„Unitatea românilor s-a făcut prin poporul condus de ‘preoţi cu crucea-n mână’, ca şi Revoluţia din decembrie 1989, când valurile de români veneau spre centrele oraşelor cu prapori în frunte. Viaţa noastră este credinţa noastră, care ne-a ghidat spre marele act de voinţă naţională din 1918, când, la 1 Decembrie, ne-am primenit sufletele de ‘cel rău’ şi am cântat o ‘odă bucuriei’”, a scris Iona Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, duminică, pe Facebook, transmite RFI.
Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, afirmă că nu este întâmplătoare legătura „evidentă” din calendar dintre Ziua Sfântului Apostol Andrei – 30 noiembrie şi Ziua Naţională a României şi a românilor, ci „o împlinire a proniei cereşti”.
„Identitatea naţională românească nu se poate imagina şi nici defini în afara limbii şi credinţei. Unitatea românilor s-a făcut prin poporul condus de ‘preoţi cu crucea-n mână’, ca şi Revoluţia din decembrie 1989, când valurile de români veneau spre centrele oraşelor cu prapori în frunte. Viaţa noastră este credinţa noastră, care ne-a ghidat spre marele act de voinţă naţională din 1918, când, la 1 Decembrie, ne-am primenit sufletele de ‘cel rău’ şi am cântat o ‘odă bucuriei’”, a scris preşedintele Academiei Române, duminică, pe Facebook.
Citește articolul integral pe G4Media.ro
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei