Prințesa moștenitoare Amalia a Regatului Țărilor de Jos merge la facultate în condiții de securitate sporită, din cauza unor amenințări / Ea părăsește palatul doar pentru a se duce la cursuri

326 de vizualizări
Foto: Royal-house.nl
Măsurile de securitate din jurul prințesei moștenitoare Amalia a Regatului Țărilor de Jos au fost recent sporite considerabil din cauza îngrijorării că aceasta ar putea fi victima unei tentative de răpire sau a unui atac, relatează vineri Reuters și AFP, citate de Agerpres. Potrivit sursei citate, din cauza amenințărilor, prințesa Amalia, în vârstă de 18 ani, este nevoită să locuiască cu părinții ei la palatul regal Huis ten Bosch din Haga în locul apartamentului pe care îl închiriase la Amsterdam pentru a merge la universitate, și iese doar pentru a merge la cursuri, a anunțat joi familia regală olandeză.

Situația este “într-adevăr foarte dificilă”, a declarat regele Willem-Alexander în cadrul unei conferințe de presă în timpul unei vizite de stat în Suedia.

Potrivit reginei Maxima, amenințările care o vizează pe prințesă – care urmează cursurile Facultății de Politică, Psihologie, Drept și Economie (PPLE) ale Universității din Amsterdam – au “consecințe enorme” asupra vieții ei. “Ea nu are o viață de student așa cum au alții”, a mai spus regina.

“Ea nu a plecat de acasă. Asta înseamnă că nu locuiește la Amsterdam, că nu prea poate ieși. Consecințele sunt foarte dificile pentru ea”, a spus regina, vizibil emoționată.

Cotidianul olandez De Telegraaf a raportat în septembrie că securitatea a fost întărită în jurul prințesei din cauza amenințărilor din partea unor grupări criminale care îl vizează de asemenea și pe premierul Mark Rutte.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Deschiderea școlilor

Am pus carul înaintea boilor. Discutăm la nesfârșit cum facem examenul de intrare la liceu, bacalaureatul, dar nu discutăm despre ce se întâmplă cu învățarea, cu motivația elevilor, a cadrelor didactice – Ovidiu Pânișoară, profesor la Universitatea din București

„Discutăm la nesfârșit cum facem examenul de intrare la liceu, cum facem bacalaureatul, dar nu discutăm ce se întâmplă până la liceu, ce se întâmplă cu elevii, cu motivația elevilor,…
Vezi articolul