Pressone.ro: Comisarul european de rezervă, Gabriela Ciot, și fostul negociator-șef cu UE Vasile Pușcaș au plagiat “în proporție covârșitoare” un articol științific

748 de vizualizări
Foto: Facebook/ Gabriela Ciot
Gabriela Ciot, “rezerva” lui Dan Nica pentru funcția de comisar european, “a plagiat în proporție covârșitoare un articol științific publicat în anul 2012”, scrie publicația Pressone. Articolul științific îl are ca prim-autor pe Vasile Pușcaș, fost negociator-șef al României cu Uniunea Europeană și persoana care a propulsat-o pe Ciot în politică.
  • Amintim că Gabriela Ciot, secretar de stat în Ministerul de Externe, a fost aleasă de PSD “rezerva” lui Dan Nica pentru funcția de comisar european, după ce comisia JURI din Parlamentul European a respins candidatura Rovanei Plumb.
  • Ciot este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, iar în vară studenții săi au cerut o anchetă oficială legată de absențele sale de la cursuri, scrie G4Media.ro.

Un articol publicat în 2012 de Melania-Gabriela Ciot și Vasile Pușcaș, coordonatorul său de doctorat, este plagiat în proporție de 70%, scrie Pressone. Ar fi vorba despre articolul științific “Psychological Factors in Foreign Policy Decision-Making (I): Decision-Making Models”, apărut în revista UBB numită Studia Universitatis Psychologia-Paedagogia. Potrivit publicației citate, autorii au copiat din mai multe surse.

De ce avea nevoie Ciot de articole științifice? Pentru a a deveni conferențiar la facultate în 2012, doctoratul nu era suficient, ci erau cerute și articole științifice. Este exact anul în care apare și acest articol plagiat, relatează publicația citată.

Potrivit Pressone, “în două locuri din articol, în care sunt plagiate calupuri masive (…), este citat Vasile Pușcaș astfel încât să fie lăsată impresia că ideile enunțate au fost emise de fostul Negociator-șef al României cu UE”.

Contactată de Pressone în legătură cu plagiatul, Melania-Gabriela Ciot a închis telefonul când a auzit întrebarea jurnalistei.

Citește articolul integral pe Pressone.ro

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii care intră în clasa a XII-a să se pregătească constant pentru Bacalaureatul la Chimie, profesorii să găsească un echilibru în predare și recapitulare, să organizeze simulări și să gestioneze „ruptura” din programele școlare – recomandări din reperele metodologice 2024-2025

Elevii care vor susține proba la alegere a Bacalaureatului trebuie să se pregătească pe parcursul întregului ciclu liceal, nu doar în clasa a XII-a, se menționează în noile repere metodologice.…
Vezi articolul

DOCUMENT Guvernul a publicat doar Memorandumul prin care va adopta proiectul “România Educată” / Raportul prezidențial, în sine, nu a fost făcut public, dar abia ieri a fost trimis la Ministerul Educației / Până pe 1 octombrie ar trebui să avem o nouă lege a Educației, iar în noiembrie din nou consultări pentru „definitivarea pachetului legislativ”

Raportul “România Educată” nu a fost publicat de către Guvern ca anexă la Memorandumul pentru aprobarea acestuia, pe ordinea de zi a ședintei de Guvern de miercuri, 14 iulie. A…
Vezi articolul

Curtea de Apel București a decis anularea a 9 puncte din noile standardele de acreditare și evaluare periodică ale școlilor, prevăzute în Hotărârea de guvern 994 din 2020 și a respins toate celelalte plângeri ale Asociației Școlilor Particulare ca neîntemeiate / Decizia nu e definitivă, poate fi atacată cu recurs

Curtea de Apel București a decis azi, în primă instanță, anularea a 9 puncte din noile standardele de acreditare și evaluare periodică ale școlilor, prevăzute în Hotărârea de guvern 994…
Vezi articolul