Primăria București vrea să taie 22% din bugetul pentru Educație la rectificare. Unele investiții în infrastructura școlară, în after-school și grădinițe sunt lăsate cu 1.000 de lei în buget

3.546 de vizualizări
Peste 35,6 milioane de lei sunt propuse pentru tăiere de la capitolul Învățământ, din totalul alocării pentru acest capitol de 162,9 milioane de lei. Proiectul de hotărâre pentru rectificare bugetară este pe ordinea de zi a Ședinței Consiliului Local al Municipiului București programată pentru miercuri, 26 iunie, și menționează faptul că rectificarea vine la propunerea Primarului General și a Comisiei de Specialitate din Primărie.

Capitolul Învățământ din bugetul Bucureștiului are parte de o rectificare mare, de 21,9% din bugetul alocat pentru anul 2019. Mai exact este vorba despre o tăiere de 35.681.000 lei, din cele 162.964.000 lei inițiale. Suma rectificată vizează în special investiții în infrastructura școlară. Sunt luați banii de la Învățământul preșcolar, de exemplu, în sumă de 7.985.000 de lei și mai rămân după rectificare 25.000 de lei. Sunt tăiate exact construcțiile, modernizările și extinderile unor grădinițe. Proiectul de rectificare menționează faptul că creditele de angajament rămân nemodificate.

La capitolul învățământ primar și gimnazial, tăierea de buget are loc tot la investiții în infrastructură școlară. Aici sunt lăsate fără jumătate din banii alocați mai multe proiecte de construcție la școlile cu profil sportiv. Din alocarea totală de 42.518.000 lei sunt propuse pentru tăiere 22.052.000 lei.

O serie de construcții care ar trebui să funcționeze ca After-School au fost lăsate cu doar 1.000 de lei în buget. Este vorba despre cele de la Liceul Teoretic Ion Barbu, Școala Gimnazială 103, Școala Gimnazială 134, Școala Gimnazială 136, Școala Gimnazială Mircea Sântimbreanu, toate din Sectorul 5 al Capitalei.

Pentru licee este tăiată o treime din sumă. Concret, din 15.489.000 lei sunt propuse pentru rectificare 5.527.000 lei. Este vorba despre proiecte de extindere sau modernizare la trei licee: Grupul Școlar Nichita Stănescu, Liceul Benjamin Franklin și Liceul Teoretic Ștefan Odobleja. 

FOTO: mt.gov.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Minimum 30% din elevii unei clase, nu pe școală, să primească burse de merit, plus eliminarea primăriilor din traseul pentru primirea banilor de burse, printre propunerile Consiliului Național al Elevilor la legile educației Deca nefăcute încă publice

Consiliul Național al Elevilor (CNE) anunță că a consultat proiectul de lege a învățământului preuniversitar, varianta Deca, apărut pe surse, și că “privește cu optimism” noile prevederi legate atât de…
Vezi articolul

Lingviștii David Pesetsky de la MIT, Roberta D’Alessandro de la Universitatea din Utrecht, Adam Ledgeway de la Cambridge și Arhonto Terzi de la Universitatea din Patras – la conferința Institutului de Lingvistică al Academiei Române, miercuri și joi, 22-23 mai

Lingvistul și profesorul David Pesetsky de la Massachussets Institute of Technology (MIT), Statele Unite, va ține o conferință la Academia Română miercuri, 22 mai, invitat să participe începând de joi…
Vezi articolul

Avocatul Poporului solicită organizarea examenului de specialitate pentru medicii care și-au finalizat rezidențiatul: „Reprezintă un minim ajutor pentru personalul medical epuizat, care lucrează cu cazurile cele mai grave din secțiile ATI”

Organizarea examenului de specialitate pentru medicii care și-au finalizat rezidențiatul „reprezintă un minim ajutor pentru personalul medical epuizat, care lucrează cu cazurile cele mai grave din secțiile ATI, dar și…
Vezi articolul

Procedura de gestionare a cazurilor de violență în școli lasă “portițe” și unii colegi nu știu ce atribuții au, spune Antoneta Iftimiciuc, consilier CJRAE Botoșani / Toți directorii de școli și grădinițe au fost instruiți, potrivit inspectoratului școlar

“Ar trebui făcută la nivel național o procedură pentru cazurile de violență, care să fie obligatoriu de respectat în fiecare instituție de învățământ și care să fie aplicată în toată…
Vezi articolul