Primarul Capitalei, Nicușor Dan, despre programul de prevenire a drogurilor în școli: Vom folosi modelul islandez / Din octombrie au fost completate peste 8.000 de chestionare în școli, fiecare unitate de învățământ va primi un raport individual, pentru a vedea care este situația propriilor elevi

708 vizualizări
Nicușor Dan / Foto: Captură Youtube.com
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, marți, că municipalitatea se va inspira după modelul islandez pentru combaterea și prevenirea consumului de droguri în rândul tinerilor, scrie G4Media.ro. Edilul a precizat că din luna octombrie, în liceele bucureștene a fost transmis un chestionar prin care se urmărea identificarea factorilor de risc și a factorilor care contribuie la prevenirea consumului de substanțe în rândul tinerilor.

La finalul anului 2024 au fost aplicate peste 8.000 de chestionare în cele 62 de licee/colegii cu care DGASMB a încheiat un acord de parteneriat. Pe baza acestor chestionare va fi întocmit, în următoarele luni, un raport la nivelul Capitalei, pentru a înțelege care este situația actuală și ce este de făcut.

De asemenea, fiecare unitate de învățământ participantă va primi un raport individual, pentru a vedea care este situația propriilor elevi în raport cu media din București. Ulterior, pe baza acestor rapoarte individuale se va putea acționa punctual, la nivel de liceu/colegiu

„Intenționăm ca acest raport să fie adus atât la cunoștința instituțiilor cu responsabilități în domeniu, cât și a publicului larg, chiar în primăvara aceasta, în cadrul unei conferințe la care vor fi invitați să participe și partenerii islandezi.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


7 comments
  1. Nu-l mai blamati! E in precampanie electorala omul. Intre doi munti de gunoaie si trei sobolani, mai abereaza si el cate ceva sa nu-l uite lumea. Si se vede treaba ca bucurestenii uita repede: au uitat cand declarau pe la TV ca le-a ajuns sobolan pe la etajul 5, ca se incalzeau cu aburul oalei cu apa, ca-i mancau gandacii prin spitale si-i sufocau gunoaiele pe strazi. Bucurestenii, aceste victime ale lui Plicusor Dan, bolnave de Sindromul Stockholm.

  2. Islanda, o insulă.
    Cu o populație nici 1/4 din București.
    Cu școli izolate si districte neconectate cu autostrăzi și mare tranzit de mărfuri in aeroporturi.
    Expemplu ideal care se va aplica perfect si in RO.
    Teoria formelor fără fond.

    De unde îi găsiți mereu pe ,,formatorii de opinie” de asemenea calibru?

    Omul se pricepe la un singur lucru (sa il apere pe Iohannis) în speranța că îi ia locul.

  3. Bani aruncați degeaba!Ați tăiat salariile polițiștilor ca să faceți chestionare și discuții ad hoc plătite cu bani grei și degeaba.Frectie la piciorul de lemn.Horror!

    1. Nu ne putem compara cu Finlanda – nici macar Germania, Franta sau SUA nu se pot compara – in cazul nostru ne desparte cel putin un secol de civilizatie – si sunt doar 5 mil. de loc.

      1. În Finlanda sunt tot mai multe voci care cer renunțarea la sistemul actual pentru ca nu e eficient: tot mai mare e rata sinuciderilor în rândul adolescenților, tot mai mulți tineri nu știu sa scrie de mana sau nu pot face o operatie matematica simpla, tot mai mulți tineri nu pot rezolva o sarcina în echipa, etc.

        1. Nu stiu de unde aveti aceste informatii ce combina adevarul cu minciuna! Depresiile apar la varstnici datorita izolarii si climatului dur – nu rezista prea multi cu o noape de 6 luni si cu o zapada care pare sa nu se mai termine niciodata. In plus au vreo 25 de universitati, majoritatea cotate muult mai bine decat ale noastre – AAlto si Helsinki sunt in top 100 mondial ceea ce Romania nici nu viseaza. Sunt pe primele locuri in lume in domenii precum telecomunicatiile, genetica, ecosistemele, industria forestiera etc – si sunt doar 5 mil de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Standardizarea structurii anului școlar, cu 36 de săptămâni de școală pentru elevii de clasele a IX-a – a XI-a și 34 de săptămâni de școală pentru elevii claselor a XII-a, indiferent de filieră – propunerea oficială a Ministerului Educației care lansează noile planuri-cadru pentru liceu

Ministerul educației propune oficial o standardizare a structurii anului școlar pentru elevii de liceu, indiferent de filieră. Elevii de clasele a IX-a, a X-a și a XI-a ar urma să…
Vezi articolul

În prima zi a campaniei electorale Ministerul Educației repune în dezbatere proiectul burselor de minimum 150 de lei pentru elevi, pe care l-a pus în dezbatere și în februarie 2020, când guvernanții se pregăteau de anticipate

Cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, care se acordă elevilor în anul şcolar…
Vezi articolul

BREAKING 40 de inspectorate școlare din cele 42 s-ar desființa dacă ordonanța de urgență cu măsuri de reducere a cheltuielilor ar fi aplicată și în Educație, atrage atenția deputatul Szabo Odon. La fel, toate centrele judeţene de excelenţă și cluburile sportive şcolare din România / Peste jumătate din şcoli şi-ar pierde personalitatea juridică, „ceea ce nu poate fi acceptat”

Ordonanţa privind reducerea cheltuielilor bugetare, respectiv partea referitoare la desfiinţarea instituţiilor cu sub 50 de angajaţi, ar afecta domeniul Educaţiei: aproape toate inspectoratele școlare ar urma să fie desființate în…
Vezi articolul