Presiuni ca Uniunea Europeană să întrerupă legăturile științifice cu Rusia, după ce Germania a anunțat că îngheață cooperarea cu această țară în domeniul cercetării și al învățământului superior

547 de vizualizări
Foto: © Pop Nukoonrat | Dreamstime.com
Uniunea Europeană se confruntă cu presiuni crescute să întrerupă legăturile cu Rusia în domeniul științei, în condițiile în care Ministerul Educației și Cercetării din Germania și Alianța Organizațiilor de Știință din această țară au lansat o campanie coordonată de a opri cooperarea științifică în relația cu rușii, în urma invaziei din Ucraina, potrivit University World News.

Sursa citată notează că Germania a anunțat deja că va îngheța cooperarea cu Rusia în domeniul cercetării și al învățământului superior, iar germanul Christian Ehler, raportor al Parlamentului European pentru programul Orizont Europa, a cerut țărilor UE să facă la fel.

Acesta a arătat, la sfârșitul săptămânii trecute, că “e necesară întreruperea cooperării științifice și de cercetare dintre UE, țările membre și Rusia. Trebuie să stăm alături de Ucraina acum și să apărăm Europa pe toate căile”.

Potrivit publicației citate, ministerul federal de profil din Germania a declarat că orice formă de cooperare cu Rusia “este acum imposibilă”, deoarece, invadând Ucraina, “a încălcat toate regulile ordinii europene în care credem”.

  • Apelul ministerului a fost susținut de Alianța Organizațiilor de Știință din Germania, care a făcut apel la înghețarea imediată a cooperării științifice cu Rusia. Alianța cuprinde cele mai importante organizații științifice germane, de la Academia Națională de Științe la Societatea Max Planck, precum și Conferința Rectorilor Germani.

Foto © Pop Nukoonrat | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Rusia ar trebui sa fie izolata complet cel putin pana cand populatia va reusi, posibil prin lupte de strada, sa impuna o conducere democratica. Sa se bata populatia civila cu decidentii politici asa cum civilii din Ucraina infrunta azi armata rusa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Miza serviciilor în blocarea doctoratelor de la publicare – “protejarea deținătorilor de titlu de doctor care au legături cu serviciile secrete și forțele de ordine din universitățile militare”, acuză Liga Studenților Iași

Blocarea publicării tuturor tezelor de doctorat “pe motiv de GDPR”, prin încălcarea legii educației, are ca principală miză “protejarea tuturor deținătorilor de titlu de doctor care au legături cu serviciile…
Vezi articolul

UPDATE – BREAKING Prima modificare a legii educației Iohannis, înainte ca aceasta să intre în vigoare, a fost adoptată de Guvern / Ministerul Educației, condus de Ligia Deca, a introdus pe ascuns mai multe prevederi, printre care dezincriminarea vânzării de referate sau lucrări pentru licență, masterat sau doctorat – surse

Prima modificare a legilor Educației ar urma să aibă loc joi, 31 august, printr-o ordonanță de urgență care a fost introdusă de Ministerul Educației pe ordinea de zi a ședinței…
Vezi articolul
Daniel David / Foto: UBB

Universitatea Babeș-Bolyai își susține Comisia de Etică după criticile stârnite de decizia în cazul tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode, decizie raportată la practici “standard” într-un caz ieșit din comun – acuzații de plagiat aduse unui înalt demnitar / UBB spune că poate relua analiza, dacă apar sesizări noi

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) transmite, într-un set de răspunsuri transmis la solicitarea Edupedu.ro, un mesaj de sprijin pentru Comisia sa de Etică, ținta mai multor critici în urma analizei…
Vezi articolul

Deși banii din PNRR sunt pentru 10 de consorții regionale, Guvernul și Ministerul Educației au decis să găsească finanțare pentru 29 de proiecte declarate eligibile, a anunțat Ligia Deca. Obiectivul este ca „în anul 2025-2026, până la 40% dintre elevi să fie înscriși pe o rută duală”

Deși ținta asumată în PNRR este de 10 consorții regionale, 29 de proiecte au fost declarate eligibile după evaluarea calitativă, conform listei publicate de ministerul Educației. Ligia Deca a declarat…
Vezi articolul