Primăria dintr-o comună din Sibiu va fi transformată în școală, pentru a fi asigurate condițiile impuse de pandemie / Primarul își dorea un sediu nou

1.367 de vizualizări
Foto: Facebook / Marius Grecu

Primăria comunei Șelimbăr din comuna Sibiu va fi pusă la dispoziția școlii, pentru ca spațiile sale să fie utilizate așa încât elevii să învețe într-un singur schimb, cu respectarea condițiilor impuse de pandemie, potrivit Agerpres. Sursa citată arată că primarul a decis să mute aparatul administrativ și echipa în sediul căminului cultural, pentru a lăsa spațiile primăriei la dispoziția elevilor.

Potrivit unui anunț făcut inițial pe Facebook, cedarea ar urma să aibă loc efectiv începând u 1 noiembrie.

Decizia primarului Marius Grecu, anunțată pe Facebook:

  • “Mutarea sediului administrativ al Primăriei Comunei Şelimbăr în clădirea căminului cultural din centrul comunei; Cedarea actualului sediu al Primăriei Comunei Şelimbăr Şcolii Generale ‘Mihai Viteazu’ începând cu 1 noiembrie 2020. Propun acest termen pentru a putea fi efectuate lucrările necesare de transformare a actualului sediu în spaţii adecvate desfăşurării orelor de curs, conform normativelor în vigoare”.

În mesajul său, primarul spune că analizează de mult mutarea sediului administrativ al primăriei și au fost luate în considerare mai multe opțiuni, dintre care a fost aleasă varianta căminului cultural. “Este o soluție temporară, până la construirea noului sediu al Primăriei”.

Potrivit Agerpres, care citează un purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, în comuna Şelimbăr, situată în vecinătatea municipiului Sibiu, există o şcoală gimnazială unde există nouă săli de clasă, iar pentru a putea asigura condiţii sigure pentru protecţia copiilor de noul coronavirus, ar mai fi nevoie de încă cinci săli de clasă.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Evaluare Națională – clasa a IV-a. Elevii susțin miercuri proba la Matematică. La eventualele întrebări ale elevilor, li se sugerează să citească încă o dată cerințele cu atenție, potrivit procedurii

Miercuri, 17 mai, are loc proba la Matematică din cadrul Evaluării Naționale pentru clasa a IV-a, conform calendarului oficial. Timpul de lucru este de 60 de minute pentru fiecare test…
Vezi articolul

Ligia Deca: Responsabilitatea pentru punerea în siguranță a elevilor din internatul de la Odorheiu Secuiesc este partajată între proprietar și cei care o administrează. Clădirile liceului aparțin Arhiepiscopiei Romano-Catolice de la Alba Iulia și sunt închiriate pentru a se desfășura activitățile educaționale și pentru scop internat

Clădirile Liceului Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc, unde un elev a murit luni după ce un perete al internatului s-a prăbușit peste copii, „aparțin Arhiepiscopiei Romano-Catolice de la Alba Iulia,…
Vezi articolul

Reprezentanții studenților cer ca transferul patrimoniului tinerilor la Ministerul Familiei condus de Gabriela Firea să nu fie „pierdut” în procesul de reorganizare sau „uitat” în beneficiul Ministerului Sportului

Consiliul Tineretului din România, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și Fundația Națională pentru Tineret au anunțat că vor monitoriza atent tranziția corespunzătoare a patrimoniului și activității din sfera…
Vezi articolul

Simulare Evaluare Națională 2024. Elevii din județul Buzău susțin probele pe 20 și 21 noiembrie / Pentru BAC, candidații de clasa a XII-a dau simularea în perioada 27-29 noiembrie

Elevii de clasa a VIII-a din județul Buzău vor susține simularea județeană a Evaluării Naționale 2024 în zilele de 20 și 21 noiembrie, potrivit procedurii publicate de Inspectoratul Școlar Județean…
Vezi articolul