Primul avion medical din țară – proiect de strângere de fonduri pentru achiziționarea acestuia, inițiat de 7 copii. Unde puteți dona

564 de vizualizări
Sursă foto: Facebook/Asociația Blondie
Amalia (8 ani), Edward (4 ani), Natalia (9 ani), Ilinca (10 ani), Sabina (8 ani), Maia (12 ani) şi Matei (14 ani) au lansat, cu ajutorul Asociației „Blondie”, un proiect de strângere de fonduri pentru achiziționarea primului avion medical din România.

Costul de cumpărare al acestuia şi cel de operare în primul an se ridică la două milioane de euro, se arată într-un comunicat de presă al asociației.

„Ne-am propus să luăm un avion medical într-o ţară în care nu există ambulanţă aeriană. Noi ne-am pus visul pe hold, fiind ocupaţi cu zborurile pentru copii în stare terminală, dar cei mici au crezut în acest vis şi într-o zi ne-am trezit cu ei la poartă şi cu donaţii de câteva sute de lei, pe care îi strânseseră vânzând limonadă, din alocaţii şi prin alte metode originale. «Noi vrem să luăm un avion şi vrem mai mulţi copii şi adulţi alături de noi», ne-au spus cei mici. Începând de azi, vor prezenta în cadrul unui program de ştiri pe care l-au conceput ce au făcut în fiecare săptămână pentru a cumpăra un avion”, a povestit Adelina Toncean, fondatoarea Asociației „Blondie”.

Amalia (8 ani) spune că s-a gândit inițial să înceapă strângerea de bani cu un stand de limonadă în piață. „La început nu a fost multă lume, apoi s-a făcut o coadă maaare (…) Eu cred în unicorni, Zâna Măseluţă şi Moş Crăciun. Am donat pentru Asociația „Blondie” şi banii de la Zâna Măseluţă, am renunţat la bicicleta pe care voiam să mi-o iau din ei. Vom continua să strângem bani vânzând limonadă, doar că acum la sticlă în loc de limonadă la pahar”, a povestit Amalia.

Sabina, care are tot 8 ani, spune că va strânge bani vânzând bijuteriile create de ea, iar Matei, cel mai amre dintre copii, spune că strânge bani gătind una din reţetele lui speciale de paste.

Natalia şi-a donat alocaţia Asociației „Blondie” şi face salam de biscuiţi în formă de mici avioane, pe care îl va vinde pentru a strânge mai multe fonduri. Sabina îşi doreşte ca şi alţi copii să se alăture iniţiativei lor. Şi deja are noi colegi – o altă fetiţă, Smaranda, s-a oferit să-şi vândă desenele pentru a colecta donaţii.

În plus, cei mici au lansat un Ghid al Ideilor, disponibil pe pagina lor de Facebook, în care au adunat iniţiativele lor de până acum pentru a strânge fonduri pentru Asociația „Blondie”: pahare pictate manual, licitaţia jucăriilor şi crearea de decoraţiuni de Crăciun, printre multe altele.

După izbucnirea pandemiei de coronavirus, Asociația „Blondie” a început să transporte, cu avioane închiriate, copiii rămași blocați în spitale din Europa din cauza suspendării curselor aeriene de linie.

Sursă foto: Facebook/Asociația Blondie

Primul zbor a fost în data de 27 martie, din Milano, iar, ulterior, asociația a dus cu avionul în străinătate copii care aveau nevoie de intervenții medicale urgente, ce nu puteau fi făcute în România. Costul total al celor 23 de curse aeriene efectuate până în prezent este de circa 400.00 euro, cei mai mulți bani provenind din donații individuale. Cel de-al 24-lea zbor se va face pe 20 noiembrie.

Pentru a-și continua misiunea, Asociația “Blondie” face apel la solidaritate și generozitate, donațiile fiind esențiale pentru a transporta în străinătate cât mai mulți copii ca să le salveze viața. Conturile unde se poate dona:

RO37 INGB 0000 9999 0909 6711 – LEI
RO34 INGB 0000 9999 0909 6765 – EURO

Sursă foto: Facebook/Asociația Blondie


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Cursurile Universității Politehnica

Peste 4.400 de profesori nu aveau laptopuri sau tablete pe care să lucreze cu elevii, ori acces la internet, arătau datele Ministerului Educației actualizate acum 4 luni. Județul Iași e pe primul loc, Bucureștiul pe 2 / Încă sunt 248 de mii de elevi fără dispozitive

În continuare 1.145 de cadre didactice sunt fără acces la internet și 3.300 sunt fără dispozitive, potrivit setului de date publicat de Ministerul Educației pe portalul de date deschise data.gov.ro.…
Vezi articolul

SURSE Modificări la olimpiadele școlare 2024: Elevii de gimnaziu, excluși de la Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață” – OLAV, tăieri de faze naționale la competițiile sportive ONSȘ, fără clasele III-IV la Olimpiada de muzică – UPDATE

Elevii de gimnaziu nu vor participa la Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață” – OLAV 2024, după cum prevede calendarul olimpiadelor școlare naționale obținut pe surse și consultat de Edupedu.ro.…
Vezi articolul