Prima olimpiadă internațională dedicată inteligenței artificiale, anunțată pentru 2024 de Ministerul Educației din Bulgaria. Echipe de tineri din 15 țări s-au înscris deja

1.840 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Burgas va găzdui prima Olimpiadă Internaţională a Inteligenţei Artificiale (AI), conform Ministerului Educaţiei şi Ştiinţei din Bulgaria. Evenimentul se va desfăşura la Burgas (la Marea Neagră) în vara anului 2024, scrie BTA, potrivit Agerpres.

La câteva săptămâni după ce a fost anunţat evenimentul, echipe din 15 ţări şi reprezentanţi ai unor universităţi de prestigiu au aplicat deja pentru Olimpiadă, a declarat ministrul educaţiei şi ştiinţei Galin Tzokov cu ocazia unei ceremonii de premiere a echipei bulgare de specialişti în securitate cibernetică.

  • Echipa premiată este formată din tineri cu vârsta între 14 şi 25 de ani. Anul acesta au debutat în cadrul competiţiei EU Cybersecurity Challenge şi s-au plasat pe locul 19.

Tzokov a reamintit că în trecut Bulgaria a finanţat numeroase olimpiade şi competiţii internaţionale, aşa cum a fost prima olimpiadă dedicată tehnologiei informaţiei (IT) desfăşurată la Praveţ (vestul Bulgariei) în 1989, mai scrie BTA, transmite Agerpres.

Bulgaria a iniţiat, de asemenea, şi o olimpiadă europeană de educaţie civică. “Putem lucra împreună la iniţierea unei competiţii internaţionale de securitate cibernetică”, a declarat ministrul.


2 comments
  1. Ce inteligenta artificiala!
    La noi se învață PowerPoint fără calculator!
    Apoi, se face testarea cunoștințelor, tot fara calculator.
    Asta performanță!
    Nu înțeleg de ce ne încăpățânăm sa acceptăm faptul că, nu este bine ce se întâmplă in majoritatea școlilor noastre.
    De ce nu se vede până sus?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Ordinul privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie

Consiliul Național al Elevilor nu este de acord cu prelungirea vacanței de Paște, menținerea școlilor deschise în format fizic atunci când rata incidenței depășește 6/mia de locuitori și amânarea Evaluării Naționale

Reprezentanții elevilor cer ca școlile să nu rămână deschise odată cu atingerea ratei de infectare 6/1000 locuitori și să facă tranziția spre online „până la scăderea ratei de infectare, indiferent…
Vezi articolul

Etapele managementului cazurilor ușoare de violență între elevi. În ce situații se aplică, ce trebuie să facă părinții, profesorii și directorul școlii – proiect al ministerului Educației

Procedura privind managementul cazurilor de violență asupra antepreșcolarilor, preșcolarilor, elevilor și personalului școlii a fost pusă în dezbatere publică de Ministerul Educației. Aceasta contine responsabilitățile părinților, profesorilor, directorilor în sesizarea,…
Vezi articolul