Primul spital universitar veterinar de urgență din România va fi inaugurat la Universitatea de Științe Agronomice

2.287 de vizualizări
Sorin Cimpeanu – Sursa: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Primul spital universitar veterinar de urgență din România va fi inaugurat, vineri, în cadrul Facultății de Medicină Veterinară de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB), potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Sursa arată că proiectul a fost demarat acum 11 ani, în 2009. El s-a realizat cu o investiţie totală de peste 21 milioane de lei (85% au reprezentat sume alocate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, iar restul – fonduri proprii ale Universităţii), “cu respectarea directivelor europene în domeniu”.

Unicitatea noului spital unversitar, numit “Prof.dr. Alin Bîrţoiu”, derivă din diversitatea specializărilor şi dotărilor, precum şi din capacitatea de spitalizare a cazurilor 24/24, diferenţiat în funcţie de specie şi gravitatea patologiei, potrivit Agerpres.

Rectorul USAMVB Sorin Câmpeanu, citat în comunicat, despre noua instituție:

  • “Necesitatea unui spital universitar de urgenţă în cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară a reieşit din dorinţa de a oferi studenţilor, corpului academic şi pacienţilor cele mai moderne şi complete dotări, integrând toate specialităţile şi serviciile accesibile domeniului medicinei veterinare. (…) Prin această nouă unitate spitalicească, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti se aliniază la standardele internaţionale atât în pregătirea clinică a studenţilor veterinari, cât şi în calitatea actului medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii, părinții și profesorii care înregistrează și distribuie orele online nu mai pot fi trași la răspundere penal pentru acest lucru. Ioana Lazăr, secretarul general al Ministerului Educației: Am transmis școlilor să distrugă toate declarațiile depuse de elevi și părinți anul trecut

Elevii și părinții care înregistrează și distribuie orele online nu mai pot fi trași la răspundere penal pentru acest lucru, potrivit secretarului general al Ministerului Educației, Ioana Lazăr. Aceasta a…
Vezi articolul

Ce se întâmplă dacă un copil ajunge la școală fără mască? Monica Anisie: Bineînteles că va fi primit în școală. Școlile vor avea stocuri necesare să ofere, dacă este nevoie, o mască pentru copii și chiar și pentru cadrele didactice

Școlile și inspectoratele școlare vor avea stocuri de măști, spune ministrul Educației, Monica Anisie. Aceasta a declarat la TVR că dacă se va întâmpla ca o mască să se rupă…
Vezi articolul

DOCUMENT Manualele pentru disciplina „Istoria evreilor. Holocaustul” pot fi comandate de școli până pe 5 aprilie / Din acest an școlar, elevii de clasa a XI-a studiază disciplina

Până pe 5 aprilie, școlile pot comanda manualele pentru disciplina „Istoria evreilor. Holocaustul”, potrivit unei adrese a Ministerului Educației, document trimis către inspectoratele școlare. Din anul școlar 2023-2024, elevii de…
Vezi articolul