Presiuni să se revină la manualul unic. Ministrul Educației: Eu nu fac lucrul acesta. Competiția aduce manuale mai bune

1.231 de vizualizări
Metodologia de achiziționare a manualelor școlare
Metodologia de achiziționare a manualelor școlare Foto: Pexels.com
Presiuni la Ministerul Educației pentru revenirea la manualul unic, au declarat pentru Edupedu.ro surse politice. Potrivit acestora, după ce Ecaterina Andronescu a lansat în dezbatere o metodologie care prevede renunțarea la monopolul deținut de Editura Didactică și Pedagogică și cumpărarea de manuale prin licitație, oamenii apropiați de fostul ministru Liviu Pop, susținuți de Liviu Dragnea, ar fi încercat să obțină o întoarcere a deciziei ministrului.

Contactată de Edupedu.ro, Ecaterina Andronescu a declarat “să se întoarcă el, eu nu fac lucrul acesta. Astăzi [luni, 15 ianuarie – n.red.] a trecut prin comisia de dialog social metodologia în forma pe care ați văzut-o pe site”.

“Eu cred că în orice activitate competiția aduce plusvaloare și aduce manuale mai bune pe băncile elevilor, asta îmi doresc. De aceea, dacă ați văzut, am umblat foarte mult la criteriile de calitate și am crescut foarte mult punctajul pe calitate”, spune Andronescu, pentru Edupedu.ro.

Amintim că ministrul Educației a pus în dezbatere publică, în urmă cu o săptămână, un ordin care prevede revenirea la procedura cumpărării de manuale școlare prin licitație pe SEAP. Procedura propusă de Andronescu prevede că vor fi maximum 3 manuale școlare la fiecare materie, iar contractele cu câștigătorii ar urma să fie încheiate pe 4 ani.

Anul trecut a fost singurul în care Ministerul, la inițiativa fostului ministru Liviu Pop, a renunțat fără nicio bază legală la cumpărarea de manuale prin licitație publică și a centralizat editarea la Editura Didactică și Pedagogică, din subordinea Ministerului Educației.

Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii din clasele mici și copiii de grădiniță ar putea fi testați de părinți, acasă, iar elevii de liceu și-ar putea auto-administra testele pe bază de salivă, potrivit lui Sorin Cîmpeanu: N-ai cum să știi câți profesori sunt împotriva testării

Ministrul Educației vrea o aplicare diferențiată a testării elevilor mici și copiilor de grădiniță, față de cei din liceu, potrivit declarațiilor făcute luni seara la Digi24. Ministrul a spus că…
Vezi articolul