Președintele Senatului Universității din Oradea și-a dat demisia din această funcție

622 de vizualizări
Sorin Curilă și-a dat demisia din funcția de președinte al Senatului Universității din Oradea, scrie publicația Bihor online. Biroul Permanent al Senatului Universității din Oradea a fost convocat pentru joi, pentru a-și alege noua conducere.

În cererea de demisie depusă la Registratura Universității din Oradea, Sorin Curilă a scris următoarele, potrivit Bihor online: “Astăzi, apreciez că mă aflu în conflict de interese, explicat în sedința Senatului universitar. Consecvent principiilor care mi-au ghidat întreaga activitate, încercând să respect Codul de Etică universitară, am solicitat Senatului, în conformitate cu L.E.N., să constate și să aprobe conflictul de interese, pentru a asigura funcționarea structurii în condiții de deplină legalitate”.

Publicația amintește că rectorul Constantin Bungău a cerut Senatului să anuleze diploma de finalizare a studiilor eliberată în 2000 pe numele lui Eugen Tiberiu Popescu, directorul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Bihor online relatează că Eugen Tiberiu Popescu “a mai fost în centrul unui scandal, în urmă cu câteva luni, când a fost descoperit că și-ar fi echivalat ilegal studiile din Canada la Universitatea din Oradea”.

Directorul adjunct al Institutului, Nicolae Brînzea, a cerut Universității din Oradea să anuleze diploma pe baza căreia Popescu a devenit director, iar președintele Senatului Sorin Curilă a refuzat să semneze dispoziția de retragere a diplomei de studiu, spunând că se află în incompatibilitate etică, pentru că Eugen Tiberiu Popescu “l-a vizitat, într-un cadru neoficial, la Universitatea din Oradea, în data de 2 aprilie 2019, când i-a vorbit despre parcursul profesional și problemele sale de sănătate”, relatează publicația citată.

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Prestigioasa universitate de științe politice Sciences Po din Franța introduce o probă scrisă pentru admitere, după 4 ani: candidații ar putea fi puși să redacteze o lucrare, cu bibliografie anunțată dinainte

După renunțarea la concursul de intrare în 2021, Sciences Po readuce în procesul de admitere o probă scrisă, însă într-o formă „social nediscriminatorie”. Noua probă va face parte din platforma…
Vezi articolul

Școala gimnazială nr. 11 din Buzău, prima școală verde din țară, finalizată încă din 2020 din fonduri europene și locale, vizitată azi de președintele Iohannis / Școala colectează deșeuri pe 8 fracții, apa pluvială pentru rețeaua publică și produce energie solară mai mult decât consumă

În contextul în care pe 5 iunie a fost Ziua Învățătorului și Ziua Mediului, șeful statului a vizitat prima școală circulară sau verde 100 % din România, la doi ani…
Vezi articolul

DOCUMENTE Strategii metacognitive, educație digitală și cea incluzivă, discipline opționale pentru elevii de liceu. Programele acestora, publicate în Monitorul Oficial / Ce vor studia elevii

Trei programe școlare din categoria curriculum la decizia școlii, pentru nivel liceal, au fost publicate în Monitorul Oficial. Este vorba despre următoarele discipline: Educație digitală și abilități media, Educație incluzivă…
Vezi articolul

Plățile împrumuturilor studențești din SUA au fost amânate pentru încă patru luni. Joe Biden a acceptat să taie câte 10.000 de dolari din datoriile fiecărui student care a făcut împrumut pentru studii

Plățile federale ale împrumuturilor studențești din SUA vor fi amânate până la 31 ianuarie 2022, după cum a anunțat Departamentul Educației săptămâna trecută, potrivit publicației 19FortyFive. Cu toate acestea, departamentul…
Vezi articolul

Elevii de la clasa pregătitoare și până la clasa a IV-a vor putea fi comasați într-o singură clasă de învățământ simultan, în anumite condiții – proiect / În august, Ligia Deca spunea că „din păcate, încă avem învățământ simultan”

Elevii claselor primare (pregătitoare – clasa a IV-a) vor putea fi organizați într-o singură formațiune de studiu, în anumite condiții, potrivit proiectului de metodologie privind organizarea claselor în regim simultan,…
Vezi articolul