a și clasa a IX-a – proiect

Clasele în care sunt înscriși elevi cu cerințe educaționale speciale orientați pentru învățământul de masă se constituie de regulă cu maximum 3 elevi cu CES/clasă în anul școlar 2025-2026, conform…
Vezi articolul