Primele 12 eleve de gimnaziu și liceu din țară de la Olimpiada Națională de Informatică, pregătite de foști concurenți într-o tabără pentru Olimpiada europeană dedicată fetelor – Girls Programming Camp al SEPI

9.036 de vizualizări
Foto: Facebook.com
Primele 12 eleve clasate pe țară la etapa națională din acest an a Olimpiadei Naționale de Informatică (ONI) au participat la o tabără de pregătire pentru Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete (EGOI) din 2024. Cursurile au fost desfășurate de foști olimpici la informatică și elevele au susținut și un concurs după modelul competițiilor pentru care se pregătesc, anunță Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), coordonatoarea programului.

Tabăra a fost organizată pentru pregătirea „fetelor care au obținut rezultate bune în cadrul Olimpiadei Naționale de Informatică”, se numește Girls Programming Camp (GPC) și s-a ținut în perioada 29 octombrie – 4 noiembrie. Mai exact, au fost implicate top 4 eleve de gimnaziu după barajul de juniori și 8 eleve de liceu – top 2 per clasă după etapa națională.

Printre scopurile taberei au fost, potrivit organizatorilor:

  • Antrenarea fetelor cu cel mai mare potențial de a se califica la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete (EGOI), unde România participă de la prima ediție din 2021.
  • Crearea unei comunități de studiu și schimb de informații, prin punerea în legătură a fetelor din diferite orașe, școli și clase.
  • Încurajarea participării continue a fetelor la Olimpiada de Informatică, oferindu-le acces la moduri de pregătire și resurse educaționale.

Elevele au participat și la un concurs de antrenament pe platforma Codeforces, la activități cooperative precum escape room, treasure hunt, cât și seri de boardgames, dar și la Cupa GPC, prima ediție, concurs „modelat ca format și nivel de dificultate după o zi de concurs a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Fete (EGOI)”. Câștigătoarele GPC sunt Teodora Maria Șerban la liceu și Iulia Ela Morariu la gimnaziu.

Pentru pregătirea fetelor, prezenți on-site au fost foștii olimpici la informatică Vlad-Alexandru Gavrilă-Ionescu, membru Consiliu Director SEPI; Livia Măgureanu, membru Consiliu Director SEPI; Mihaela Cismaru, membru SEPI și Ilie-Daniel Apostol, conform sursei citate.

Citește și:
Peste 900 de elevi de liceu, în probele de selecție pentru etapa națională a Olimpiadei de Informatică pe echipe, organizată de un colegiu din Piatra Neamț. Primii clasați pe țară vor reprezenta România la faza internațională din mai 2024
Medalii de aur și de bronz pentru elevele românce la Olimpiada Europeană de Informatică dedicată fetelor 2023. Au participat echipe din peste 50 de țări

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cei șase elevi implicați în moartea profesorului francez Samuel Paty din anul 2020, condamnați la închisoare / Profesorul a fost decapitat după ce arătase elevilor caricaturi cu profetul Mahomed la un curs despre libertatea de exprimare

Tribunalul pentru Minori din Paris a pronunţat vineri pedepse de până la 2 ani de închisoare cu suspendare, dintre care şase luni de închisoare sub supraveghere electronică la domiciliu în…
Vezi articolul

Apelul lansat de Colegiul Franței, după rezultatele obținute de extrema dreaptă în primul tur al alegerilor parlamentare: Educația pentru o gândire critică, cultura și cunoașterea să rămână piloni esențiali ai democrației

Educația pentru o gândire critică, cultura și cunoașterea să rămână piloni esențiali ai democrației – acesta este apelul lansat de Colegiul Franței pe 1 iulie, după rezultatele obținute de extrema…
Vezi articolul

Ghid pentru combaterea dezinformării și racolării în mediul online, adresat elevilor și profesorilor din medii vulnerabile – lansat de specialiști în combaterea traficului de persoane, justiție și comunicare

Un manual pentru combaterea dezinformării și racolării pe Internet a fost lansat de specialiști în combaterea traficului de persoane, justiție și comunicare, pentru uzul la clasă al profesorilor din învățământul…
Vezi articolul

Școlile vor primi consultanță juridică obligatorie, dacă directorul solicită, de la consilierii juridici ai inspectoratelor școlare – propunere în proiectul de ROFUIP 2024 / Conform organigramelor, există un singur consilier juridic pentru un județ

Școlile vor primi obligatoriu consultanță juridică de la juriștii inspectoratelor școlare, documentul pus în dezbatere de Ministerul Educației. ROFUIP 2024, adică Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ…
Vezi articolul