Un preot dintr-un sat din județul Covasna pune în discuție oportunitatea școlii online în localitatea sa, susținând că aproape niciun copil nu are acces la internet, iar pentru majoritatea copiilor hrana zilnică înseamnă cornul și laptele primite la școală, semnalează News.ro.
Preotul Vasile Antonie Tămaş, din Hetea, comuna Vâlcele, jud. Covasna, unde “99% ditre elevi nu au acces la Internet”, a scris pe Facebook despre situația din localitatea sa:
“Pandemia minții
Stau și mă gândesc la faptul că, numai în cătunul pe care îl păstoresc (Hetea, com Valcele, jud Covasna), jumătate dintre copiii care merg la școală nu au curent, 99 % nu au internet și 80 % își asigură hrana minimă din cornul și laptele de la școală. Adeseori, învățătoarele aduc de acasă pâine, margarină, gem și suc de mila pruncilor slab îmbrăcați și nemâncați. În aceeași situație se află, poate, sute de mii de elevi din toate colțurile țării.
Soluția găsită de ocupanții scaunelor din Târgul lui Bucur a fost învățământul online și tablete pentru elevi. Alo? Voi chiar sunteți repausați mintal ? Copiii ăștia nu au pâine pe masă, nu au curent, nu au haine, nu au nimic!
La ce să își încarce tabletele? La soare? Într-o cameră de 8 – 10 mp dorm câte 6,7,8 persoane . La ce să folosească tabletele? La tăiat slănină râncedă pe ele? La ales fasolea?
Apropo – de ce nu le trimiteți în continuare mâncare ? Știți situația lor. De când cu pandemia, unii chiar mor de foame, fiind lipsiți de cornul de la școală!
Dacă sunteți pro educație, puneți egalitate între București și ultimul cătun! Oricum, din cătune au ieșit mai multe caractere!”
Foto: Pixabay.com
1 comment
Găsiți multe situații de felul acesta. Am elevi năpădiți de purici, vin la școală pentru alocație, iar toaletă din fundul curții este un lux pe care nu și-l permit.