Prim-ministrul Marcel Ciolacu, despre media 7,03 cu care a luat Bacalaureatul: Nu mi-e rușine de nota mea, nu știu cum se dă acum BAC-ul

1.169 de vizualizări
Foto: Ilona Andrei – G4Media
Nu știu cum se dă acum BAC-ul, nu am intrat în detalii, dar nu mi-e rușine de nota mea, spune prim-ministrul Marcel Ciolacu, despre media de 7,03 cu care a terminat examenul de absolvire a liceului. El a făcut publică media acum trei săptămâni, după o lună de controverse privind absolvirea liceului.

„Nu știu cum se dă acum BAC-ul, nu am intrat în detalii, dar nu mi-e rușine de nota mea”, a comentat premierul, candidat PSD la alegerile prezidențiale de pe 1 decembrie, invitat la emisiunea HotSpot a publicației HotNews, transmisă live joi – video, mai jos în articol.

Legat de ce nu a făcut publică diploma de Bacalaureat, atunci când presa a chestionat studiile sale, Ciolacu a spus: „Dacă eu îmi puneam o poză după diplomă [diploma de Bacalaureat – N. Red.], apărea: e falsă, nu e falsă, de ce a pus-o acum? Intrebați instituția”.

Întrebat care este opinia sa despre părerea exprimată de oameni, într-un scurt reportaj, cu privire la faptul că a trecut Bacalaureatul cu media 7,03, premierul Marcel Ciolacu a răspuns:

„Toată lumea are dreptate. Toată lumea are percepția lui care se raportează la o notă a mea de la Bacalaureat. Mama mea a dat Bacalaureatul la 10 materii. Bunicul meu a donat toate proprietățile, ca mama mea să poata continua școala. E fiecare abordare. Nu știu cum se dă acum Bacalaureatul, că nu am intrat în detalii, dar nu mi-e rușine de nota mea”.

Reporter HotNews.ro: Diploma și nota de la BAC, subiectul Recorder. Apropo, care e părerea dvs. despre Recorder?

Marcel Ciolacu: Foarte bine, își fac treaba. Nu trebuie să intrăm într-o zonă de subiectivism. Pe mine nu m-a deranjat. Am văzut sute de glume cu mine pe net, de desene. Normal că am râs la multe. Când eram în guvern cu Mihai Tudose râdeam împreună.

Reporter HotNews.ro: De ce nu ați oprit glumele astea? Arătați diploma!

Marcel Ciolacu: Pentru că spuneau ca e falsă. Cum adică? Am cerut: «dle, cereți la instituții». M-au sunat de la inspectoratul școlar: domnule, «știți că n-avem voie să dăm nota». «Vă rog frumos să dați nota!» […] Eu am cerut să se dea și nota. Știți că acum la examene ești admis/respins. Pe timpul meu, îți afișa și nota. Între timp nu se mai afișează. Vrem să câștigăm niște drepturi sau să pierdem niște drepturi? S-a dat, s-a întrebat: «domne, se poate da și nota?». «Normal, dați și nota». S-a dat și nota, 7.03. Cu asta am închis discuția.

Dacă eu îmi puneam o poză după diplomă [diploma de Bacalaureat – N. Red.], apărea: «e falsă, nu e falsă, de ce a pus-o acum?». Măi oameni buni, întrebați instituția, [există legea] 544, și am încheiat discuția”.

Articol în curs de actualizare.

Citește și:
VIDEO Marcel Ciolacu, despre media 7,03 de la BAC: Știți că acum la examene ești admis sau respins. Pe timpul meu, îți afișa și nota. Între timp, nu se mai afișează
Premierul Ciolacu, atac la proiectul de țară al președintelui Iohannis: S-a dus vremea celor 10 ani de „România Educată” / România are probleme în învățământ
VIDEO Premierul Marcel Ciolacu spune că a luat bacalaureatul cu media 7,03, licența cu 9 și masteratul cu 8,66: Am căutat diplomele, am luat toată cutia cu tot, stai mă, că sunt probleme importante
Premierul Marcel Ciolacu: Dacă eu pun diploma de Bac pe Facebook, o să zică lumea că e falsă / M-au sunat de la Inspectoratul Școlar Buzău că au primit solicitări pe legea 544, le-am spus „vă rog frumos, dați toate informațiile”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O grădiniță a fost închisă temporar din cauza condițiilor igienico-sanitare / Clădirea este degradată, toaletele sunt în curte, iar în săli sunt sobe metalice, lucru interzis în unitățile de învățământ

Şcoala generală Roşia de Secaş, în subordinea căreia funcţionează grădiniţa din localitatea Tău, a fost sancţionată cu avertisment scris și va putea fi redeschisă după ce vor fi remediate problemele…
Vezi articolul

Teodora Dumitru, ambasadoare a campaniei „Împreună pentru drepturi” a Comisiei Europene: Sunt un caz fericit, în ciuda diagnosticului, am ajuns studentă la Medicină. Dar de ce trebuie să mă consider norocoasă când vine vorba despre un drept fundamental?

Teodora Dumitru, o tânără din România care a trăit toată viața cu paralizie cerebrală, a fost numită ambasadoare a campaniei „Împreună pentru drepturi” a Comisiei Europene, alături de alte persoane…
Vezi articolul