Prima zi din a doua vacanță de Paști pentru elevii din clasele terminale. Calendarul finalului de an școlar 2020-2021 și cum revin la școală elevii din fiecare clasă

53.965 de vizualizări
Calendarul examenelor naționale 2020
Calendarul examenelor naționale 2020
Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a au încheiat cele trei săptămâni de școală 100% online și intră în a doua vacanță de Paști din acest an, după cea de sărbătorile catolice. Este vorba despre vacanța de Paștele ortodox, care începe pe 30 aprilie și se încheie pe 9 mai. Ceilalți elevi și copiii de grădiniță sunt, la rândul lor, în ultima săptămână de vacanță prelungită, aceștia revin la cursuri pe 5 mai 2021.

Ultimele declarații publice făcute de ministrul Educației la TVR arată că vineri, 30 aprilie, mai este o singură localitate în carantină, este vorba despre o comună care urmează să iasă din carantină pe data de 2 mai, în rest circa 1400 de localități sunt în scenariul galben, cu o rată de infectare peste 1 la mie, iar peste 1700 sunt în scenariul verde.

“Miercuri, 5 mai, revin la școală toți elevii, cu excepția elevilor din clasele terminale. Am redus numărul de scenarii la două: pragul de 1 la mie rată de infectare face diferența între scenariul verde – în care toți elevii vin la școală, de la grădiniță până la învățământ liceal, cu prezență fizică, 1731 de localități. Iar în scenariul 2 – rată de infectare de peste 1 la mie, situație în care se găsesc 1450 de localități. În acest scenariu vor veni la școală cu prezență fizică, miercuri, 5 mai, copiii din grădinițe, elevii din clasele 1-4, plus clasa pregătitoare.

De asemenea, vor veni la școală, indiferent de clasă și de scenariu, aceasta este o noutate, un lucru îmbucurător, toți cei 27.750 de elevi din învățământul special. Este vorba de elevi care au nevoie de stimulare psihomotrică, polisenzorială, de servicii de logopedie, de kinetoterapie, de lucruri care nu pot fi asigurate nici online și nici acasă. Aceștia vor reveni în data de 5 mai.

Practic, rămân elevii de clasa a V-a, a VI-a și a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile care au o rată de infectare de peste 1 la mie, doar ei rămân online. (…)

În 10 mai vor reveni, indiferent de scenariu, toți elevii claselor terminale, cu prezență fizică. (…) Este permisă prezența fizică pentru ore de recuperare pentru absolut toți elevii înscriși în programul de ore remediale, cu excepția celor din localitățile din carantină”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În perioada 5 mai – 25 iunie vor veni la școală toți elevii din clasele pregătitoare, I, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a.

În aceeași perioadă 5 mai – 25 iunie vin la grădiniță toți copii din învățământul preșcolar.

Elevii de clasa a VIII-a revin la școală pe 10 mai și fac cursuri cu prezență fizică până pe 11 iunie.

Elevii de clasa a XII-a/a XIII-a revin la școală pe 10 mai și fac cursuri cu prezență fizică până pe 4 iunie.

Bacalaureatul începe pe data de 28 iunie și are ultima probă pe 1 iulie, iar Evaluarea Națională începe pe 22 iunie și are ultima probă pe 25 iunie.

Ultima săptămână de școală pentru elevii din școli gimnaziale va putea fi organizată online, potrivit ministrului Educației, acolo unde se va suprapune cu Evaluarea Națională (în școlile gimnaziale și în cele în care se organizează acest examen).

Vacanța Mare începe pe 26 iunie și se încheie pe 12 septembrie, adică va avea 79 de zile.

În lunile mai – iunie au loc Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, plus pretestările PISA (4 mai – 11 iunie). Toate se vor susține cu prezență fizică.

Calendar Evaluarea Națională pentru clasa a II-a 2021 – calendar nou
  • 25 mai 2021 – Limba română & limba maternă (scris)
  • 26 mai 2021 – Limba română & limba maternă (citit)
  • 27 mai 2021 – Matematică 
  • 28 mai 2021 – Limba română pentru minoritățile naționale (scris & citit)

Modele de teste publicate pentru EN II de Ministerul Educației pentru anul 2021 (aceleași din 2019):

Calendar Evaluarea Națională pentru clasa a IV-a 2021
  • 18 mai 2021: Limba română
  • 19 mai 2021: Matematică
  • 20 mai 2021: Limba maternă

Modele de teste pentru EN IV publicate de Ministerul Educației pentru anul 2021 (aceleași din 2019):

Calendar Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a 2021
  • 12 mai 2021: Limbă şi comunicare
  • 13 mai 2021: Matematică şi Ştiinţe ale naturii

Modele de teste pentru EN VI publicate de Ministerul Educației pentru anul 2021 (aceleași din 2019):

Foto: pexels.com


2 comments
  1. Modelele de test pt EN propuse la cls a IV a nu sunt in lb romana,, motiv pt care rog administratorul siteului sa faca bine sa le traduca din chineza in care sunt publicate, in lb. romana ( deoarece traim in Romania, in cazul in care ati uitat ). Ma intreb, oare cine a publicat testele a verificat ce a iesit? Sau e bine si asa, noi romanii ne descurcam si acceptam orice mizerii de la oricine… suntem deja obisnuiti de atata vreme… cu atata nesimtire…
    Sa va fie rusineeeeeee! Chiar va bateti joc de bietii copii si de parintii lor!

  2. O mare rușine este lipsa de orice tact pedagogic, și anume organizarea evaluării naționale pentru elevii claselor 2,4,6 (în special clasa a sasea, care începe pe 12 mai), după 4-5 săptămâni de pauza totala la toate materiile.
    Fatala a fost vacanta forțată în care ministrul Educației i-a băgat pe copii, nu scoala online. Iar acum, are nevoie de aceasta forțată și incorecta evaluare nationala, ca să dea vina pe scoala online dacă se obțin rezultate slabe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Inspectoratul Școlar Cluj anunță un proiect prin care palmele a 100 de elevi vor fi „scanate” cu un dispozitiv ca să le fie determinat profilul de orientare în carieră / Marinela Marc, inspector șef: „Se scanează posibilitățile native ale tinerilor. Clubul Lions a venit spre noi cu acest dispozitiv și Universitatea Babeș Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științele Educației”

Peste 100 de elevi clujeni de clasa a XI-a vor fi incluși într-un proiect-pilot care prevede scanarea mâinilor, cu un dispozitiv „pentru identificarea abilităților native privind cariera lor viitoare”, au…
Vezi articolul

Toate școlile din județul Buzău au de transmis, până pe 13 septembrie, datele profesorilor și ale celorlalți angajați pentru primele didactice și profesionale. Trebuie incluse toate persoanele care au lucrat în anul școlar 2023-2024, indiferent de perioada sau fracțiunea de normă lucrată, potrivit ISJ Buzău

Până pe 13 septembrie, școlile și grădinițele din județul Buzău au de transmis datele profesorilor și ale celorlalți angajați pentru primele de carieră didactică și de carieră profesională, potrivit unei…
Vezi articolul