Primele de carieră didactică de 1500 de lei vor ajunge la profesori între 20 și 27 octombrie, a anunțat Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

48.012 vizualizări
Adrian Câciu / Foto: Gov.ro
„În perioada 20-27 octombrie personalul din educație va primi prima de carieră didactică de 1500 de lei și prima de carieră profesională  de 500 lei”, a anunțat Adrian Câciu, ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, într-o postare pe pagina de Facebook.

„Astfel, în luna octombrie, peste 300.000 de angajați din sectorul educație vor beneficia de alocare financiară suplimentară de 427 milioane lei pentru:

  • prima de carieră didactică pentru personalul didactic și didactic auxiliar, în valoare nominală de 1500/persoană;
  • prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare nominală de 500 lei/persoană.

Acest tip de sprijin se va acorda în conformitate cu prevederile OUG 58/2023, estimarea noastră fiind că banii vor ajunge la personalul din educație în perioada 20-27 octombrie”, a scris ministrul.

„Tot în luna octombrie vor fi alimentate cardurile pentru alimente cu o nouă tranșă de 250 de lei pentru peste 2,5 milioane de persoane eligibile în programul Sprijin pentru România, estimarea noastră fiind că, la data de 15 octombrie 2023 cardurile vor fi alimentate iar beneficiarii vor putea achizitiona bunurile de bază la prețuri în scădere.

La acest moment așteptăm alimentarea conturilor MIPE de către Ministerul de Finanțe pentru implementarea cu succes și la timp a acestor măsuri așteptate de români și asumate de către Guvernul României, a precizat ministrul Proiectelor Europene.

Citește și:
OFICIAL Listele profesorilor care iau prime de 1.500 de lei vor fi realizate de inspectoratele școlare până pe 15 iulie, prevede ordonanța de urgență adoptată de Guvern / Cei care intră în sistem, în urma concursului de Titularizare 2023, nu beneficiază de prime anul acesta

10 comments
  1. Cadrele didactice pensionate nu primesc nimic?
    Pensia a ajuns cât salariul minim pe economie.
    Constanta Serban- București, sector 5

  2. vreți să -și iasă din mână, să se țină de cuvânt???
    respectarea promisiunilor nu e la loc de cinste în România!

    1. Adevărat grăiești! Asta e dovada că nu pun preț pe Educație, însă, noi, în raport cu ei, trebuie să acționăm în funcție de anumite incidențe. Soarta noastră a ajuns să depindă de oameni care au trecut pe lângă școală – înțelegând acest fapt, la figurat, bineînțeles – numai că, aceste abateri de la traiectorie ale decidenților, în loc să ne ridice, mai mult ne îngroapă…

  3. Seriozitate guvernamentală: 15 devine 27, aproape DOUĂ SĂPTĂMÂNI ÎNTÂRZIERE! Băi, nene, ăștia de la guvern fac voluntariat, nu sunt plătiți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„De ce vă mai zbateți atâta să faceți metodologie-cadru când ei oricum mor”, mi-a spus un consilier acum câțiva ani – Myriam, profesoara copiilor din spitale / Povestea oamenilor care se zbat de multe ori cu propriile resurse să țină școala în viață pe secțiile de oncologie pediatrică

Pe 14 septembrie 2020, Alexandra a luat parte la deschiderea primului an școlar din viața ei. Intra în clasa pregătitoare, un moment pe care-l aștepta cu entuziasm și de care…
Vezi articolul

VIDEO Peste 800 de elevi și profesorii lor din 7 școli rurale din județul Prahova au acum acces la condiții sanitare mai bune și la infrastructură de colectare separată / În fiecare școală profesorii le-au spus elevilor cât de importante sunt regulile de igienă și respectul pentru mediu (P)

Elevii din mai multe școli din mediul rural, din județul Prahova, învață acum în școli mai moderne, cu grupuri sanitare renovate și infrastructură pentru colectarea separată, pe două fracții, a…
Vezi articolul

Profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă vor fi cercetați disciplinar, potrivit noii legi a Educației. Oricine poate face sesizarea la secretariatul școlii / În decembrie ar trebui să fie deja înființat Registrul de interese în fiecare școală

Profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă vor fi cercetați disciplinar, prevede noua lege a Educației, care intră în vigoare din 2 septembrie. Legea nu specifică o sancțiune…
Vezi articolul