Primăria din Suceava va cumpăra 1.000 de tablete pentru elevi, după ce „a eşuat” licitaţia Guvernului

845 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Primăria din Suceava va cumpăra 1.000 de tablete pentru elevi, după ce „a eşuat” licitaţia Guvernului pentru cele 250.000 de tablete, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu, transmite Agerpres. Anunțul vine în plină campanie electorală, debutul școlii suprapunându-se chiar cu alegerile pentru primării. Guvernul a anunțat, însă, că decontează din fonduri europene toate device-urile digitale pentru elevi achiziționate de școli și primării, încurajând autoritățile locale să se implice după eșecul licitației centrale pentru tablete.

Astfel, Consiliul Local a aprobat alocarea sumei de un milion de lei pentru achiziţionarea acestor tablete din banii primăriei, urmând a fi decontaţi ulterior la Ministerul Fondurilor Europene, în baza legislaţiei în vigoare, a precizat primarul.

Tabletele ar putea ajunge la elevi în luna octombrie, pentru că trebuie organizată o licitaţie, iar respectarea procedurilor nu va permite livrarea acestora înainte de 14 septembrie.

„Din păcate, aşa cum se estima, a cam eşuat această licitaţie cu 250.000 de tablete la nivelul Guvernului. Înţeleg că se aduc doar 80.000 de tablete din cele 250.000 (…) Noi astăzi facem şedinţă de Consiliu Local de îndată şi cumpărăm 1.000 de tablete cu banii primăriei. Este evident că nu vom avea aceste tablete până la începutul anului şcolar. Trebuie să se respecte procedurile de achiziţie. Sper ca până la sfârşitul lunii, începutul lunii octombrie, aceste tablete să fie la primărie şi le vom repartiza la unităţile de învăţământ (…) Vrem să le decontăm. Ele se pot deconta în conformitate cu OUG 144/2020’”, a spus Lungu, citat de Agerpres.

Edupedu a scris în exclusivitate luni că licitația pentru tablete a fost câștigată de Orange dar doar pentru trei loturi din nouă, adică pentru 82.826 de tablete școlare.

Valoarea ofertată de Orange și declarată câștigătoare pentru cele trei loturi, potrivit ONAC:

Regiunea București-Ilfov – 5.698.790 RON pentru 11.425 de bucăți

Regiunea Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu) – 17.145.751,20 RON pentru 34.374 de bucăți

Regiunea Sud (Argeș, Călărași, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova) – 18.469.067,60 RON pentru 37.027 de tablete.

În total Orange a ofertat 41.313.608,8 RON fără TVA pentru 82.826 de tablete, deci valoarea unei singure tablete cu conexiune la internet timp de 2 ani este de 498,8 lei.

Sursă foto: Pixabay


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Ordinul de ministru privind pilotarea evaluării standardizate la limba română, matematică și istorie, până la finalul acestui an școlar pentru elevii din clasele I-XI, mai puțin pentru cei de a VIII-a, publicat în Monitorul Oficial / Protocolul de colaborare între minister și firma care va face evaluările este cu titlu gratuit, dar nu se menționează numele acesteia

Ordinul de ministru care prevede ca până la finalul acestui an școlar, 2021-2022, să aibă loc în 126 de școli, evaluări standardizate în cadrul unui proiect pilot, pentru toți elevii…
Vezi articolul

Universitățile din România nu au bani de profesori laureați ai premiului Nobel, care „te saltă cu sute de poziții prin simpla lor prezență” – răspunsul ministrului Cîmpeanu la întrebarea „De ce nu sunt cotate mai bine universitățile românești în topul Shanghai?” / Cât contează în procente prezența acestor profesori, potrivit metodologiei

Universitățile din România primesc în total o finanțare de 1,15 miliarde de euro și nu își permit să angajeze profesori laureați ai premiului Nobel, aceștia predau doar la cele mai…
Vezi articolul

Cel puțin 146.000 de elevi și aproape 20.000 de profesori din 27 de județe nu au dispozitive digitale pentru o educație de calitate, arată un raport SAR / Inspectoratul școlar Ialomița consideră că elevii și profesorii care au un smartphone sunt dotați cu pentru educația online

Ministerul Educației nu și-a îndeplinit atribuția de furnizare de echipamente digitale elevilor și profesorilor, așa cum prevede Legea 109/2020 pentru completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, concluzionează un raport privind digitalizarea…
Vezi articolul