Prima clasă de învățământ dual din Sighișoara, cu specializarea “Mecanic utilaje și instalaţii în industrie”, înființată din anul școlar 2022-2023 printr-un parteneriat cu două companii

442 de vizualizări
Foto: © Industryviews | Dreamstime.com
Elevii din Sighişoara se pot şcolariza, pentru prima oară începând cu anul 2022-2023, prin sistemul de învăţământ dual pentru meseria de mecanic de utilaje şi instalaţii în industrie, în baza unui parteneriat încheiat de municipalitate cu doi agenţi economici care au acţionariat străin, informează Agerpres.

“Din 5 septembrie a.c., vom avea, pentru prima dată în Sighişoara, o clasă care va studia în sistem dual. Atelierul mecanic din cadrul liceului Tehnologic nr. 1 Sighişoara este aproape gata. Ne bucurăm că avem posibilitatea să susţinem astfel de proiecte”, au anunţat, vineri, pe Facebook, reprezentanţii companiei SC SEFAR SRL Sighişoara, lider mondial în producţia de ţesături monofilament de precizie.

  • Investiţia în noul atelier a fost realizată în baza unui parteneriat semnat între municipalitatea Sighişoara şi agenţii economici, care şi-au asumat implicarea în tot ceea ce înseamnă şcolarizarea elevilor, asigurându-le practica, instruirea alături de specialiştii din domeniu, precum şi susţinere financiară.

Primarul Ioan Iulian Sîrbu a precizat că, pentru anul şcolar 2022 – 2023, Liceul Tehnologic nr.1 Sighişoara oferă 12 locuri pentru domeniul mecanic, calificarea Mecanic utilaje şi instalaţii în industrie şi că această formă de învăţământ se adresează absolvenţilor clasei a VIII-a, mai scrie Agerpres.

“Şcoala duală asigură oportunităţi sporite pentru elevi întrucât, în cadrul acesteia, elevii fac practică nu doar în şcoala în care învaţă, ci şi în diverse companii. În cazul de faţă, vorbim de un parteneriat cu agenţii economici S.C. GST TEXTILE SAFETY RO SRL şi SC SEFAR SRL”, a arătat Ioan Iulian Sîrbu.

Compania SEFAR este lider mondial de ţesături de precizie din monofilamente pentru pieţele de serigrafie şi filtrare, în timp ce SC GST TEXTILE SAFETY RO SRL produce airbag-uri, ţesături pentru airbag, textile de protecţie solară şi alte produse din sectorul non-auto.

Foto: © Industryviews | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
    1. Vă plictisiți și v -ati trezit să scrieți comentarii … Sclavii erau plătiți ? Dacă tot folosiți cuvântul.
      Meseria este brățară de aur. Să nu uităm proverbele din bătrâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Deținuții vor putea urma cursuri în sistemul de învățământ dual, în afara penitenciarului / Una dintre condiții pentru participare: persoana “să prezinte suficientă încredere că nu mai comite alte infracțiuni”

Decizia privind participarea persoanelor private de libertate la cursurile învățământului dual, a directorului Administrației Naționale a Penitenciarelor, a fost publicată în Monitorul Oficial, miercuri, 11 ianuarie. Scopul acestor cursuri este…
Vezi articolul

Restaurantele să poată contracta școlile, propunere pentru noua lege făcută de Dragoș Anastasiu, antreprenor și lider al alianței „O voce pentru Educație”: Gândiți-vă că apare o nuntă, ai nevoie de 20 de tineri, să poți să ai posibilitatea de a contracta școala sau pe tinerii respectivi direct – VIDEO

Omul de afaceri Dragoș Anastasiu, antreprenor în domeniul HoReCa și lider al alianței „O voce pentru Educație”, a solicitat introducerea în proiectul legii Educației, aflat în dezbatere publică, a posibilității…
Vezi articolul

Calendarul examenelor de certificare a calificării profesionale a fost publicat în Monitor. Postlicealele Ministerului de Interne încep examenele în noiembrie 2019

Calendarul examenelor de certificare a calificării profesionale a absolvenților de învățământ profesional și tehnic preuniversitar a fost publicat în Monitorul Oficial. Primele examene se susțin la școlile postliceale ale Ministerului…
Vezi articolul

Ținta Ministerului Educației: Tot ce înseamnă învățământ tehnologic să se desfășoare în sistem dual până în 2029, adică mai mult de jumătate dintre copiii de liceu din România, spune secretarul de stat Sorin Ion

„Este o țintă ambițioasă a Ministerului Educației ca până în 2029, tot ce înseamnă învățământ tehnologic în România să se desfășoare în sistem dual, asta înseamnă mai mult de jumătate…
Vezi articolul