Primăria Sibiu implementează jocurile Playform în curtea școlii, pentru a-i încuraja pe copii să renunțe la telefoanele mobile

4.687 de vizualizări
Foto: Facebook Primaria Sibiu
Primăria Sibiu implementează jocurile Playform în 12 școli, pentru a-i încuraja pe copii să se joace afară și să renunțe la telefoanele mobile. Primarul Sibiului, Astrid Fodor, speră să-i convingă pe elevi să aleagă jocurile din curtea școlii, printr-o investiție de peste 150.000 de lei realizată prin primul proiect implementat în cadrul programului de bugetare participativă a municipiului reședință de județ, relatează Agerpres.

“Sper ca astfel curtea şcolii şi joaca alături de colegi să devină puțin mai atractivă decât telefonul mobil. Cred că, dacă le dăm pretextul, copiii noştri vor redescoperi cu bucurie jocurile mai clasice, dar atât de distractive. Este un proiect foarte inspirat şi binevenit şi îi felicit pe sibianul care l-a propus”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Jocuri Playform in curtea scolii / Foto: Facebook Primaria Sibiu

Agenția de presă precizează că acesta este primul proiect implementat în cadrul programului de bugetare participativă din Sibiu.

Primăria anunță că Playform “este un tip de joc pentru exterior educativ și distractiv, conceput pentru a stimula imaginația și creativitatea copiilor. Aceste jocuri au teme lingvistice, matematice, geografice, logice, etc”.

Jocuri in curtea scolii / Foto: Facebook Primaria Sibiu

Valoarea contractului încheiat de Serviciul de Administrare a Unităților de Învățământ pentru amenajarea acestora a fost de 158.574,41 lei, a anunțat instituția, într-un comunicat de presă.

Jocuri in curtea scolii / Foto: Facebook Primaria Sibiu

Jocurile Playform au fost aplicate pe asfaltul din curțile următoarelor școli și grădinițe:

  • Colegiile Octavian Goga și Gheorghe Lazăr
  • Liceul Onisifor Ghibu
  • Școlile Regina Maria, nr. 2, nr. 4, nr. 12, nr.13, nr. 18
  • grădinițele nr. 22, nr. 29 și nr. 33
Jocuri in curtea scolii / Foto: Facebook Primaria Sibiu

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bogdan Cristescu, Ministerul Educației: Cum va învăța copilul meu cu plăcere, dacă eu îi spun „te trimit undeva unde totul este prost și profesorul nu știe nimic”? Este important contextul de învățare creat de profesori, de părinți

Contextul de învățare este important și schimbarea se poate face „prin formarea profesorului, prin acordarea încrederii profesorilor. Cum va învăța copilul meu cu plăcere, dacă eu îi spun te trimit…
Vezi articolul

STUDIU: Aproape 23% din copiii participanți spun că au întâlnit situații de cyberbullying în perioada pandemiei. Salvați Copiii va organiza webinarii gratuite pentru părinți despre cum să-și protejeze copiii de aceste riscuri

Utilizarea excesivă a tehnologiei (54,7%), informațiile false (39,5%), cyberbullying-ul (25,8%), publicarea și distribuirea datelor personale (22,6 %) sunt principalele riscuri resimțite de copii pe internet în perioada pandemiei, arată datele…
Vezi articolul

Klaus Iohannis în cartea „Pas cu pas”: Consider că este profund în neregulă dacă președintele țării vorbește de rău despre dascăli, despre elevi sau despre părinți, ori dacă îi răzvrătește pe unii împotriva celorlalți. Este greu să aștepți de la un profesor de liceu să aibă performanțe excepționale dacă nu reușește să întrețină o familie cu salariul pe care îl primește

„Președintele sau premierul țării noastre nu poate să iasă la televizor și să facă afirmații depreciative la adresa unei întregi caste profesionale. Este pur și simplu inadmisibil, iar acest lucru…
Vezi articolul