Primăria Odorheiu Secuiesc, amendată cu 10.000 lei în cazul autorizaţiei emise pentru lucrările la internatul Liceului „Tamasi Aron”, unde doi elevi au murit, după ce un perete s-a prăbuşit

383 de vizualizări
Foto: ISU Harghita
Inspectoratul de Stat în Construcţii Harghita a aplicat o amendă în valoare totală de 10.000 lei primarului din Odorheiu Secuiesc, secretarului primăriei şi arhitectului şef al municipiului, în cazul autorizaţiei emise pentru lucrările la internatul Liceului ‘Tamási Aron’, al cărui perete s-a prăbuşit în decembrie anul trecut, iar doi elevi şi-au pierdut viaţa, a transmis luni Instituţia Prefectului, conform AgerPres.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat pe 7 februarie că a fost finalizat raportul corpului de control al Ministerului Educației în cazul Odorheiu Secuiesc și că a dispus o serie de măsuri vizavi de cercetare disciplinară pentru cei care trebuiau să supravegheze siguranța elevilor, însă nu a răspuns la întrebarea cine va fi cercetat disciplinar motivând că ancheta penală este încă în desfășurare.

Inspecţie generală la Liceul „Tamasi Aron” în luna martie, anunțată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita

Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita a informat că a fost finalizat raportul corpului de control al ministrului Educaţiei, prin care au fost dispuse ‘raportarea semestrială a tuturor activităţilor realizate în unitatea de învăţământ, respectiv efectuarea unei inspecţii generale la această instituţie, activitate care se va efectua în a doua parte a lunii martie’.

O comisie disciplinară a Inspectoratului Şcolar a finalizat un control ‘pe linia respectării procedurilor proprii în cadrul sistemului de control intern managerial’, raportul urmând a fi analizat de către Consiliul de Administraţiei al ISJ Harghita săptămâna viitoare.

Lucrările de consolidare exterioară vor fi finalizate săptămâna viitoare, conform Inspectoratului de Stat în Construcţii

Inspectoratul de Stat în Construcţii a informat şi că s-au finalizat lucrările de degajare a incintei de moloz şi de punere în siguranţă interioară, iar lucrările de consolidare exterioară vor fi finalizate săptămâna viitoare.

Pentru lucrările de reabilitare a internatului, va fi nevoie de eliberarea unei noi autorizaţii de construire, în baza expertizei tehnice şi a unui proiect tehnic de reabilitare.

‘Inspectoratul de Stat în Construcţii Harghita a informat comisia asupra faptului că au fost finalizate lucrările de degajare a incintei de moloz şi lucrările de punere în siguranţă interioară. Se efectuează lucrările de punere în siguranţă exterioare, fiind turnate pavelele de sprijin a structurii şi s-au efectuat lucrări de consolidare a taluzului pe secţiunea dintre internat şi drumul de acces. 

Lucrările de consolidare exterioară vor fi finalizate săptămâna viitoare. S-a finalizat controlul la Primăria municipiului Odorheiu Secuiesc, privind emiterea autorizaţiei de construire de către aceasta. În urma celor constatate, a fost întocmit procesul verbal de contravenţie, prin care primarului, secretarului general al u.a.t. şi arhitectului şef li s-a aplicat amenda contravenţională în cuantum de 10 mii lei’, se menţionează în comunicatul Instituţiei Prefectului.

Citeşte şi
BREAKING Un elev a murit sub peretele prăbușit al căminului Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita. Alte trei victime au fost scoase de sub dărâmături și sunt la spital / Clădirea e pe lista Ministerului Educației de școli cu risc seismic, dar apare ca neîncadrată într-o clasă
Cazul internatului din Odorheiu Secuiesc. Opt anchete, anunțate de autorități: cinci de Prefectura Harghita, trei de Ligia Deca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Măsura obligativității privind vaccinarea copiilor care merg la școală este o idee bună” – Anthony Fauci, directorul Institutului de boli infecțioase din SUA

Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic din SUA, a declarat duminică că susține măsura obligativității vaccinării împotriva COVID-19 pentru copiii care frecventează școlile, deoarece varianta extrem de contagioasă Delta a coronavirusului…
Vezi articolul
meditații în perioada în care școlile au fost închise

De ce apelăm la meditații? Antoaneta Firuța Tacea, directoarea departamentului de Științe ale Educației, Universitatea București: Pentru că vrem rezultate imediate. Pentru că nivelul de performanță de la Evaluările Naționale nu este unul documentat pe vreo cercetare

De ce apelăm la meditații? „Pentru că vrem rezultate imediate. Pentru că nivelul acela de performanță pe care îl regăsim în Evaluările Naționale nu este unul documentat pe vreo cercetare,…
Vezi articolul