Primăria București vrea să taie 22% din bugetul pentru Educație la rectificare. Unele investiții în infrastructura școlară, în after-school și grădinițe sunt lăsate cu 1.000 de lei în buget

3.546 de vizualizări
Peste 35,6 milioane de lei sunt propuse pentru tăiere de la capitolul Învățământ, din totalul alocării pentru acest capitol de 162,9 milioane de lei. Proiectul de hotărâre pentru rectificare bugetară este pe ordinea de zi a Ședinței Consiliului Local al Municipiului București programată pentru miercuri, 26 iunie, și menționează faptul că rectificarea vine la propunerea Primarului General și a Comisiei de Specialitate din Primărie.

Capitolul Învățământ din bugetul Bucureștiului are parte de o rectificare mare, de 21,9% din bugetul alocat pentru anul 2019. Mai exact este vorba despre o tăiere de 35.681.000 lei, din cele 162.964.000 lei inițiale. Suma rectificată vizează în special investiții în infrastructura școlară. Sunt luați banii de la Învățământul preșcolar, de exemplu, în sumă de 7.985.000 de lei și mai rămân după rectificare 25.000 de lei. Sunt tăiate exact construcțiile, modernizările și extinderile unor grădinițe. Proiectul de rectificare menționează faptul că creditele de angajament rămân nemodificate.

La capitolul învățământ primar și gimnazial, tăierea de buget are loc tot la investiții în infrastructură școlară. Aici sunt lăsate fără jumătate din banii alocați mai multe proiecte de construcție la școlile cu profil sportiv. Din alocarea totală de 42.518.000 lei sunt propuse pentru tăiere 22.052.000 lei.

O serie de construcții care ar trebui să funcționeze ca After-School au fost lăsate cu doar 1.000 de lei în buget. Este vorba despre cele de la Liceul Teoretic Ion Barbu, Școala Gimnazială 103, Școala Gimnazială 134, Școala Gimnazială 136, Școala Gimnazială Mircea Sântimbreanu, toate din Sectorul 5 al Capitalei.

Pentru licee este tăiată o treime din sumă. Concret, din 15.489.000 lei sunt propuse pentru rectificare 5.527.000 lei. Este vorba despre proiecte de extindere sau modernizare la trei licee: Grupul Școlar Nichita Stănescu, Liceul Benjamin Franklin și Liceul Teoretic Ștefan Odobleja. 

FOTO: mt.gov.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Foto: Profesorii au ieșit din nou în stradă. Sindicaliștii din Educație protestează astăzi în fața Guvernului și a sediilor PNL și PSD / La ce salarii ar fi trebuit să ajungă profesorii din 2020 și ce mărire primesc acum

Aproximativ 100 de profesori, membri în cele trei sindicate mari din Educație, au început protestul, joi dimineață, de la 10:00, în fața Guvernului. Aceștia se vor deplasa la 11:30 la…
Vezi articolul

Cel mai bun lucru pe care școala îl poate oferi sunt profesorii buni. Nu formarea rezolvă totul, ci și recrutarea și sprijinul la debutul în carieră, declara Simona Velea la prezentarea PISA 2022. Aceasta coordonează acum experții contractați de Ministerul Educației pentru realizarea standardelor profesiei didactice

Simona Velea, coordonatorul echipei de experți, de la Ministerul Educației, care se ocupă de standardele profesionale pentru cadrele didactice declara la prezentarea rezultatelor PISA 2022 că „cel mai bun lucru…
Vezi articolul

Testele grilă la examene înseamnă creștere artificială a ratei de promovare. Simulările de BAC și Evaluare se transformă într-un experiment – Elevii critică dur Ministerul Educației

Elevii critică dur Ministerul Educației, pentru transformarea simulării examenelor într-un “experiment nefundamentat”. Introducerea a minimum 30% subiecte grilă la Evaluarea Națională și la Bacalaureat arată dorința de a crește artificial rata…
Vezi articolul