Primarul Brăilei: Avem probleme cu deschiderea școlilor considerate de valoare, care sunt supraaglomerate

2.675 de vizualizări
elevi, întrerupere a școlii
Foto: UNICEF
Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a declarat, miercuri, referitor la deschiderea anului şcolar în condiţiile generate de pandemia de coronavirus, că sunt probleme în ceea ce priveşte păstrarea distanţei între elevi în şcolile considerate “de valoare”, care sunt supraaglomerate, transmite Agerpres.

Unele şcoli sunt pregătite şi întrunesc toate condiţiile pentru deschidere la începutul anului şcolar. Alte unităţi de învăţământ, fiind şcoli în special de valoare, care au primit foarte mulţi elevi, atât de la clasele gimnaziale, cât şi cele de liceu, sunt foarte aglomerate şi nu pot respecta condiţiile legale privind distanţarea“, a afirmat edilul din Brăila.

Dragomir a precizat că “în funcţie de specificul fiecărei şcoli, consiliul de administraţie, ţinând cont şi de evoluţia situaţiei din acel moment, va decide dacă învăţământul va fi pornit cu toţi elevii sau cu grupe consecutive a câte jumătate din numărul de elevi. Va fi o situaţie care va fi discutată la acel moment împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu fiecare conducere a şcolii în parte“.

Majoritatea şcolilor şi-au făcut dezinfectările aferente, singura problemă este cea legată de supraaglomerarea şi noile norme pe care unele şcoli nu le pot îndeplini, nu pentru că nu vor, ci pentru că au foarte mulţi elevi“, a spus primarul.

La nivelul judeţului Brăila, conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila, sunt 107 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, care au 156 de unităţi de învăţământ arondate, cu un total de 263 spaţii, dar autorizaţie sanitară de funcţionare există doar pentru 158 spaţii, reprezentând 60,07%, aici fiind incluse şi avizele eliberate în baza declaraţiilor pe propria răspundere.

Potrivit statisticii DSP Brăila, în municipiu sunt opt spaţii care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, respectiv Şcoala Gimnazială ‘Constantin Sandu Aldea’, structură arondată Liceului Tehnologic ‘Anghel Saligny’, Grădiniţa nr. 54, structură arondată şcolii Gimnaziale ‘Aurel Vlaicu’, Grădiniţa nr. 32, care aparţine Grădiniţei cu program prelungit nr. 6, Grădiniţa nr. 3- structură a Grădiniţei nr. 37, Grădiniţa nr. 19- structură a Grădiniţei nr. 49, Grădiniţa nr. 51, Grădiniţa nr. 20- structură a Grădiniţei nr. 56 şi clădirea Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii Dunărea de Jos Galaţi, clădire ce aparţine Consiliului Judeţean Brăila, transmite Agerpres.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației este obligat de instanță să actualizeze aplicația de salarizare a angajaților din Învățământ, pentru calcularea sporului de condiții vătămătoare de 15%

Ministerul Educației trebuie să deblocheze/actualizeze aplicația de salarizare a personalului din Învățământ, pentru calcularea şi plata lunară a sporului pentru condiţii de muncă periculoase sau vătămătoare, după cum decis joi,…
Vezi articolul

Cîmpeanu nu înțelege de ce a demisionat de la Educație, în plin scandal de plagiat: Propria demisie e “nedreaptă, generată de către cei care înțeleg mult prea puțin specificul învățământului superior”

Rectorul Sorin Cîmpeanu spune că propria demisie de la șefia Ministerului Educației este “nedreaptă”. Afirmația vine la 4 zile după ce Cîmpeanu a anunțat că a demisionat “din proprie inițiativă”,…
Vezi articolul

LISTĂ Încă 17 milioane de lei pentru transformarea latrinelor din școli în toalete, aprobate de Guvern. Cîmpeanu: În România mai sunt 404 unități de învățământ care funcționează cu grupuri sanitare neconforme

Guvernul a aprobat, miercuri, Hotărârea pentru modernizarea toaletelor în școlile care au în continuare latrina în curte, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Proiectul de HG a fost…
Vezi articolul