Președintele PSD, Marcel Ciolacu, despre Religia ca materie opţională la Bacalaureat: Religia aduce cunoaştere, nu aduce supunere. Cu cât vom încerca să impunem progresismul, de fapt vom încuraja populismul şi extremismul

1.821 de vizualizări
Marcel Ciolacu și Patriarhul Daniel / Foto: Sursa: Facebook.com/ Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu și Patriarhul Daniel / Foto: Facebook.com/ Marcel Ciolacu
Liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, la Piteşti, că se întreabă de unde există atâta înverşunare şi ură din partea unora împotriva Bisericii şi a comparat acest comportament cu perioada comunismului care a încercat să facă acelaşi lucru. Despre faptul că reprezentanţii cultelor religioase au propus ca Religia să fie materie opţională la Bacalaureat, Ciolacu a precizat că „ne-am crescut copiii în valorile creştine” şi „cu cât vom încerca să impunem progresismul, atunci când el nu este acceptat, atunci când oamenii nu se regăsesc în aceste valori, atunci de fapt vom încuraja populismul şi extremismul”, transmite News.ro.

Preşedintele PSD a adăugat că partidul pe care îl conduce apără valorile creştine, însă este şi tolerant. „Suntem una dintre cele mai sigure ţări din lume şi una dacă nu cea mai tolerantă ţară din lume”, a conchis el.

„Dacă toate cultele, împreună cu colegul nostru Titus Corlăţean, au stat de vorbă şi au găsit oportun ca una dintre materiile, şi specific foarte clar, din materiile opţionale la Bacalaureat să fie Religia, ce anume ne deranjează? Suntem creştini, ne-am crescut copiii în valorile creştine. Cum adică eu îmi dau cu părerea dacă unul dintre copiii sau nepoţii dumneavoastră doreşte să opteze ca materie de Bacalaureat – Religia. […]

Cred în valorile europene, cred în dezvoltarea României accesând fondurile europene şi mai mult, implementând politicile europene în România, dar avem diversitatea noastră. Trebuie să ne apărăm unitatea prin diversitate. Mă bucur mult că încet-încet, la nivelul coaliţiei, am început să apărăm aceleaşi valori”, a completat Ciolacu.

Liderul PSD a mai precizat că multe dintre valorile în care el crede le regăşeşte şi la premierul şi preşedintele PNL Nicolae Ciucă. Acesta a vorbit şi despre valori pe care nu avem dreptul să le schimbăm pentru că altfel ne-am pierde identitatea naţională. Ciolacu a mai afirmat că Biserica şi Armata sunt cei doi stâlpi ai societăţii româneşti şi dacă sunt acestea două sunt atacate, atunci societatea rămâne fără valori.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

12 comments
  1. Ciolacule, vezi-ti de boii tai ca oricum nu te voteaza nimeni, analfabetule, chiar daca pupi cu–l popilor si te dai ranit ca nu se vrea/ nu are ce cauta religia in scoli, dar-mi-te la bac.

  2. Știință și religia se bat cap in cap !! Ne vor un popor de analfabeți Ce ,Isus umbla îmbrăcat ca preoții ortodocși de astăzi ?!

  3. eu stiam ca stiinta aduce cunoastere, si nu religia, care aduce inapoiere, supunere, docilitate, parca asa era, dar ce poti sa ceri de la psd, din moment ce bor-ul le pastoreste alegatorii aia de 80 ani.

  4. „Decalogul” este un subiect excelent de bacalaureat. Copiii pot să învețe despre Domnul Dumnezeul lor, că au tată și mamă, că nu e bine să facă rău niciunui om. Și să nu fugă după fantezii sau iluzii! Nu e minunat? O să afle că pot alerga la Dumnezeu, că părinții lor sunt făptura lui Dumnezeu, tată și mamă, că răul făcut oamenilor de către oameni nu e plăcut lui Dumnezeu.
    Copiii trebuie să cunoască aceste adevăruri: toți creștinii sunt frați, au un Tată, Cel din ceruri, și un Învățător, Iisus Hristos.

    P. S.
    Creștinii trebuie să intervină mai energic când se discută despre educație, cadrele didactice au distrus învățământul, vorba sfântului, „O școală fără Dumnezeu e o fabrică de nebuni.”

    1. Doamne Dumnezeule!!!! In anul 2023 sa fi indoctrinat sa crezi in Dumnezeu!!!?!
      Si daca noi ca familie suntem Atei?? Credem in aparitia omului stiintific nu de la Adam si Eva plamaditi din pamant!
      NU categoric sa se bage religia pe Gat!!! Sa nu uitam ca bisetica l-a rastignit pe Isus prin intrigi si manipulari si FRICI!!!!

    2. Da de ce trebuie sa indoctrinam copii de mici cu astfel de informatii inutile pentru viitorul lor, in loc sa invete ceva util pentru ei.
      Religia este o alegere si asa ar trebui sa ramana, fiecare isi alege in ceea ce vrea sa creada si ce religie isi doreste la o varsta matura.

  5. Nu fac politica, părinții și bunicii mei au fost apolitici, dar… slavă Ție, Doamne, in veci! Amin!

    România este un stat democrat. Elevul major are dreptul sa aleagă, cu deplina libertate, a da bacalaureatul din religie la cerere. Hristos nu a forțat pe nimeni. Dimpotrivă. A murit pe cruce, de fapt, pentru libertatea noastră.

  6. Sa se aduca niste moaste in fiecare scoala si se vor rezolva toate problemele. Sa dea Daniel cu trafaletele antiprogresist pe pereti si vor disparea definitiv abandonul scolar si analfabetismul functional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Candidații la examenul de Bacalaureat 2024 nu mai trebuie să stea ore în șir pentru încărcarea lucrărilor în platformă. Trebuie să fie prezenți doar la scanarea lor, spune președintele comisiei naționale de BAC, Zoltan Kallos

Candidații care dau joi, proba la alegere a profilului la BAC 2024, nu mai trebuie să aștepte mult timp în sală după terminarea lucrării, pentru a nu se repeta situația…
Vezi articolul

O organizație a editorilor reclamă “prețurile de achiziție derizorii” aplicate de Ministerul Educației pentru manuale: “Nici o editură nu va avea posibilitatea de a retipări manualele”

O organizație a editorilor, Uniunea Editorilor din România (UER), protestează, marți, față de “lipsa totală de interes cu care Ministerul Educației tratează procesul de asigurare cu manuale școlare”. Organizația afirmă…
Vezi articolul

Digitalizarea evaluărilor naționale a început. Dosar cu șină și depunere fizică la registratură, cerute de Centrul pentru Politici în Educație candidaților la concursul pentru două posturi la Serviciul „evaluări și examene” / În atribuții intră și „alte sarcini de lucru” date de directorul general

Prin documente „așezate în ordine într-un dosar cu șină”, așa se face înscrierea la un concurs de angajare pentru două posturi de „consilier clasa I grad profesional superior” la Centrul…
Vezi articolul