Primele modificări la calendarele olimpiadelor școlare 2025: Olimpiada județeană de engleză se amână cu o săptămână, Olimpiada de lectură – OLAV este mutată pe 9 martie

30.120 de vizualizări
Foto: Edupedu.ro
Primele erate la calendarele olimpiadelor, concursurilor școlare și ale altor competiții 2025 au fost publicate pe site-ul ministerului Educației și Cercetării (MEC), la două săptămâni de la publicarea calendarelor inițiale.

Printre modificări se numără amânarea fazei județene a olimpiadei naționale de limba engleză (ONLE), cu cele două probe scrisă și orală inițial pe 1 și 8 martie, pe 8 și 15 martie, adică mai târziu cu câte o săptămână.

Modificată este și olimpiade de lectură ca abilitate de viață – OLAV 2025, al cărei calendar este avansat cu 4 zile, de pe 5 martie etapa județeană pe 9 martie, pentru ambele cicluri – gimanziu și liceu, conform documentelor erată citate. Alte modificări sunt și la olimpiada națională a sportului școlar (ONSS) și la campionatele naționale școlare, competiții tot de profil sportiv.

Prin acelaeși documente, a fost stabilită și faza județeană a olimpiadei națională de cultură și spiritualitate (limba și literatura română și religie), la data de 29 martie. O amânare semnificativă este la olimpiada de limba turcă, a cărei etapă județeană inițial fixată pe 15 februarie ajunge pe 28 martie 2025.

Citește și:
ULTIMA ORĂ Calendarele olimpiadelor și concursurilor din anul școlar 2024-2025 au fost publicate de Ministerul Educației. Etapele județene se țin în premieră și în timpul săptămânii / Elevii de clasele primare, excluși de la olimpiade în 2025

7 comments
  1. Initial nu se suprapuneau olimpiade cel putin la etapa pe judet. Acum, OLAV este in aceeasi zi cu olimpiada de fizica. Este o problema daca ajungem sa avem oameni de stiinta care stiu sa si comunice? Ce se poate face in acest sens? Exista sesizari la nivelul ministerului si mai sunt sanse sa fie macar decalate orele de desfasurare?

  2. Nu se gaseste nimeni competent in ministerul ala, care sa programeze de la inceput olimpiadele in asa fel incat sa nu se suprapuna si sa nu se mai schimbe calendarul? Multi copii participa la mai multe discipline, chiar atat de greu este sa faceti niste analize? Se bucura ca au trecut in etapa următoare, ca mai apoi sa le rapiti bucuria, pentru ca trebuie sa aleaga la care dintre ele sa renunte.

  3. Cand copiii si-au organizat deja timpul si si-au facut planuri in care au pus sperante, vine aceasta schimbare total nedreapta si frustranta de a aduce olimpiada judeteana de engleza in aceeasi zi cu matematica.
    Sa stiti, domnilor din minister, ca sunt copii care performeaza cu succes la mai multe olimpiade.
    Trist! Dezamagitor! Frustrant!

  4. Cand copiii si-au organizat deja timpul si si-au facut planuri in care au pus sperante, vine aceasta schimbare total nedreapta si frustranta de a aduce olimpiada judeteana de engleza in aceeasi zi cu matematica.
    Sa stiti, domnilor din minister, ca sunt copii care performeaza cu succes la mai multe olimpiade.
    Trist! Dezamagitor! Frustrant!

  5. Si cand ne bucuram ca in sfarsit nu se suprapun olimpiadele modifica calendarele astfel incat etapele judetene de la matematica si engleza sa fie in aceeasi zi.

  6. O veșnică bătaie de joc pentru elevi, pentru părinții acestora și pentru profesori. Este inadmisibil să fie atât de incompetenți încât să nu reușească să stabilească un calendar clar de la începutul anului școlar, fără suprapuneri și schimbări. Ca să nu mai spun că etapa națională nu va mai avea parte de întâlnirea pe țară a tuturor elevilor, care era pentru ei o experiență frumoasă. Vor da în centrele de unde provin. Tind să cred că toate sunt făcute țintit sa descurajeze participarea elevilor.

  7. Faza județeană a olimpiadei de lb franceză este tot pe 15martie, sa nu cumva sa îndrăznească vreun elev sa își dorească sa participe și la engleza, și la franceză. Nu știu exact sa explic copiilor de ce sa participe, nu imi dau seama nici de ce vor, dar vor. Asa ca dacă tot le organizează, sa le organizeze bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Metodologia privind finanțarea cercetării în universități – adoptată pentru al doilea an de Ministerul Educației înaintea publicării Metarankingului universitar, folosit ca referință pentru repartizarea acestor fonduri / Ordinul invocă două metarankinguri diferite în fundamentarea ordinului și în calcule

Metodologia privind finanțarea cercetării științifice în universități pe 2025 a fost adoptată printr-un Ordin al Ministerului Educației, publicat în Monitorul oficial vineri, 14 februarie. Metodologia, care se bazează pe clasamentul…
Vezi articolul

Masterul „Studii vizuale și curatoriale”, cel mai vechi din istoria artei din țară, a fost desființat de conducerea Universității de Arte din București „de pe o zi pe alta”. Profesorii nu știu, în prezent, dacă vor mai avea catedre și masteranzii nu știu dacă mai pot finaliza studiile deja începute

Senatul Universității Naționale de Arte a hotărât, pe 23 martie, desființarea masterului „Studii vizuale și curatoriale”, singurul de acest tip din universitate și singurul derulat la acest nivel de studii…
Vezi articolul

Conflictul ideologic din școlile americane: Un district școlar din San Francisco a cheltuit 250.000 de dolari pentru un program „Woke” / Rezultatele elevilor au scăzut după introducerea programei / Ce îi învățau pe elevi

O școală primară din Hayward, care se luptă să stimuleze scorurile scăzute la teste și prezența dezastruoasă a elevilor, cheltuiește 250.000 de dolari din bani federali pentru o organizație numită…
Vezi articolul

Situație ieșită din comun la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad: Ramona Lile ar urma să nu fie confirmată rector, deși a câștigat alegerile, potrivit unui proiect de ordin aflat în analiză finală la Ministerul Educației – surse

Rectorul Universității Aurel Vlaicu (UAV) din Arad, Ramona Lile, realeasă luna aceasta pentru un al patrulea mandat, deși, după cum a scris Revista 22, avea interdicție să candideze în urma…
Vezi articolul

Profesorul Marius Lobază, despre probele orale de la BAC 2025: Totul a început cu o măsură proastă, de a pune aceste probe în timpul școlii, continuată cu măsuri aberante ale unora din Minister de a ține și cursuri și examen în același timp

Marius Lobază, profesor la Colegiul Naţional Bănăţean Timişoara, a criticat organizarea probelor orale ale examenului național de Bac 2025 în timpul anului școlar. Acesta a declarat pentru TVR Info că…
Vezi articolul