Primarul Brăilei: Avem probleme cu deschiderea școlilor considerate de valoare, care sunt supraaglomerate

2.676 de vizualizări
elevi, întrerupere a școlii
Foto: UNICEF
Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a declarat, miercuri, referitor la deschiderea anului şcolar în condiţiile generate de pandemia de coronavirus, că sunt probleme în ceea ce priveşte păstrarea distanţei între elevi în şcolile considerate “de valoare”, care sunt supraaglomerate, transmite Agerpres.

Unele şcoli sunt pregătite şi întrunesc toate condiţiile pentru deschidere la începutul anului şcolar. Alte unităţi de învăţământ, fiind şcoli în special de valoare, care au primit foarte mulţi elevi, atât de la clasele gimnaziale, cât şi cele de liceu, sunt foarte aglomerate şi nu pot respecta condiţiile legale privind distanţarea“, a afirmat edilul din Brăila.

Dragomir a precizat că “în funcţie de specificul fiecărei şcoli, consiliul de administraţie, ţinând cont şi de evoluţia situaţiei din acel moment, va decide dacă învăţământul va fi pornit cu toţi elevii sau cu grupe consecutive a câte jumătate din numărul de elevi. Va fi o situaţie care va fi discutată la acel moment împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu fiecare conducere a şcolii în parte“.

Majoritatea şcolilor şi-au făcut dezinfectările aferente, singura problemă este cea legată de supraaglomerarea şi noile norme pe care unele şcoli nu le pot îndeplini, nu pentru că nu vor, ci pentru că au foarte mulţi elevi“, a spus primarul.

La nivelul judeţului Brăila, conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila, sunt 107 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, care au 156 de unităţi de învăţământ arondate, cu un total de 263 spaţii, dar autorizaţie sanitară de funcţionare există doar pentru 158 spaţii, reprezentând 60,07%, aici fiind incluse şi avizele eliberate în baza declaraţiilor pe propria răspundere.

Potrivit statisticii DSP Brăila, în municipiu sunt opt spaţii care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, respectiv Şcoala Gimnazială ‘Constantin Sandu Aldea’, structură arondată Liceului Tehnologic ‘Anghel Saligny’, Grădiniţa nr. 54, structură arondată şcolii Gimnaziale ‘Aurel Vlaicu’, Grădiniţa nr. 32, care aparţine Grădiniţei cu program prelungit nr. 6, Grădiniţa nr. 3- structură a Grădiniţei nr. 37, Grădiniţa nr. 19- structură a Grădiniţei nr. 49, Grădiniţa nr. 51, Grădiniţa nr. 20- structură a Grădiniţei nr. 56 şi clădirea Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii Dunărea de Jos Galaţi, clădire ce aparţine Consiliului Judeţean Brăila, transmite Agerpres.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Istoria Evreilor. Holocaustul” ca disciplină obligatorie la liceu: Un proiect de lege aflat la Senat are sprijinul majorității partidelor și al Guvernului / Printre inițiatori: Sorin Cîmpeanu, care în cazul educației sexuale respingea schimbarea planurilor-cadru în Parlament

Un proiect de modificare a Legii educației, prin care “Istoria Evreilor. Holocaustul” urmează să devină disciplină școlară, parte a trunchiului comun, la liceu și în învățământul profesional, primește sprijinul guvernului,…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Modele de subiecte pentru Bacalaureat 2024, publicate de Ministerul Educației – descarcă exemple de cerințe la Română, Matematică, Istorie, Anatomie, Biologie, Chimie, Fizică, Geografie, Informatică, Socio-umane

Modele de subiecte pentru Bacalaureat 2024 au fost publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, din subordinea Ministerului Educației. Elevii de clasa a XII-a, care susțin anul acesta examenul…
Vezi articolul

Noi suspiciuni legate de doctoratul ministrului Apărării, Angel Tîlvăr. El nu figurează că ar fi intrat în Arhivele Vrancea, deși are trimiteri în teză către documente ale instituției / Angajat al Muzeului Vrancea: “Eu am făcut cercetarea, era sarcină de serviciu de la directorul instituției” – AUDIO

Teza de doctorat a ministrului Apărării, vrânceanul Angel Tîlvăr (PSD), ridică noi suspiciuni legate de modul în care a fost realizată. Documentele Arhivelor Naționale – secția Vrancea, consultate de reporterul…
Vezi articolul

Studenții îi arată ministrei Ligia Deca soluția pentru a-i opri pe rectorii cu 2 sau 3 mandate să mai candideze la șefia universităților / Plus: ANOSR cere ca un mandat de rector să fie de 4 ani, nu 5 așa cum prevede proiectul legii Învățământului Superior

Alianța Națională Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) vine cu soluția prin care mandatele rectorilor cu 2 sau 3 mandate să poată fi limitate. Într-un comunicat de presă, ANOSR propune Guvernului,…
Vezi articolul