PressOne: Mircea Geoană a plagiat din doi președinți americani – Bill Clinton și George W. Bush / Reacția secretarului general adjunct al NATO

639 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ Mircea Geoană
Mircea Geoană ar fi plagiat prin traducere, fără vreun fel de atribuire și fără ghilimele, zeci de pagini din rapoartele anuale prezentate Congresului SUA de președinții americani Bill Clinton și George W. Bush, se arată într-o investigație semnată de Emilia Șercan în PressOne, potrivit G4Media.ro.

În 2005, după 12 ani de studii doctorale, Mircea Geoană – în prezent secretar general adjunct al NATO și potențial candidat la prezidențialele din toamnă – a susținut la ASE o teză de doctorat despre integrarea României în structurile euro-atlantice în care subiectul central este comprimat în 1,4% din totalul lucrării.

Deși posesor al unei experiențe valoroase, nemijlocite, privind tema pe care și-a ales-o, Geoană – care a fost ambasador al României la Washington și apoi ministru de externe al României – nu menționează în teză nici măcar momentele-cheie, de manual, din etapele de aderare la NATO și UE, mai arată PressOne.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

3 comments
  1. Se stia de multa vreme chestia asta. E doar o reconfirmare si de data asta ar trebui sa se mearga mai departe cu investigatiile.

  2. Trebuie sa mancati si voi, nu, Edupedu? Primiti sponsorizari de la cei ce-i poarta sambetele lui Geoana? „După ce a fost trecută prin 3 softuri anti-plagiat recunoscute național și internațional – Turnitin, Plagiarism Detector și Sistemantiplagiat.ro – concluzia este că gradul de similitudine cu alte lucrări sau documente scrise anterior nu depășește nivelul de 0.9% (de fapt, titluri de documente și texte legale). Așadar, nici vorbă de plagiat. La nivelul anului 2005, teza depășea standardele de corectitudine din 2024”, mai scrie Radu Mușetescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O chiflă, produse din carne și/sau brânzeturi, legume și un fruct reprezintă meniul unui elev din programul “masă caldă”, care costă 15 lei / În normele de aplicare, aprobate de Guvern la 2 săptămâni de la începerea școlii, nu se precizează și de când ar putea primi elevii pachetul alimentar, depinde de licitații

Guvernul a aprobat normele de aplicare pentru masă caldă în școli, în anul școlar 2022-2023. Proiectul, denumit în continuare pilot, deși se află în al 7-lea an de derulare, a…
Vezi articolul

FOTO Medalii de aur, argint și bronz și mențiune pentru elevii români, la Olimpiada Internațională de Inteligență artificială din Arabia Saudită – IOAI 2024 Riad / Lotul, integral din licee de stat

Trei medalii și locul trei printre națiuni pentru România au fost obținute de elevii participanți la Olimpiada Internațională de Inteligență artificială (IAIO) din Arabia Saudită, încheiată pe 12 septembrie, se…
Vezi articolul

BREAKING Modificări la Rezidențiat 2023: Ministerul Sănătății se răzgândește și revine la pragul de 60% răspunsuri corecte pentru alegerea unui post, ca în anii anteriori, după ce anul acesta a aprobat pentru prima dată pragul de 65%

Pragul de răspunsuri corecte la examenul de rezidențiat care permite intrarea în stagiul de rezidențiat revine la 60% pentru sesiunea din acest an, anunță Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.…
Vezi articolul

Doi profesori acuzați că au fraudat concursul naţional de matematică Arhimede au scăpat de pedeapsa cu închisoarea, a decis Curtea de Apel / Anchetatorii susțin că aceștia şi-au însuşit fondurile din taxele de înscriere plătite de elevi şi au înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive, creând un prejudiciu de peste 3 milioane de euro

Curtea de Apel București a anulat pedepsele date de instanță în dosarul privind organizarea concursului de matematică ‘Arhimede’, potrivit Agerpres. Dosarul vizează infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare…
Vezi articolul