Președintele Iohannis a convocat la Cotroceni 10 membri ai Guvernului ca să discute despre cum începe școala în septembrie 2020. Întâlnirea are loc miercuri la ora 15 și va fi urmată de declarații

2.787 de vizualizări
SURSA: Presidency.ro
Miercuri la ora 15:00 președintele Klaus Iohannis a convocat la Cotroceni 10 membri ai Guvernului ca să discute despre cum începe școala în 2020. Întâlnirea este una fără precedent prin numărul mare de membri ai Executivului chemați la discuție. Potrivit surselor Edupedu.ro, după întâlnire președintele Iohannis va anunța scenariile stabilite pentru felul în care va începe școala pe 14 septembrie 2020.

Intormația a fost anunțată mai întâi pe surse de Edupedu.ro.

La întâlnire participă premierul Ludovic Orban, potrivit Guvernului României. Ceilalți participanți sunt:

  1. viceprim-ministrul Raluca Turcan,
  2. ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie,
  3. ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu,
  4. ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela,
  5. ministrul Justiției, Cătălin Predoiu,
  6. ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan,
  7. ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș,
  8. ministrul Sănătății, Nelu Tătaru,
  9. ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru
  10. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat

Amintim că miercuri, 29 iulie, președintele Klaus Iohannis a anunțat că “am invitat pe premier, ministrul educației și mai mulți miniștri, pentru o discuție pe care o vom avea săptămâna viitoare, când sper că vom reuși să conturăm câteva scenarii pe care le vom comunica public“.

Deci dați-mi voie să vă dau săptămâna viitoare câteva răspunsuri mult mai in extenso.
Școala sigur nu va începe în condiții normale, fiindcă pandemia până în septembrie nu va dispărea. Ar fi foarte complicat să avem numai școala online, și atunci sigur ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde probabil și în funcție de condițiile locale vom avea mai mult școală normală sau mai mult online sau mixt“, a continuat Iohannis.

Foto: Presidency.ro

Citește și:

4 comments
  1. Cum sa înceapă?Online!
    E riscul prea mare de infectare!
    Doar in zona rurală se poate și cu prezenta fizică.Desi e riscant.
    Asta e!Anul asta facem și altfel.Desi toți ne dorim sa mergem la școală.

  2. Cred ca ar fi fost ‘dragut ‘ca cei 10 mohicani sa cumpere sau sa doneze niste calculatoare sau niste lap topuri!si cred ca ar fi interesant sa fiu Elvetia in fiecare zi .1.ca este neutru si 2 ca daca are indoile se abtine!

  3. E greu de crezut că dl. Președinte nu știe cui se adresează. Și totuși…vom suporta, probabil, urmările, noi și copiii noștri.

    1. Sa inceapa fizic cel putin la tara. E cea mai buna solutie. Cu atentie si grija se poate si la oras. s a putut la examene, o sa se poata si acum. Toti pot numai noi nu putem? Hai sa oprim timpul in loc, hai sa oprim economia, hai sa mancam lemne, hai sa tinem muncitorii si agricultorii acasa sa dadaceasca elevii mici online. Ce mai, sa nu mai munceasca nimeni, ca asa vrea guvernul ca paduchele in frunte. Aia mai civilizati sunt prosti. Este ca suntem noi aia destepti? Prevad multe concedii de odihna si medicale si zile de invoire pentru parinti de la serviciu. O sa se redreseze economia si societatea cand mi-oi vedea eu ceafa. Niste inconstienti, OMS a anuntat ca e posibil sa tina si 5 ani pandemia, hai sa ne inchidem 5 ani in casa pana ajungem sa ne omoram intre noi, sa chioram sau sa o luam razna. De copii ce sa mai zici, astia si-asa demult sunt pierduti in online, daca si educatia le o facem online, ramanem fara contribuabili la pensii pe viitor. Ii pierdem de tot. Sat fara caini…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Justificarea desființării specializării de învățător de la liceele pedagogice, oferită de secretarul de stat Sorin Ion: România este, cu siguranță, singura țară din Uniunea Europeană care formează învățători doar cu studii medii

„Da, e o certitudine că România este, cu siguranță, singura țară din Uniunea Europeană care formează învățători doar cu studii medii. Eu nu spun că e bine, că e rău,…
Vezi articolul

“Pentru copiii vulnerabili, întoarcerea la școala fizică este singura opțiune pentru a evada din cercul sărăciei” – Mihaela Nabăr, World Vision România. Organizația începe o campanie pentru vaccinarea anti-COVID-19 în satele românești

Oamenii din comunități vulnerabile au acces vara aceasta la centre de vaccinare, echipe mobile de vaccinare sau la medici de familie înscriși în program, cu ajutorul organizației World Vision România.…
Vezi articolul

Sute de elevi din județul Botoșani vor învăța în anul școlar 2021-2022 în clase simultane. Inspectorul școlar general: Învățământul simultan nu este decât o soluție de avarie și trebuie, încet – încet, desființat

Sute de elevi din judeţul Botoşani vor învăţa, în anul şcolar 2021 – 2022, în clase simultane, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean,…
Vezi articolul