Prima de carieră didactică – profesorii pot transforma educația prin integrarea tehnologiei la clasă / Acces la educație digitală de calitate și credite profesionale transferabile prin certificări ICDL dedicate cadrelor didactice (P)

9.218 vizualizări
Foto: ICDL
Educația de astăzi nu mai poate fi limitată la tradiționalele manuale și table cu cretă. După experiența foarte grea din pandemie, profesorii au acum o oportunitate excelentă de a-și dezvolta abilități IT, fără să fie afectați financiar. Cu prima de carieră didactică, aceștia pot acoperi costurile legate de pregătirea profesională.

În plin proces inevitabil de digitalizare, profesorii din România au acces la educație digitală de calitate, prin programul internațional de certificare ICDL – The Digital Skills Standard. Mai mult, competențele asimilate prin certificatele internaționale ECDL / ICDL sunt recunoscute și echivalate în credite profesionale transferabile.

Integrarea tehnologiei la clasă transformă modul în care elevii învață și profesorii predau, făcând școala mai accesibilă și captivantă. În contextul actual al învățământului, este esențial ca elevii şi profesorii să îşi dezvolte abilităţi digitale solide.

Este evident că orice investiţie în tehnologie pentru şcoli poate fi eficientă doar dacă este dublată de programe relevante de dezvoltare a competenţelor digitale. Altfel, nu vom putea avea un proces real de transformare tehnologică. Profesorii pot folosi Prima de Carieră Didactică pentru pregătire profesională, iar programele internaţionale de certificare oferă o metodă clară de dezvoltare şi probare a competenţelor digitale.

Foto: ICDL România

ICDL – The Digital Skills Standard este  noua identitate de brand a celui mai răspândit standard de certificare a competenţelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL până recent.
Existența unor standarde care să certifice calitatea programelor de formare este o condiție implicită pentru digitalizarea eficientă a educaţiei. Trebuie depășită frica generală de o evaluare realistă și riguroasă a competențelor digitale. Numai aşa şcolile pot beneficia de toate oportunităţile şi facilităţile cu care vine la clasă tehnologia online.

ECDL profil didacticComputing Didactic3D printing didactic sau  Pedagogie Digitală sunt
program de certificare dedicate cadrelor didactice din învățământul preuniversitar.

Certificările ECDL/ ICDL pot fi echivalate cu credite profesionale transferabile

ECDL Romania, Operatorul Național al licenței ECDL/ ICDL, continuă să joace un rol esențial în promovarea competențelor digitale pentru noile tehnologii și a alfabetizării digitale, contribuind astfel la un proces real de transformare tehnologică.
ECDL Romania este acum unitate afiliată la programul Prima de Carieră Didactică, iar cadrele didactice sau personalul auxiliar pot achiziționa serii unice de înregistrare în programul internațional ECDL/ICDL direct online, cu acest card.
Programele de formare și certificare ECDL/ ICDL pot fi accesate prin intermediul Primei de Carieră Didactică în rețeaua de Centre Acreditate ECDL afiliate.
Suporturile de curs acreditate pot fi achiziționate cu Prima de Carieră Didactică de la sediul Editurii ECDL Romania sau din alte magazine online afiliate.

ICDL Foundation este o organizație internațională dedicată dezvoltării standardelor de competențe digitale la nivelul forței de muncă, în educație și la nivelul societății în general.
Certificarea ICDL este disponibilă global, în peste 100 de țări, printr-o rețea de peste 20.000 de Centre de Testare.

Până acum, s-au susținut peste 70 de milioane de teste de certificare ICDL, de către mai mult de 17 milioane de persoane din întreaga lume.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Tudor Chirilă, despre “Ciudata viziune a Ecaterinei Andronescu”: Un document bun. Din păcate, cel mai mare obstacol în calea împlinirii acestei viziuni este chiar ministrul care o promovează

Tudor Chirilă analizează „viziunea Andronescu”, lansată în dezbatere la finalul lunii martie. Chirilă scrie pe blogul său că documentul „Educația ne unește” luat ca o viziune pentru viitor este unul…
Vezi articolul

„TechBintZi”- proiectul prin care elevii au convins primăria să reorganizeze parcul din localitate și au dobândit astfel competențe de implicare civică (P)

Elevii de la Liceul Tehnologic Fierbinți-Târg, din județul Ialomița, au dobândit competențe de implicare civică ca urmare a desfășurării proiectului „TechBintZi”. Timp de doi ani, adolescenții implicați și-au dezvoltat comportamentul…
Vezi articolul

Grevă națională a profesorilor din Franța, joi, 13 ianuarie, din cauza măsurilor din școli pentru protecție în pandemia de Covid-19. Sindicatele: “Un haos de nedescris” / Regulile sanitare, schimbate succesiv într-un timp scurt

Cel mai influent sindicat al profesorilor din Franța, SNUipp-FSU, a anunțat recent grevă în toate școlile din Franța, joi, 13 ianuarie, ca răspuns la noul set de măsuri împotriva răspândirii…
Vezi articolul

Fizicianul Cristian Presură: Primul manual de fizică pe care l-am coordonat, cel de clasa a VI-a, va ajunge pe băncile elevilor în toamnă și este bazat pe metoda investigației / De la an la an, echipele de autori lucrează pe baza de zvonuri, pentru că nu există un calendar precis din partea ministerului

Pentru elevi va fi o întâlnire de început cu fizică predată că știință de sine stătătoare. O întâlnire emoționantă, ce poate formă destine sau poate îndepărta complet elevii de această…
Vezi articolul