Primele măsuri în școlile europene împotriva variantei sud-africane a coronavirusului. Anglia: elevii – îndemnați să poarte iar mască în spațiile comune / Germania: președintele îndeamnă oamenii să ia voluntar măsuri pentru a nu fi nevoie de închiderea școlilor

851 de vizualizări
Foto: © Justoomm | Dreamstime.com
Primele măsuri și îndemnuri privind mediul școlar, în contextul răspândirii variantei sud-africane a noului coronavirus, au început să se facă auzite de duminică, în Anglia și Germania. La Londra, guvernul cere elevilor de vârste mari și studenților să poarte din nou mască, în timp ce în Germania președintele îndeamnă oamenii să ia voluntari măsuri de limitare a contactelor, pentru a nu se ajunge iar în situația închiderii școlilor.

De notat că în Anglia, Germania și alte state occidentale măsurile de prevenție împotriva Covid-19 în mediul educațional au fost mult mai puțin severe, de la începutul anului, comparativ cu România, având în vedere rata ridicată a vaccinării populației, dar și utilizarea extinsă a testelor Covid-19 în școli.

Guvernul de la Londra cere, potrivit BBC, elevilor din învățământul secundar, personalului școlar și vizitatorilor din școli să poarte din nou mască în spațiile comune. Apelul este valabil, potrivit sursei citate, școlilor, colegiilor și universităților.

Potrivit Schools Week, conform regulilor și recomandărilor transmise duminică după-amiază directorilor de școli din Anglia, elevii și reprezentanții personalului școlar care intră în contact direct cu cineva infectat cu noua variantă Omicron trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile.

În Germania, potrivit Deutsche Welle, președintele Frank-Walter Steinmeier, a cărui autoritate este mai degrabă simbolică, s-a adresat cetățenilor țării printr-o scrisoare transmisă publicației Bild am Sonntag, în care, între altele, îi îndeamnă pe oameni să reducă voluntar contactele cu alte persoane, pentru a preveni un nou lockdown. 

  • “Să respectăm regulile și să acționăm din nou împreună. Să facem acest lucru pentru ca școlile și creșele să nu fie nevoite să se închidă, să nu fie nevoie să închidem din nou viața publică”, a spus oficialul german.

Foto: © Justoomm | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
  1. Din pacate,se vor inchide cat de curand la ei.
    Un Romanica ,cu domnul Tampeanu la carma scolilor de care nu are habar, vom merge pana la moarte!!
    Popor de viteji si…prosti!!!
    Avem teste cumparate,suntem in siguranta!!

  2. ,,Guvernul de la Londra cere” … potrivit BBC guvernul nu cere ci ,,Departamentul pentru Educație sfătuiește elevii din anul 7 și mai sus, precum și personalul școlii și vizitatorii să poarte măști pentru față în zonele comune”. Da’ sigur ca pe la noi, in vremurile astea tulburi, se rescrie intelesul cuvintelor. Recomandat trebuie bagat la cap ca obligatoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sala de detenție, introdusă în școlile din România, pentru elevii care deranjează orele. Cadrele didactice pot decide să le dea „lectură suplimentară” și „completarea de fișe de lucru” – proiect Statutul Elevului 2024 / UPDATE: Ministerul Educației precizează că nu se numește „de detenție” și că sala propusă are de fapt „alt scop”, fără să spună care este acesta

Elevii care perturbă orele ar putea fi reținuți într-o sală, sub supravegherea unui profesor, unde să citească sau să rezolve fișe de lucru. Noutatea se regăsește în proiectul de Statut…
Vezi articolul

„Nu există motive de panică”. „Școlile rămân deschise”, declară ministrul sănătății Alexandru Rafila, după recordul de cazuri Covid-19 raportate (peste 34.200): Este extrem de importantă activitatea cadrelor didactice și nedidactice, dimineața, la triajul epidemiologic

Ministrul Sănătății a ținut o conferință de presă, în ziua cu cel mai mare număr de cazuri noi Covid-19 în România. El a subliniat că nu există în momentul de…
Vezi articolul

Criză de profesori în Franța: clase supraaglomerate, muncă excesivă, salarii care nu reflectă destul efortul și prea multe sarcini – motivele pentru care sunt de 4 ori mai mulți profesori care ies din sistem față de 2010

Sistemul educațional francez se confruntă cu o criză fără precedent, în care numărul profesorilor care aleg să părăsească sistemul a crescut notabil în ultimii ani. France24 scrie că „profesorii din…
Vezi articolul

Curriculum românesc pentru elevii veniți din Ucraina și sprijin pentru familiile ucrainene rămase fără energie electrică din cauza războiului – propuneri făcute de “miniștri” ucraineni ai Guvernului copiilor, de Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor

Elevii refugiați din Ucraina care învață în România ar avea de câștigat dacă ar trece la curriculumul aplicat în școlile românești, în locul programei aplicate în școlile ucrainene, a susținut,…
Vezi articolul

Program medical “focalizat pe cercetare avansată”, lansat de Universitatea Babeș-Bolyai / Rectorul Daniel David: o instituție ca UBB “nu-și poate permite în ziua de astăzi să nu aibă o componentă biomedicală”

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anunță un nou program în domeniul medical, “focalizat pe cercetare avansată”. Programul, numit UBBMed și desfășurat în cadrul “UBB School of Health”, care e listată alături…
Vezi articolul