Prima clasă de învățământ dual din Sighișoara, cu specializarea “Mecanic utilaje și instalaţii în industrie”, înființată din anul școlar 2022-2023 printr-un parteneriat cu două companii

446 de vizualizări
Foto: © Industryviews | Dreamstime.com
Elevii din Sighişoara se pot şcolariza, pentru prima oară începând cu anul 2022-2023, prin sistemul de învăţământ dual pentru meseria de mecanic de utilaje şi instalaţii în industrie, în baza unui parteneriat încheiat de municipalitate cu doi agenţi economici care au acţionariat străin, informează Agerpres.

“Din 5 septembrie a.c., vom avea, pentru prima dată în Sighişoara, o clasă care va studia în sistem dual. Atelierul mecanic din cadrul liceului Tehnologic nr. 1 Sighişoara este aproape gata. Ne bucurăm că avem posibilitatea să susţinem astfel de proiecte”, au anunţat, vineri, pe Facebook, reprezentanţii companiei SC SEFAR SRL Sighişoara, lider mondial în producţia de ţesături monofilament de precizie.

  • Investiţia în noul atelier a fost realizată în baza unui parteneriat semnat între municipalitatea Sighişoara şi agenţii economici, care şi-au asumat implicarea în tot ceea ce înseamnă şcolarizarea elevilor, asigurându-le practica, instruirea alături de specialiştii din domeniu, precum şi susţinere financiară.

Primarul Ioan Iulian Sîrbu a precizat că, pentru anul şcolar 2022 – 2023, Liceul Tehnologic nr.1 Sighişoara oferă 12 locuri pentru domeniul mecanic, calificarea Mecanic utilaje şi instalaţii în industrie şi că această formă de învăţământ se adresează absolvenţilor clasei a VIII-a, mai scrie Agerpres.

“Şcoala duală asigură oportunităţi sporite pentru elevi întrucât, în cadrul acesteia, elevii fac practică nu doar în şcoala în care învaţă, ci şi în diverse companii. În cazul de faţă, vorbim de un parteneriat cu agenţii economici S.C. GST TEXTILE SAFETY RO SRL şi SC SEFAR SRL”, a arătat Ioan Iulian Sîrbu.

Compania SEFAR este lider mondial de ţesături de precizie din monofilamente pentru pieţele de serigrafie şi filtrare, în timp ce SC GST TEXTILE SAFETY RO SRL produce airbag-uri, ţesături pentru airbag, textile de protecţie solară şi alte produse din sectorul non-auto.

Foto: © Industryviews | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
    1. Vă plictisiți și v -ati trezit să scrieți comentarii … Sclavii erau plătiți ? Dacă tot folosiți cuvântul.
      Meseria este brățară de aur. Să nu uităm proverbele din bătrâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Absolvenții de învățământ profesional și tehnic din România nu au niciun avantaj pe piața muncii față de absolvenții de liceu teoretic, spune Hannah Kitchen, expertă a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică

Peste 50% dintre elevii din România sunt înscriși în învățământul profesional și tehnic, potrivit analizei prezentate de Hannah Kitchen, expertă a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) într-un podcast…
Vezi articolul

Școlile profesionale se desființează pentru a doua oară, potrivit propunerii de lege a Educației / În septembrie 2023 toți elevii lor vor trece la noile „licee profesionale”, dacă prevederea va fi aplicată

Reînființate de actuala lege a Educației, Legea nr 1/2011, școlile profesionale vor fi din nou desființate, potrivit proiectului de lege a învățământului preuniversitar publicat în dezbatere de Ministerul Educației. Desființarea…
Vezi articolul

Calendar admitere în învățământul profesional și în școlile duale 2020: Toate școlile gimnaziale trebuie să organizeze în luna mai ședințe de instruire cu elevii și părinții, iar înscrierile în școlile profesionale încep pe 29 iunie

Toate școlile gimnaziale vor organiza în luna mai 2020 ședințe de instruire cu elevii de clasa a VIII-a și cu părinții acestora, pentru a le explica modul de înscriere în…
Vezi articolul

“Scot la titularizare în fiecare an câte 11 catedre pe domenii tehnice. Nimeni nu vine”, spune Adriana Voicu, directoarea unui liceu tehnologic din Buzău / “Profesorii ingineri ies la pensie în mare parte și ne rugăm de ei să mai predea copiilor, că poate totuși la anul va apărea un tânăr” – VIDEO

„Eu scot la titularizare în fiecare an câte 11 catedre pe domenii tehnice. Nimeni nu vine. Profesorii ies la pensie în mare parte, profesori ingineri, și ne rugăm de ei…
Vezi articolul