Consiliul Local Sector 2 a aprobat, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre prin care se vor aloca până la patru milioane de lei pentru programe ‘Şcoală după şcoală’ în semestrul al doilea, potrivit Agerpres. Alocarea financiară pentru fiecare elev nu poate depăşi 35 de lei/zi, ajungând la maxim 700 de lei pe lună. În aceeași ședință, Consiliul a aprobat și acordarea a 21.517 burse pentru elevi, aferente semestrului I al anului școlar, anunță separat agenția de presă.
Primarul Radu Mihaiu a notat, vineri, pe Facebook, cu privire la fondurile pentru programe de tip “Școală după școală”: “Această sumă acoperă costurile cu masa, cu programele educaționale, servicii de supraveghere și îndrumare. În cazul în care într-o unitate aceste costuri depășesc suma pusă la dispoziție de Primărie, părinții plătesc doar diferența. În acest fel, programul copiilor va conține o masă caldă și se va extinde până la ora 18:00, atunci când și părinții scapă de la muncă”.
Potrivit Agerpres, sunt eligibili pentru alocarea financiară partenerii educaționali care îndeplinesc mai multe condiții:
- organizează programe de tip “Şcoală după şcoală” în unităţile de învăţământ care au primit avizarea funcţionării acestui program pentru anul şcolar în curs;
- oferă beneficiarilor o masă caldă pentru fiecare zi şi posibilitatea de a beneficia de programe educaţionale şi servicii de supraveghere şi îndrumare până la ora 18:00, de luni până vineri, dacă părinţii doresc acest lucru;
- permit coplata din partea reprezentanţilor legali ai beneficiarilor, în cazul în care preţul total al serviciilor contractate de aceştia în cadrul programului “Şcoală după şcoală” este mai mare decât suma virată de Direcţia Generală pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar (DGAPI) Sector 2 pentru aceste servicii;
- alocarea financiară se oferă doar pentru programele şi beneficiarii care desfăşoară activităţi ce presupun prezenţa fizică a elevilor la clasă, nu şi pentru programe care se desfăşoară online;
- elevii înscrişi în program nu primesc şi nu urmează să primească finanţare din alte fonduri nerambursabile, cum ar fi, dar fără a se limita la acestea, fonduri europene sau fonduri de la bugetul local, pentru programul “Şcoală după şcoală”.
Până pe 17 decembrie entităţile eligibile care doresc să furnizeze servicii educaţionale beneficiarilor vor transmite către DGAPI o listă a locurilor de care dispun, numărul locurilor vacante şi detalii de contact pentru înscriere. Lista va fi publicată pe site-ul www.invatamantsector2.ro, iar înscrierile pentru locurile disponibile se vor face direct la partenerul educaţional, mai arată hotărârea.
Viceprimarul Alexandra Chirilă a precizat că programele de tip “Şcoală după şcoală” trebuie să fie organizate de instituţiile de învăţământ din sectorul 2 şi avizate de IŞMB. Potrivit acesteia:
- “Unele dintre condiţiile pentru ca şcolile să se poată înscrie în acest program sunt: să ofere o masă caldă şi posibilitatea ca elevii să stea la program până la ora 18:00. Acestea au fost intens cerute de părinţii care au răspuns la chestionarul pe care l-am derulat în luna septembrie pe site-ul primăriei şi am avut discuţii şi cu asociaţiile de părinţi care deja rulează astfel de programe. Avem un buget total de patru milioane de lei pentru semestrul doi, pentru 1.200 de beneficiari, iar asociaţiile trebuie să se înscrie până la data de 17 decembrie. Deci şcolile care nu au în momentul de faţă programe avizate o să le rog pe această cale să demareze şi acest program.”
În privința burselor, viceprimarul Chirilă a arătat că va fi menținut cuantumul burselor din anul anterior:
- “Avem aproximativ 21.500 de burse de merit, de performanţă, sociale… Am hotărât să păstrăm în acest semestru cuantumul burselor. Am avut discuţii şi cu Consiliul Elevilor, am avut discuţii pe tema burselor şi cu celelalte sectoare. În acest moment vă propun să votăm bursele cum au fost anul trecut şi urmează să vedem semestrul viitor”.
1 comment
Daaa… Dascalii au ajuns bone gratuite pentru părinții elevilor.
Pe un salariu de mizerie luat de la stat.